DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 12. února 2020

Home » » Rozhovor - WITCH VOMIT - Inspirace pochází z hororových filmů, knih a podivných snů.

Rozhovor - WITCH VOMIT - Inspirace pochází z hororových filmů, knih a podivných snů.


Rozhovor s death metalovou skupinou z USA - WITCH VOMIT.

Odpovídal Tony, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.


Ave WITCH VOMIT! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií WITCH VOMIT.

Witch Vomit vznikli v létě 2012 z popela kapely Dr.Loomis, ve které jsme já a Filth hráli. Chtěli jsme hrát něco temnějšího a tvrdšího, než nám kapela dovolovala. V té době jsem hrál na bicí a on na kytaru, měnili jsme nástroje, abychom dosáhli jiného zvuku a když jsme se oba naučili hrát předělávky death metalových klasik, krátce na to vznikli Witch Vomit.


Právě poslouchám vaši novinku „Buried Deep in a Bottomless Grave“ a připadám si, jako bych byl zavřený v nějaké kobce spolu s ASPHYX, OBITUARY, PESTILENCE, GRAVE, INCANTATION, CARNAGE, BOLT THROWER, AUTOPSY, INFESTER. Deska má skvělý temný sound. Kde jste album nahrávali a jak jste s výsledkem spokojen? Mluvili jste nějak do výsledného zvuku?

„Buried Deep“ ... jsme nahráli a zmixovali s Evanem Merskym tady v Portlandu ve studiu Red Lantern, postaral se o všechny naše nahrávky od EP „Webs of Horror“. Chtěli jsme, aby toto album znělo přímočařeji, než předchozí nahrávky a přitom si stále udržovalo přízemní, špinavou atmosféru, které si myslím, že jsme dosáhli. Všichni jsme docela spokojeni s tím, jak to dopadlo, existuje několik chyb, kterých jsem si poté všiml, ale vždy dávám přednost tomu ponechat chyby, přidává to na špinavosti.

Jakým způsobem vznikal nový materiál pro „Buried Deep in a Bottomless Grave“? Jak vlastně tvoří/skládají WITCH VOMIT?

Obvykle napíšu několik riffů a znova a znova je s Filthem poslouchám, dokud nedostaneme hlavní myšlenku na skladbu, potom to předám JG, který by mohl mít nějaké nápady, jak to upravit. Pro toto album jsme do kapely přibrali druhého kytaristu a při psaní této nahrávky jsme měli interaktivnější tvůrčí proces s celou kapelou, což vedlo k dynamičtějšímu zvuku.


„Buried Deep in a Bottomless Grave“ má temný obal. Kdo je pod ním podepsán? Jeho práce se mi líbí, Jak jste vůbec nápad na obal vybírali a co má znázorňovat?

Náš dlouholetý kamarád Matt Stikker je autorem obalu a veškerých designů od prvního dema. Přinesli jsme koncept obalu (který je vždy založen na textech nahrávky) a šli jsme s Mattem pít a diskutovali o tom, jaké to bude nad stovkami piv. Je to úžasný umělec a je tu něco, co by se mělo sdělit při práci s podobně smýšlejícími lidmi a nejen poslat prachy někomu neznámému, aby vám namaloval nějaké sračky.

Kdo je autorem textů a o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci?

Napsal jsem všechny texty, inspirace pochází z hororových filmů / knih a podivných snů nebo myšlenek, které mám, když jsem pod vlivem.


Hrajete muziku starou jako samotný death metal. Jak vlastně vnímáte nové směry ve smrtícím kovu. Jeho míchání s death core, případně technický death metal? Máš vůbec nějaké oblíbené kapely v „moderním metalu“? 

Nezajímám se o moderní metalový zvuk, ale baví mě nejnovější album Disentomb a to pekelně moc.

Jak jsou na tom WITCH VOMIT s koncerty? Hrajete hodně? Jezdíte turné nebo si vybíráte jen větší festivaly? A co turné po Evropě, neláká vás?

Moc často naše hrobky kvůli živým vystoupením neopouštíme, ale na letošní rok jich máme několik naplánovaných. Odehrajeme krátké turné a také pár festivalů. Ale evropské turné zatím žádné nemáme.


Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily?

Fetid “Steeping Corporeal Mess” Mortiferum “Disgorged from Psychotic Depths” Human Agony “Putrescence of Calvary” House of Atreus “From the Madness of Ixiom” a nový Blood Incantation, všechno tohle jsem v poslední době hodně poslouchal.

Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Master's Hammer a Root jsou pro naši kapelu úžasní a inspirativní. DoplněnoJakube, v rozhovoru jsem opomněl zmínit ohromný dopad písně „Crazy Boy“ od Drakar pro český metal. Fuckkin haaaail it!!


Blížíme se k závěru a tak bych zkusil jednu více filozofickou otázku. Jak byste definovali styl zvaný death metal? Čím pro vás tato hudba je a proč jste si vybrali právě tento styl? 

Pusť si Mental Funeral a oddej se headbangingu.

Co chystají WITCH VOMIT v nejbližších měsících?

Plánujeme nějaké další koncerty a psaní nového materiálu, který se bude šířit světem!

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů.

about WITCH VOMIT on DEADLY STORM ZINE / o WITCH VOMIT na DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - WITCH VOMIT - Buried Deep in a Bottomless Grave (2019)

Share this games :

TWITTER