DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 23. března 2020

Home » » Recenze/review - SCARAB - Martyrs of the Storm (2020)

Recenze/review - SCARAB - Martyrs of the Storm (2020)


SCARAB - Martyrs of the Storm
CD 2020, ViciSolum Production


for english please scroll down


U hudby je pro mě hrozně důležité, jakým způsobem na mě působí. Každý máme, stejně jako u jídla, piva nebo ženských, úplně jiné chutě. Někdo má rád komplikované melodie, jinému se líbí, když jde kapela rovnou k věci. Egyptští SCARAB jsou pro mě jedním slovem uvěřitelní. Pocházejí ze země faraónů, zpívají o tamní kultuře a dokážou mě pokaždé přenést do míst, kde pod bičem otrokáře tisíce lidí stavělo krásné pyramidy. Cítím jejich utrpení, pokouším se spolu s kapelou nahlédnout do Knihy mrtvých.

Do děje vás uvede již krvavě malovaný obal se záhadným symbolem ve středu. SCARAB mají také velmi dobrý, hutný a mocný zvuk. Po zemi se plazí klubko jedovatých hadů. Vypadá to, že jste další na řadě. Jeden ostrý riff následuje druhý, ale hlavní devízou téhle desky je atmosféra, která je upletená z těch nejbolestivějších bičů. 



SCARAB jsou často připodobňováni ke svým slavnějším kolegům NILE, což je samozřejmě pravda, doplnil bych ale také MORBID ANGEL, případně WORMHOLE, BEHEMOTH, IMMOLATION. To ale v tomto případě není nijak důležité. V dnešní době je každý někomu podobný. Mnozí si to neuvědomují, ale je tomu tak. SCARAB zkrátka hrají Egyptem načichlý americký death metal. S technickými vsuvkami zacházejí s rozumem, ušetřeni jsme i přílišných symfonických pasáží, které se nevím proč poslední roky staly tolik oblíbenými u různých smeček. Klasika, obestřená tajemstvím a okořeněná zkaženou vodou z Nilu. V zásadě se mi album "Martyrs of the Storm" velmi líbí, i když uznávám, že některé nápady nepatří zrovna k nejoriginálnějším. Osobně mi to ale nijak moc nevadí. Jazyk vah na stranu oblíbenosti nakonec převážily nálady - temné, podmanivé, nebál bych se napsat i magické. Album je velmi dobře zahrané, agresivní, zajímavé, dynamické, heavy a pořád se na něm něco děje. Myslím, že si není moc na co stěžovat. Hrobky jsou otevřeny! 



sumarizace:

"Martyrs of the Storm" je velmi propracovaným albem, čerpajícím ze základů death metalu v podobě v jaké ho kdysi hrávali třeba takoví MORBID ANGEL, případně WORMHOLE, BEHEMOTH, IMMOLATION. Pánové se nebojí ani ledových melodií a jako celek mi album opravdu připomíná nějakou hodně zákeřnou a zlou nemoc. Hudba mi kroutí vnitřnostmi, tlačí mi na mozek, dělá se mnou věci, které jste možná zažili jen v těch nejděsivějších snech. Připadám si, jakoby mi kapela vymáchala obličej ve sražené krvi. Z desky je cítit pravá, ryzí oddanost death metalu. Potkává se zde realita s krutostí. Vše je zahrané s inteligencí, syrovostí a špínou ve skladbách. Tohle je obřad, k vyvolání samotné Smrti. Death metalový buldozer, který vám rozdrtí lebky! Velmi dobrá záležitost pro všechny fanoušky morbidní temnoty!




Asphyx says:


"Martyrs of the Storm" is very worked on album. It is based on the death metal foundations – just like it was played by MORBID ANGEL, or WORMHOLE, BEHEMOTH, IMMOLATION. These gentlemen are not afraid to play cold melodies and as a whole the album reminds me very bad and evil disease. This music twists my bowels, pushes my brain and makes my body do thing you can only imagine in your worst nightmares. I feel like the band blew my face in blood. From this album you can feel a real, true devotion to death metal. Reality meets cruelty here. Everything is played with intelligence, rawness and dirtiness in those songs. This is a ceremony to invoke death itself. Death metal bulldozer that will crush your skull! Very good thing for all fans of morbid darkness!




Tracklist:
01. Martyrs of the Storm (7:33)
02. Necropotence (4:12)
03. Kingdom of Chaos (6:03)
04. Bloodmoon Shadows (5:41)
05. Circles of Verminejya (3:58)
06. The Dwellers Beneath (6:03)
07. Oblivious Sanctum (3:50)
08. Coffin Texts (5:08)
09. Saturnian (4:20)
10. Upon the Pagan Lands (4:48)

band:
Sammy Sayed - Vocals, Orchestration & Programming
Al Sharif Marzeban "Marz" - Guitar
Tarek Amr "Tookie" - Guitar
Ahmed Abdel Samad "Samadie" - Bass
Amir El Saidi - Drums

Share this games :

TWITTER