DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 29. dubna 2020

Home » » Recenze/review - WITCHBONES - Goety (2020)

Recenze/review - WITCHBONES - Goety (2020)



WITCHBONES - Goety
CD 2020, vlastní vydán

for english please scroll down

Koukám se do hluboké jámy a jímá mě strach. Zkouším do ní házet kameny, ale zdá se bezedná. Vypadá jako tlama nějaké obrovské příšery, které smrdí z huby a chce vás spolknout. Vylétne z ní hejno netopýrů, zaskřehotá posel noci. Do podobných děr se padá zásadně po zádech a s roztaženými pažemi. Jáma pekel, vstup na onen svět. Škvíra do jiné dimenze, kterou dovede navodit pouze zlo a nebo hudba. WITCHBONES, projekt, kapela mistra Vardlokkera.

Okultní satanistický black death metal, který vám bude nejdřív připadat jako monotónní lavina z kamení, krve a strachu. Zákeřný útok zezadu, když vás někdo bodne do ledvin. Držíte se za bok a doufáte, že vám někdo pomůže. Nikdy se tak nestane, lidé nejsou z podstaty hodní. Alespoň tak to cítím při poslechu této desky. 


A tak se vznáším ve větru, padám do hlubin. Dotýkám se chladných rukou umrlců, líbám se se smrtí. Občas si vzpomenu na staré EMPEROR, ale jinak se snažím album s nikým neporovnávat. Raději jej poslouchám pokaždé v celku, nekrájím jej na malé kousky. Ztrátilo by tím atmosféru, spadnul by řetěz a nemohl bych se naladit na stejnou vlnu. Hlavní pro mě je, že i přes určitý stereotyp mě baví "Goety" poslouchat. Kolem naší společné cesty leží zahnívající mršiny a do nohou mě řežou úlomky kostí. WITCHBONES se vydali směrem, který není vůbec jednoduchý. Pro spoustu z vás bude deska nepřehledná, náročná, vyčerpávající. Žít ve stínu není lehké. Něco málo o tom vím. Zahaleni v kápích, padáme stále dolů. "Goety" není dokonalým albem, ale má dobrý zvuk, spoustu zajímavých nápadů a také zní trošku jinak než stovky podobných. Koneckonců, stejně po nás zůstane jen krvavá šmouha a pár vzpomínek. Temný, devastující black death metal, který vás strhne do záhrobí!



sumarizace:

"Goety" je albem, na kterém se američtí death black metalisté WITCHBONES pokusili překapat zlo. Povedlo se jim to. Novinka je svým způsobem hodně zákeřným albem, které od posluchače vyžaduje pozornost a dlouhý čas, strávený s deskou. Teprve potom, po dlouhé době, vynikne všechna temnota, kterou na CD americký nihilista  Vardlokker doslova vysekal. Nahrávka je hodně o špatných pocitech, o nicotě, o prázdnotě. Je opatřena dobrým zvukem, zajímavými nápady a nepropustnou tmou. Zahalte své tváře do kápí a očekávejte příchod samotného Satana. Čas strávený v obrácených modlitbách a pod zapáleným křížem, vám ukrátí právě WITCHBONES. Tohle album hodně bolí. Stačí ho jen pochopit a vstřebat. Nad městem se opět vznáší padlý anděl s hořícími křídly. Za chvilku spadne z nebe a zapálí onen svět. Buďte připraveni a poslouchejte "Goety"! Death black metalová deska, která pálí jako oheň.


Asphyx says:

"Goety" is the album where American death/black metalist WITCHBONES tried to distil the evil itself. They did it. This new album is very cruel album in its own way and it needs an attention from the listener and a lot of time spend with this record. And after this, after spending a lot of time with this album the darkness which this American nihilist Vardlokker cut out will came outside. The record is about bad feelings, nihility and about emptiness. It is full of good sound, interesting ideas and impervious darkness. Cover your faces in capes and wait for the arrival of the Satan itself. WITCHBONES will short the time you spend in turn prayers and below the fired cross. This album hurts so much. You just have to understand and absorb it. Upon the town there is a fallen angel with burning wings. In a minute it will fall from heaven and it will burn the world beyond. Be prepared and listen to the "Goety"! Death/black metal album which burns like a fire!


Tracklist:
01. Aglaos Wolves
02. Queen Of The Crossroads
03. Snow-It-Beautifies
04. Goddess Of Black Magick
05. There is Thunder In Our Hearts
06. Why Have You Killed Them...The Beautiful Flowers?
07. Summon What Once Was
08. Ghosts Of The Fallen Wolves
09. When Blood Runs Black
10. Erblicket Die Tochter Des Firmaments (Burzum Tribute)


band:
Vardlokker (K.B.V)

https://www.facebook.com/witchbones/
https://witchbvnes.bandcamp.com/album/goety-full-length
Share this games :

TWITTER