DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. dubna 2020

Home » » Recenze/review - CHAOTIAN - Festering Excarnation (2020)

Recenze/review - CHAOTIAN - Festering Excarnation (2020)



CHAOTIAN - Festering Excarnation
compilation 2020, Me Saco un Ojo Records


for english please scroll down


Krvavé kořeny nelze vytrhnout. Stačí se podívat do minulosti, která se s námi táhne jako slizký had. Vzešli jsme z temnoty a také se tam jednou vrátíme. Uctíváme padlé modly, modlíme se k dávno směšným ikonám. Bojíme se vlastního stínu, abychom pak usedli na lavičku u hrobu svých milých. Tváříme se drsně, vtipkujeme, ale někde uvnitř nás je snad kousek světla. V některých z nás. Ostatní jsou navěky zatraceni. Poslouchat kompilaci od dánských death metalistů CHAOTIAN je jako se probírat podobnými myšlenkami. Je totiž stejně shnilá a prašivá, jako naše vzpomínky.

Vytvořit atmosféru katakomb zase tolik moc kapel neumí. Respektive, spousta se o to snaží, ale většinou se jedná jen o marné pokusy. CHAOTIAN patří mezi vyvolené. Jejich dvě dema z let 2018 a 2019 napověděla mnohé, aby pak světlo světa spatřilo album, které drtí obrovskou silou.  



Kosti jsou lámány podobným stylem, jako to dělají jejich kolegové UNDERGANG, DEMILICH, PHRENELITH, FETID, AUTOPSY, MORTICIAN, INFESTER, ale i třeba takoví IMMOLATION, DEIQUISITOR. Texty jsou plné smrti, onoho světa, násilí, mytologie i H.P. Lovercrafta. Tohle vše je opatřeno vskutku hnusným a mokvajícím zvukem. Některým z vás možná poteče z uší krev, jiní propadnou panice. Není to styl pro slabé povahy, ale opravdový, hutný, masakrující a drtivý death metal staré školy. Už při pohledu na obal se ve vás probudí ty nejtemnější noční můry. Album/kompilaci, si neskutečně užívám. Slyším při jeho poslechu ozvěny ze záhrobí, nářek nevinných, praskání starých rakví, šepot obrácených modliteb. Mé smysly jsou zcela pohlceny zlem a to je pro mě důkaz, že se jedná o poctivé, šílené death metalové řemeslo, s pomyslným bonusem navíc. CHAOTIAN  jsou suroví jako ruce kata, jsou záhadní a tajemní. Strhli mě s sebou do samotného pekla a já jsem jim za to ještě vděčný. Hřeby zatlučené do dlaní, jehlice zabodnuté v očích. "Festering Excarnation" je skvělá death metalová deska, u které budete ukřižováni hlavou dolů! Inferno!



sumarizace:

CHAOTIAN s největší pravděpodobností nahráli letošní album na nějakém opuštěném dánském hřbitově. Tolik špíny, hnisu, rouhání a energie jsem už hodně dlouho na jednom místě neslyšel. Album je hodně kruté, připomíná exhumování starých hrobů a určitě udělá dobře každému fanouškovi old school death metalu. Svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Obloha se dotýká země, je černá a prší z ní krev. Zlo, které se ukrývá v každém z nás, je náhle všude kolem a v kostelech se otáčejí kříže do obrácené polohy. Dánové čerpají sílu snad v samotném podsvětí. Album mě zcela pohltilo a přeneslo na onen svět. Věřte a budete po zásluze potrestáni! Hoďte kamenem vy, kdo jste bez viny! Démonická death metalová deska, která vyvolá všechny zlé duchy! Morbidní pozdrav ze záhrobí!




Asphyx says:


The band CHAOTIAN probably recorded this album at some old deserted Danish graveyard. I haven´t heard his much of dirt, purulence, cursing and energy at one album for a very long time. This album is very cruel and it feels like exhumation of old graves and every fans of old school death metal is going to be happy with this. The world is a very difficult place to live during listening this album. The sky is touching the ground, it´s black and it´s raining blood. The evil which is inside of every single one of us is suddenly outside and crosses are turning upside down in churches. These Danish guys take energy from the underworld. This album took me to the other side. Trust me, pearls before swine. Whoever is without sin, cast the first stone! The demonic death metal album which calls all of the bad ghosts. The morbid greetings from the beyond! 

tracklist:
01. Paroxysmal Birth
02. Where Gods Excarnate
03. Chaos Kampf
04. In Eternal Servitude to Ahalpuh
05. Devastation Laureate
06. Festering Carcinolith

band:

Share this games :

TWITTER