DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. března 2020

Home » » Recenze/review - BOWEL STEW - Putridarium (2020)

Recenze/review - BOWEL STEW - Putridarium (2020)


BOWEL STEW - Putridarium
CD 2020, Coyote Records

for english please scroll down

Brával jsem každého nového člena k nám do pitevny. Většinou mívali šíleně tvrďácké řeči, dívali se drze a nad každou dobře míněnou radou mávali rukou. Jenže pak poprvé uviděli shnilou mrtvolu, otevřené tělo, střeva vytažená a úhledně naskládaná na ocelovém tácu a najednou měli co dělat, aby v sobě udrželi oběd. Realita bývá o hodně syrovější, než představy milovníků hororů, účastníků zombie pochodů a děvčat, co se tak rády bojí.

S hudbou je to hodně podobné. Některá je opentlena skvělou propagací a image muzikantů dosahuje skvělých výsledků. Pak začnou hrát a vy víte, že je to jen póza. Italským BOWEL STEW věřím každé slovo, každou notu. Jedná se o "primitivní" brutální death metal, do kterého jsou vloženy klasické úryvky různých filmů. Vše je neskutečně syrové a surové. Kapela také hraje již od roku 1993. Na těchto jatkách poznáte, jak chutná opravdová krev.




Je všeobecně známo, že každá mrtvola se i po smrti trošku hýbe. Neznalý bývá zpočátku vyděšený, ale mi staří patologové moc dobře víme, že všechno chce svůj čas. Album "Putridarium" mi připadalo také nejdřív až příliš nechutné, jednoduché a monotónní. Dal jsem mu ale čas a na nakonec byl po zásluze odměněn. Seškrábněte prosím někdo ten mozek ze země, ať si neumažeme boty a nedej bože neuklouzneme. BOWEL STEW řežou maso s nadsázkou a dělají to podobným způsobem jako ti nejzkušenější řezníci. Je to řemeslo jako každé jiné, má svá jasná pravidla. Musíte být hnusní, nechutní, nesmíte hrát příliš technicky, protože na to není vůbec čas. Důležitější je celkový výraz, nůž zabodnutý do uší všem fanouškům. Ocení pravděpodobně jen otrlí posluchači, kteří se rádi rochní v otevřených ranách. BOWEL STEW nejsou vlastně vůbec ničím výjimeční, ale to myslím nikomu vadit nebude. Tady jde o to umučit pár nevinných, nechat si zatlouct hřeby do dlaní a uctít ryzí tradiční brutální death metal. Masakr!



sumarizace:

Nová nahrávka italských brutálních death metalistů BOWEL STEW mě zasáhla jako blesk z čistého nebe. Je krutá, syrová a připomíná mi porcování syrového masa. Tolik hnusu, špíny a tlaku jsem už dlouho neslyšel. Líbí se mi určitá naléhavost, kterou cítím z každé skladby. Při poslechu si přijdu jako zakopaný ve vlastním hrobě. Do uší mi pronikají morbidní melodie, kývám se a zasypávám svoji rakev hlínou. Po stěnách stékají další litry krve. Přesně takhle si představuji opuštěnou pitevnu, kde řádí skupina pořádně naštvaných patologů. Vyrvěte mi vlastní srdce, rozřízněte mě na dvě části a k tomu si pouštějte hudbu BOWEL STEW. Novinka je velmi ostrá, songy perfektně propracované, nápady vytažené snad odněkud ze záhrobí. V hlavě se mi zase kroutí červi a smrt je tak blízko. Album si neskutečně užívám a doporučuji ho všem, kdo mají rádi brutální death metal v klasické, tradiční podobě. Tahle deska je hodně návyková záležitost. Masakr mé mysli! Skvělá krvavá práce!





Asphyx says:

The new album by this Italian brutal death metal guys named BOWEL STEW hit me like lightning. It is cruel, raw and it is like a cutting of a raw meat. There is so much of filth, dirt and pressure which I have not heard for a long time. I like the insistency which goes from every single songs. While listening I feel like I´m buried in my own grave. There are morbid melodies in my ears, I nod and I pelt my coffin with clay. A litres of blood are going down the walls. This is how I imagine an abandoned dissecting room where is a group of angry pathologists. Rip my heart, cut me in two pieces and listen to some music by BOWEL STEW. This new album is very sharp, songs are perfectly worked out and they have ideas from the other world. I feel the worms moving inside of my brain and the death is so close. I really enjoy this album and I can recommend it to everyone who likes brutal death metal in a classic traditional way. This album is a very addicting. It massacre my mind! Amazing bloody work!


Tracklist:
1. Scalped Alive With A Bone Awl
2. Penis-Mortifying Cilice
3. Teratomorphic Fetal Encystment
4. Umbilical Cord Strangulation
5. Pile Of Human Mummified Remains
6. Crepitant Skeletal Disarticulation
7. Putridarium: Ubi Pus, Ibi Evacua
8. Fecal Embalment Of The Vaginal Cavity
9. Slowly We Rot (Obituary cover)

band:
Rick (drums)
Omar (guitars)
Vanni (bass)
Ambrogio (vomit)

https://www.facebook.com/putridarium/
https://coyoterecords.bandcamp.com/album/putridarium
https://www.reverbnation.com/bowelstew
https://bowelstew.bandcamp.com/
http://coyoterecords.ru/
Share this games :

TWITTER