DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. července 2020

Home » » Recenze/review - DRACONIS - Anthems for an eternal Battles (2020)

Recenze/review - DRACONIS - Anthems for an eternal Battles (2020)


DRACONIS - Anthems for an eternal Battles
CD 2020, Brutal Records


for english please scroll down

Ještě, než se dostaví bolest, tak předchází údiv. Dodnes jsem se cítil nezranitelný, silný, nezničitelný. Byl jsem ve špatný čas na špatném místě. Potkal jsem bestii, šílenou, maniakální, zuřivou, krvelačnou. Omámila mě a uchvátila do svých drápů. Ležím oslepen v hluboké kobce a čekám na smrt. Bez důvodu, bez naděje. Nikdy jsem nikomu neublížil a zákony samozřejmě nebudou na straně mých pozůstalých. Jsme horší než zvířata, chce se mi řvát, ale potom mi hrdlo prokousne kamarádka krysa.

Občas se mi líbí hudba, kterou potkám náhodou. Poslechnu si pár skladeb někde na internetu, osloví mě ukázka nebo promo materiál. O argentinské hydře DRACONIS jsem neměl nejmenší ponětí. Pustil jsem je k sobě do pokoje a rázem se stal obětí zběsilého death metalu. Letošní album drtí kosti. 



"Anthems for an eternal Battles" je plné death metalu starého střihu, okořeněno thrashem a bolestivými sóly. Není dokonalým dílem, ani se na něm nehraje nic převratného (kde taky ano?), ale když já to klukům prostě a jednoduše věřím. Slyším a cítím zde nadšení, oddanost pro věc. Některé skladby jsou až moc dlouhé, občas se motivy často opakují. Komu to ale vadí? Mě rozhodně ne. DRACONIS mě přesvědčili na svoji temnou stranu, vymáchali mi hubu v kaluži plné krve. Jihoamerický temperament, ostré riffování, není si vlastně na co stěžovat. Pro mě je důležité, že mohu být znovu zavřený ve své kobce, užívat si muziku inspirovanou třeba takovými MASSACRA, CARCASS, DEATH, AT THE GATES, padat stále a znovu do otevřených hrobů, toulat se záhrobím. Tohle všechno jsou pro mě hlavní znaky dobrého death metalu (a thrashe). Ne, Argentinci nenahráli nejlepší album na světě, ale zato mi rozsekali obličej na stovky krvavých cárů. A to se také cení, nemyslíte? Death thrash metal, který má v sobě energie jako ruční granát! Masakr!



sumarizace:

Musel jsem utéct, vyzvracet svoji bolest. Vykopal jsem si svoji vlastní hrobku, uzavřel před vším okolo i sám před sebou. Bylo mi zde dobře, poslouchal jsem novou desku argentinských DRACONIS. Kapely, která dokáže svým death metalem zobrazit všechnu špínu lidské mysli. Natlakované riffy, morbidní vokál, zvuk jako ze staré rakve. Tohle je peklo přesně podle mého gusta. 

"Anthems for an eternal Battles" je cítit inspirace MASSACRA, CARCASS, DEATH, AT THE GATES. Navíc jsou pak přidávány vlastní krvavé otisky. DRACONIS na nás útočí nekompromisně, s jasným cílem - zničit vše živé na míle daleko. Skvělou zprávou je, že jsou jejich skladby velmi uvěřitelné, řemeslně a technicky perfektně zvládnuté. Člověk má opravdu pocit, že se prochází ve válečném území a navštěvuje místa, kde potkává jeden ošklivý masakr vedle druhého. Líbí se mi, že album krásně graduje, je doslova návykové a morbidně přitažlivé. Přiznávám a vzdávám se jakékoliv obhajoby - "Anthems for an eternal Battles" mě totálně zničilo, rozdrtilo. Připadám si, že jsem právě prožil death metalové tsunami. Death metal, který zabíjí na potkání!



Asphyx says:

I had to run away and vomit from fear. I dug my own tomb, shut myself from everything and even from myself. I was ok here, listen to the new album by Argentine band DRACONIS. This is a band which can show all the dirt of human mind. Pressed riffs, morbid vocals and the sound which sounds like old coffins. This hell is the right hell for me.

From "Anthems for an eternal Battles" I felt inspiration from MASSACRA, CARCASS, DEATH, AT THE GATES. They even add their own bloody fingerprints. DRACONIS attacks on us uncompromisingly with a clear goal – to destroy everything alive. The great news is that their songs are very believable, artistically and technically perfect. One can have the feeling that he/she is walking on a war territory and visiting places where he/she can find one ugly massacre next to another. I like that this album nicely graduates and it is literally addictive and morbidly appealing. I admit and I give up any defence – "Anthems for an eternal Battles" absolutely killed me and smashed me. I feel like I just lived through a death metal tsunami. Death metal which kills everyone it meets!

Tracklist:
Anthems for an eternal Battle
Puppets who ignore their Masters
Inner Quest
My last Journey
Shadows of Emptyness
Remember the Unremembering
Ship of Illussions
Traitors of Everyday
Lost Angel
Falling into Darkness



Band Members:
Gerardo Vargas: Vocal & Guitar
Bruno Vargas: Lead Guitar
Marcos Villaroel: Bass
Cesar Roman: Drums
Share this games :

TWITTER