DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 22. dubna 2020

Home » » Recenze/review - ENTITY - Hypostatization (2020)

Recenze/review - ENTITY - Hypostatization (2020)


ENTITY - Hypostatization
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down


Hra se smrtí pokračuje. Kdo bude další na řadě? O tom rozhodnou kostky a nebo ruleta. Roztočím kolo s čísly a zvolím tentokrát death metalovou skupinu z Kanady, která si říká ENTITY. Stačí pár tónů, několik úderů bicích a vím, že jsme si souzeni, stejně jako karty, jako smrt nikdy nelžou. Pánové se na své prvotině pohybují na tenké hranici mezi thrashem, deathem, blackem i lehkou progresí. Nejedná se tedy o dnes tolik časté "kopírování" starých desek, ale kapela se snaží i o něco odlišného.



Nutno rovnou napsat, že se jim to daří na výbornou. Skladby mají spád, drive a velkou sílu. Pohybujeme se převážně v rychlých tempech a troufám si říct, že ENTITY cílí přímo do živého. Rád a s chutí vždy ochutnávám novou hudbu, nechávám se překvapit. Prosévám mezi prsty různé demonahrávky, splitka, dema, abych z nich potom vybral to, co mě baví a se svým názorem se s vámi podělil. ENTITY se ihned probojovali do předních řad.



Zvuk, obal i produkci by těmto maniakům mohly závidět o hodně slavnější kapely. Určitě znáte ty okamžiky, když objevíte pro sebe dosud neznámou skupinu, sedíte s hubou dokořán u přehrávače a po desce saháte s čím dál tím větší chutí. Byla sobota a všude kolem klid. Do mého pokoje svítilo slunce a já si nejdříve pustil "Hypostatization" jako kulisu. Říkal jsem si, že se nechám překvapit. Jenže pak jsem se nemohl soustředit na vůbec nic jiného a postupně zjišťoval, že ke mě odněkud z reproduktorů proudí obrovské množství energie. Někdo mi do hlavy zasekl obrovský trychtýř a já chtěl čím dál tím víc. Komu jsou ENTITY podobní si doplňte sami, nechci vás ovlivňovat. Také by to ode mě tentokrát nebylo solidní. Já jsem si totiž  tyhle kanadské maniaky pro sebe objevil, staly se mým soukromým tajemství, o které se s vámi v dnešních řádkách právě dělím. Muzika je jen jedna a ta, kterou hrají ENTITY, je pro mě skvělá. Víc myslím dodávat nemusím. Pokud jste stejně naladění jako já, tak si nechte chutnat. Takhle podle mě vypadá temná síla!





sumarizace:


"Hypostatization" je pro mě definicí absolutní dokonalosti. ENTITY jsou kapelou, která dokázala přenést svůj velký talent na hudební nosič, otesat ho do perfektní zvukové podoby a předat mezi nás obyčejné smrtelníky. Pokud bych měl nahrávku definovat jedním slovem, napadá mě VZNEŠENOST. Ano, album je pestré, s ostrými i klidnějšími motivy. Připomíná mi nekonečnost vesmíru. Do krve mi pronikalo pomalu, s lehkostí a pořád objevuji nové a nové kousky. Tato deska musela být nahrána v zrcadlovém labyrintu. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou kolem mě skladby plynou. Jsem tulákem po hvězdách, pilotem letadla, odlétajícím do věčnosti. ENTITY na svém druhém dlouhohrajícím albu tančí po střepech holými chodidly. Úžasné death metalové album, které jde na samou podstatu bytí! Skvěle!




Asphyx says:


"Hypostatization" is my definition of absolute perfection. ENTITY is a band that can give their great talent on the music media, hew it in the perfect sound form and present amoung us ordinary mortals. If I should define this recording in one word, I can think of nobility. Yes, the album is colourful, with sharp and calmer themes. It reminds me of the infinity of the universe. He came into my blood slowly, with ease and I'm still discovering new and new pieces. This album had to be recorded in the mirror labyrinth. I am fascinated by the lightness and obviousness which the songs are flowing around me. I'm the star rover, the pilot of a plane, flying away to eternity. ENTITY are dancing on broken glass with bare feet on their second album. Awesome death metal album, which goes to the very essence of being! Great!


tracklist:
01. Hypnagogia 06:42
02. M.I.R.R.O.R.S. 04:35
03. Imaginary Imagery 03:37
04. Atrophic Anamnesis 07:17
05. Ineffable 04:51
06. Gloom 06:42
07. Null 06:26
08. Demon of Impermanence 06:24


band:
Guitar/Vocals - Adam Kozak
Drums - Kyle Braun
Bass - Ryan Strecker

https://entitywinnipeg.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/EntityMbOfficial/

Share this games :

TWITTER