DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 19. dubna 2020

Home » » Recenze/review - HOLYCIDE - Fist to Face (2020)

Recenze/review - HOLYCIDE - Fist to Face (2020)


HOLYCIDE - Fist to Face
CD 2020, Xtreem Music

for english please scroll down


Je fakt, že kolikrát si nedovedu rozumově vysvětlit, proč se mi některá hudba tolik líbí. Kupříkladu španělští HOLYCIDE přicházejí se svým druhým dlouhohrajícím albem, které je po okraj narváno klasickým, spíše evropským thrash metalem. A stejně jako většina jejich bratrů ve zbrani nepřinášejí v tomto stylu vůbec nic nového. Tradiční postupy, energie a tlak. Atmosféra podobná šavlovému tanci. Přiznám se, že poslech jsem tentokrát trošku odkládal. Kapelu jsem si tak nějak automaticky zařadil mezi novou thrash metalovou vlnu a tam si toho příliš pro sebe nenacházím.

Jenže mě jejich novinka "Fist to Face" baví. Jednak je z ní cítit, že je zahraná s nadhledem, navíc, v kapele zpívá Dave Rotten z AVULSED a potom také cítím ze skladeb neklid, pnutí, chvění. Ono se to těžko vysvětluje, ale když jsem s deskou strávil nějaký čas, tak se mi tak nějak automaticky dostala pod kůži. Já vím, nic převratného ani překvapivého to není, ale proč bych nemohl poslouchat hudbu i jako odpočinek? 



Ostrý zvuk, jakýsi chlad a "nepříjemně" znějící hlas. K tomu spousta zajímavých motivů. Obyčejný thrash metal, dalo by se také napsat. Akorát mám sto chutí skočit do mosh-pitu, zařvat si z plných plic, zahrozit všem debilům. HOLICYDE navíc vkusně kritizují i politiku, války, násilí. V kapele také hrají s Davem zkušení muzikanti, kteří moc dobře vědí, jak říznout do živého. Album mě dokonce baví víc, než některé dnes tolik protěžované a propagované rychlokvašky. Užívám si předanou energii, nasávám zkažený vzduch. Skladby mají potřebné vibrace, jsou heavy, nepostrádají tolik potřebný náboj. Pokud se vám líbí thrash metal osmdesátých a devadesátých let, tak neváhejte, tenhle kousek by se vám mohl s klidem usadit ve vašich přehrávačích. Není to sice žádný zázrak, který by boural žebříčky oblíbenosti, ale cítím, že byla deska nahraná poctivě a upřímně. A toho si mnohdy cením víc, než satan ví jakých výkonů. Koneckonců, muzika nejsou závody, ale je spíše o emocích. Thrash metalový atak!




sumarizace:

Španělští HOLICYDE letos vydali zásek, který splňuje veškeré mé požadavky na poctivou kopající desku. Kapela působí jako sopka, chrchlající v dávkách žhavou lávu. "Fist to Face" je albem, na kterém skupina v mnohém překonala své vzory. Je ostré, šílené, s tématikou, která dělá téhle smečce velmi dobře. Skladby mají jasnou vizi, opravdu skvěle se poslouchají a působí jako odhalené tesáky nějaké pěkně rozzuřené šelmy. Ano, tohle je thrash metal!

"Fist to Face" je perfektně zvukově ošetřené, s obalem, který přesně vystihuje to, co se na desce odehrává. Je to thrash metalová válka, masakr, šílenství, mosh-pit, ale také zároveň jasně definovatelné a propracované myšlenky. HOLICYDE zkrátka umí a na novince to jen potvrzují. Líbí se mi vztek, síla, energie, líbí se mi i sóla a líbí se mi hlavně nápady, které musí zaujmout snad každého poctivého thrashera. Cítím z nahrávky nadšení pro hudbu jako takovou, touhu ničit vše živé. "Fist to Face" působí jako rozjetý vlak, který to napálil přímo do davu lidí jdoucích na smrt. Mám chuť roztrhnout svoji košili a vyrazit do ulic. Udělat spolu s HOLICYDE pořádný bordel. Pošleme fuck off všem hajzlům! Vynikající thrash metal, který připomíná tlakovou nádobu těsně před prasknutím. Po téhle desce zůstává jen spálená země! Thrash!


Asphyx says:

Spanish band HOLICYDE released an album this year which meets all my requirements for fair kicking record. This band is like a volcano, screaming batches of lava. This album called "Fist to Face" overcomes band´s idols. It is sharp, crazy, with topics which really fits this band. Their songs have a clear vision, they are easy to listen and feel like teeth of an angry best. Yes, this is thrash metal!


"Fist to Face" has a great sharp sound, the cover shows exactly what you can hear on the record. It is a thrash metal war, massacre, madness, mosh-pit but also clearly defined and developed thoughts. HOLICYDE know how to play and their new album is the proof. I like the anger, power, energy, I like their solos and ideas which catch attention of any real thrash fan. I can feel the enthusiasm for music as such with the desire to destroy everything alive. "Fist to Face" feels like a train which ran into a crowd of people walking for death. I want to tear off my shirt and go to the streets. To go outside with HOLICYDE and make some noise. We would fuck off all bastards! Excellent thrash metal which feels like a pressure container right before cracking. There is nothing but burned earth after this album! Thrash!


TRACKLIST
01. Intrump
02. Fist to Face
03. Empty Cyber Life
04. Vultures
05. Nuclear Fallout
06. Trapped by the Crappy Trap
07. Mentality Packs
08. The Aftermath (Recipients of Death cover)
09. Napalm Sweet Napalm
10. Innocent Hate
11. Fake Libertarian

band:
Dave Rotten – Vocals /
Miguel Bárez – Guitar /
Dani Fernández – Bass /
Salva Esteban – Guitar /
Jorge Utrera – Drums

Share this games :

TWITTER