DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. července 2020

Home » » Recenze/review - BLAZE OF SORROW - Absentia (2020)

Recenze/review - BLAZE OF SORROW - Absentia (2020)



BLAZE OF SORROW - Absentia
CD 2020, Eisenwald

for english please scroll down

Asi na každého z nás občas přijdou stavy, kdy se cítí melancholicky. Vyděsí nás každý stín, každý ševel. Potřebujeme nejlépe ticho nebo nějakou muziku, která není příliš dunivá a zlá. BLAZE OF SORROW jsou black metaloví atmosférici, kteří vás vezmou na výlet po tajných lesních stezkách. Potkáte divná zvířata, démony, uvidíte šílené obrazy. Vaše vize, že konečně zažijete klid, opět nedojde naplnění. Ne, podobná hudba u mě není vůbec častým hostem, většinou ji odmítám, nemám ji zakódovanou v genech.

I na novinku "Absentia" jsem musel mít náladu. Náladu na dlouhé stíny, studená mlhavá rána, na opuštěné hřbitovy, kde si dává vítr rande s démony. Je to ze své podstaty divná muzika, pro podivné stavy. Alespoň tak ji vnímám.



BLAZE OF SORROW zuřivě vrčí, melancholie je ukrytá jakoby uvnitř, pod povrchem. Je to podobný zážitek, jako když pohřbí někoho zaživa. Dusí se, propadá panice, křičí a nevyslyšen umírá v nekonečných křečích. Hudba je zde lehce inspirována kapelami typu AGALLOCH, FALLS OF RAUROS, WINTERFYLLETH. Italové na to jdou ale trošku jinak. Osobně mám problém vlastně jen s dvěma věcmi. Některé songy mi splývají dohromady, jsou těžko odlišitelné. A potom bych si dovedl představit silnější, průraznější bicí. Ale možná je tomu tak, že se mýlím a deska má znít spíše jako zamlžené temné snění, než "klasická" hudba. Mám raději úplně jiný druh black metalu, u "Absentia" mi tančí myšlenky někde úplně jinde, ale zase na druhou stranu - nenudím se a to je pro mě hodně důležité. Takže pokud máte chuť na noční výlet po opuštěných lesích, na místa, ze kterých není návratu, tak neváhejte. Atmosférický black metal, který vás pozve mezi dlouhé stíny. 


sumarizace:

BLAZE OF SORROW se povedlo na albu "Absentia" přesně definovat nádheru melancholie. Jako výrazové prostředky si vzali atmosférický black metal, který uchopili po svém. Mé pocity z alba jsou velmi pozitivní. Já jsem při poslechu opravdu na nějakém hodně smutném pohřbu, případně se procházím podzimní krajinou. Pro mě osobně jeden z temných niterných black metalových zážitků. Obsahuje v sobě vše potřebné pro krásný smutný sen. Připomíná mi pohřeb opuštěného chlápka, s kterým se přišla rozloučit jen jedna dávná milenka. Zbytek je o krystalickém a ledovém soužení, o hladu po smrti, o pláči velryb, o šourajících se nohách starců, o temnotě. Excelentní záležitost pro všechny melancholické metalisty!




Asphyx says:

BLAZE OF SORROW managed to precisely define the beauty of melancholy on their album "Absentia". They used atmosferic black metal as their expression and seized it by themselves. I feel very positive about this album. I feel like I am on a very sad funeral during the listening or just walking through autumn landscape. For me personally this is one of the innermost dark black metal experiences. It has everything what you need for a beautiful sad day. It is like a funeral of an alone guy who has his long time mistress on the funeral to say goodbye. The rest is about crystalline ice and tribulation of hunger after death. About crying of whales, about shuffling legs of old men. About darkness. The excellent thing for every melancholic metal fan!


TRACKLIST
1. Settimo requiem (7:27)
2. Furia (6:51)
3. Sonno d'eterno (7:17)
4. Notturna (7:07)
5. Hybris (6:02)
6. Cupio dissolvi (5:26)
7. Morte di un immortale (3:49)

LINE-UP
P: Guitars and vocals
Nevon: Drums
A.S. : Guitars
V: Bass

Share this games :

TWITTER