DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. dubna 2020

Home » » Recenze/review - RUIN LUST - Choir Of Babel (2020)

Recenze/review - RUIN LUST - Choir Of Babel (2020)


RUIN LUST - Choir Of Babel
CD 2020, 20 Buck Spin


for english please scroll down


Budeš mít ten obraz nadosmrti vypálený v hlavě. Hořící dům, nářek obětí, spálená těla, chaos a smrt. Zbudou jen ruiny a pláč pozůstalých. Pach tavícího se masa. Lebky puklé a mozek upečený na rozžhavených uhlících. Otřesete se ještě několik let potom, když si vzpomenete. Ne, neměl si vylít benzín a škrtnout sirkou. Jenže si nemůžeš pomoc. Dělá ti to dobře, viď? Už se těšíš, až shoříš v pekle. V kotli plném rozpáleného oleje a s dušemi zemřelých kolem, které se ti přišly pomstít. Stejně jako RUIN LUST, americká death black metalová úderka, která hraje. jako by právě přišla ze záhrobí. 

Hutný, nepřehledný sound, valící se láva, beznaděj, nihilismus, nekonečná touha zemřít. Tohle všechno naleznete i na novince "Choir Of Babel". Američané jsou opět nechutní, zvrácení, nekompromisní, démoničtí a neskutečně bolestiví. A také hoří věčným plamenem.



"Choir Of Babel" je postaveno na podobných základech, jako tvorba kapel typu BLASPHEMY, BEHERIT, PROCLAMATION, ARCHGOAT, SARCÓFAGO, BLACK WITCHERY, INCANTATION. Rychlost, šílenství, ale také občasné skoro až doom metalové chvilky. Ty slouží ale jen k nadechnutí, jinak se budete topit v řece ze zkažené krve. Poslech je těžký, ne každý vydrží u desky v klidu až do konce. Já na ní také musím mít náladu. Zajímavé je, že někdy mi album sedne perfektně do uší, jindy zase projdu okolo bez povšimnutí. Problémem je počáteční monotónnost, stereotyp, motivy jsou si navzájem opravdu velmi podobné. Ale tak tomu v tomto druhu death metalu ušpiněného blackem chodí odnepaměti. Troufám si ale tvrdit, že zrovna u RUIN LUST se vyplatí počkat, dát jí čas, postupně rozkrýt všechny vrstvy. Stát se archeologem a užít si mrtvolnou náladu, tunu nihilismu a pekelný oheň. Podobný death metal, se zničujícím zvukem i nápady, k nám totiž přišel opravu ze záhrobí. Nedovedu si představit, že by tomu bylo jinak. Inferno!



sumarizace:

Američané death black metalisté se svým třetím albem pokračují přesně tam, kde minule přestali. Jejich hudba je plná rouhání, špíny a tmy. U podobných alb je důležité, aby dokázaly navodit absolutní pocit zmaru, strachu a nekonečna. RUIN LUST se to povedlo na výbornou. Procházím spolu s kapelou temnými chodbami opuštěného kostela, účastním se spirituálních seancí a obětuji samotnému Satanovi. Nahrávka je velmi uvěřitelná a připomíná nějakou hodně zlou modlitbu. Zavřete okna i dveře, přichází Belzebub! Svět nikdy nebyl tak zlý, temný a ošklivý, jako na "Choir Of Babel". Jsme jenom prach ve vesmíru, jsme ubozí tvorové, jsme prokletí. Black deathová deska s jasnou definicí zla! Velmi dobře!


Asphyx says:

This death black metal band from USA continues with third album exactly where the previous album ended. Their music is full of cursing, dirt and darkness. With this type of album it´s important to incite an absolute feel of ruin, fear and infinity. The RUIN LUST did it exactly right! With this band I´m walking through dark hallways of deserted church and I´m participating spiritual séances and I´m sacrificing myself to the Satan. The record is very real and believable and it remains some kind of evil prayer. Close your windows and doors because there is the Beelzebub coming! The world has never been so cruel, dark and ugly as it is on "Choir Of Babel". We are just a dust in the universe, we are small creatures and we are accursed. Black death metal album with a clear definition of the evil. Very good!

TRACKLIST
1. The Choir Of Babel (4:54)
2. Prison Of Sentient Horror (4:23)
3. Worm (5:30)
4. Bestial Magnetism (5:45)
5. Rite Of Binding (8:53)

https://listen.20buckspin.com/album/choir-of-babel
https://www.20buckspin.com
https://www.facebook.com/20buckspin
Share this games :

TWITTER