DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 2. května 2020

Home » » Recenze/review - WARP CHAMBER - Implements of Excruciation (2020)

Recenze/review - WARP CHAMBER - Implements of Excruciation (2020)


WARP CHAMBER - Implements of Excruciation
CD 2020, Profound Lore Records

for english please scroll down


Když zavřete tělo do vzduchotěsné rakve, tak vám vydrží delší dobu. To je fakt, který je ověřen časem. Problém nastává, když po mnoha letech otevřete víko a připustíte, aby dovnitř pronikl vzduch. Tkáně se během několika okamžiků oddělí od kostí, máte pocit, jakoby se před vámi mrtvola přetvařovala. Čas totiž, jak známo, nelze zastavit. Můžete jej ale konzervovat. Alespoň v muzice to tak platí. Existují totiž pořád kapely, které umí zachovat ducha devadesátých let a i v dnešní době nám přinést odkaz pravého death metalu.

WARP CHAMBER pocházejí z USA a mají za sebou již vynikající demonahrávku "Abdication of the Mind" z roku 2018, která zaujala natolik, že se jim povedlo vydat letošní zásek u skvělého undergroundového labelu Profound Lore Records. Ani se nedivím, novinka se totiž zařezává do mého mozku takovým způsobem, že si ji musím rvát do přehrávače stále dokola.



"Implements of Excruciation" je takovou kombinací evropského (švédského, finského i ostatního) a amerického death metalu - pokud byste chtěli konkrétní jména, tak INCANTATION, PESTILENCE, SUFFOCATION, BLOOD INCANTATION, CREMATORY, ADRAMELECH, TIMEGHOUL, DEMILICH, GORGUTS, ULCERATE. Zastřený hlas, hrubozrnné riffy, praskání kostí, touha ničit a trhat. Tohle všechno na nové desce naleznete v míře vrchovaté. Samozřejmě, skladby jsou v některých momentech trošku monotónní, ale to je jen drobnost, která mi nemůže zkazit vskutku morbidní zážitek. WARP CHAMBER se s tím vůbec nepářou, když už si myslíte, že je čas na oddych, tak naopak zrychlují. Na posluchače je vyvíjen obrovský tlak. Vše je neskutečným způsobem shnilé, temné a zákeřné. Album opravdu připomíná nejvíc asi exhumaci nějakého hodně starého těla, které se vám před očima začne rozpadávat. Zbudou jen pařáty, zkroucené v poslední křeči. Oční jamky bez očí, vyděšený výraz. Podobné desky si člověk musí odžít, odtrpět, dát jim čas, postupně rozkrýt všechny zákoutí. Jedná se o nejhlubší underground, o zprávy z onoho světa. A abych nezapomněl, kapela se ve svých textech zaobírá science fiction. Prašivý death metal, který vám vypálí navěky cejch do vašich obličejů!


Asphyx says:

The existence of dark energy has just been confirmed. Negative gravity, negation of all good. A black hole in the universe, in which everything will disappear. A world without conscience, only the eyes for crying. Death is just a concept, the necessary time for transformation. Evil and darkness will all eventually devour us. In listening to the new album American WARP CHAMBER i tis valid hundredfold.

WARP CHAMBER as if they were killing an alloy of new ingredients. Based on INCANTATION, PESTILENCE, SUFFOCATION, BLOOD INCANTATION, CREMATORY, ADRAMELECH, TIMEGHOUL, DEMILICH, GORGUTS, ULCERATE, all consecrated by hellfire and wild practices. The result is a work that is dark and sharp at the same time.

Personally, I'm very happy that the band avoided unnecessary equilibrium. Tracks are technical, slightly chaotic, but have a clear aim and intent: To Destroy you. WARP CHAMBER created a record that reminds of the attack of dark energy from space. It is in many ways impractical and difficult to listen to. It will be appreciated especially by fans who like to think about music and do not give the first, complicated impression. I enjoy having to uncover individual layers of songs, I like tangible pressure, I admire the audible sound and interesting cover. "Implements of Excruciation" is a work that was sent to us from another galaxy. The fact that black energy eventually wins is no doubt. WARP CHAMBER is clear evidence. Outstanding death metal that takes you on a crazy and dark trip to another dimension!


Tracklist:
01. Abdication of the Mind (6:56)
02. Shadows of Long Forgotten Terror (5:33)
03. Harvesting the Life Force of a Crumbling Orb (9:10)
04. Exultant in Chthonic Blasphemy (8:29)

https://profoundlorerecords.bandcamp.com/album/implements-of-excruciation
http://www.profoundlorerecords.com/
Share this games :

TWITTER