DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 3. července 2020

Home » » Recenze/review - SHODAN - Death, Rule over Us (2020)

Recenze/review - SHODAN - Death, Rule over Us (2020)


SHODAN - Death, Rule over Us
CD 2020, Deformeathing Production

for english please scroll down

Každá deska je jako konzerva, kterou když otevřete a nahlédnete dovnitř, tak dáte nejdřív na první dojem. Jak hudební pokrm vypadá? Je to samozřejmě hodně důležitá věc, ale nejvíc stejně jde o okamžik, když ochutnáte první sousto. Jak zní? Jakou má příchuť? Ty zkažené vyhodíte, ty dobré si ponecháte s tím, že je o zásoby postaráno. Polští SHODAN patří mezi progresivní death metalové kapely, které se rozhodně nebojí experimentovat. Jedná se přesně o ten druh konzervy, kterou koupíte pouze ve vybraných obchodech pro fajnšmekry.

Kapela je činná od roku 2013 a má na svém kontě jedno EP ("Zero K" - 2014) a předchozí dlouhohrající album ("Protocol of Dying" - 2016). Obě díla jsou samozřejmě určená pro posluchače, kteří vnímají hudbu všemi smysly svého těla. Pro lidi, kteří mají mysl otevřenou.


 

Na "Death, Rule over Us" naleznete starý dobrý progresivní death metal, thrash, spoustu melodií, elektroniku, klávesy i zvláštně zabarvený vokál (Szczepan Inglot z BANISHER). Vše by oddělené od sebe působilo poměrně nudně a roztříštěně, ale SHODAN jednotlivé segmenty zabalili do zajímavého celku. Nejvíc se mi na nahrávce asi líbí, jak je proměnlivá. Pánové dokáží být zemití, suroví, ale nebojí se songy i hezky "navonět". Vše pulsuje jako čerstvě proříznutá tepna, mění se. Jako nějaký živý organismus, z něhož čouhá na všechny strany řada chapadel zakončených ostrými drápy. Album nepostrádá drive, sílu, energii. Nebude asi úplně pro každého, ale to není ani účelem. Vše je velmi době ošetřené i po formálních stránkách. Zvuk je v absolutním pořádku, obal zaujme, celková produkce bez připomínek. Jedná se přesně o ten druh současného death metalu se spoustou moderních prvků, který je chtěný a žádaný. Občas sice nahrávka působí trošku vyumělkovaně, osobně mi chybí větší živočišnost, ale tak už to dnes chodí. SHODAN získávají ode mě spoustu bodů za snahu, za fantazii, za to, že se s tím nepářou. Schválně, posuďte podle ukázek sami. Svůj názor si zajisté uděláte. Masakr!



sumarizace:

Polská, progresivní death metalová kapela SHODAN, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich album "Death, Rule over Us" je po okraj narvaný nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je CD nahrané. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, zajímavé bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. Album se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní death metal, který připomíná průlet vesmírem. Vynikající záležitost. Noblesníl! Doporučuji!


Asphyx says:

Talent gushing right and left, this is the Poland, progressive death metal band SHODAN. Their album "Death, Rule over Us" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the CD is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, interesting drums and vocals, pulled up from somewhere inside. All songs are tasty, urgently, however, relaxing. The album is for me a kind of meditation. Progressive death metal, resembling the flight through the universe. Excellent stuff! I recommend!


Tracklist:
01. Breslau (3:48)
02. Fuel to Grandeur (5:38)
03. Doomsday Melody (8:07)
04. Ray of Darkness (5:31)
05. Primordial Incest (5:05)
06. I Have Crowned Myself (7:55)
07. Death, Rule Over Us (5:25)

band:
Sz. Inglot - Vocals, Guitars
M. Jarosz- Drums
T. Sadlak- Bass






Share this games :

TWITTER