DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PROFANE ORDER - One Nightmare unto Another (2023)

Recenze/review - PROFANE ORDER - One Nightmare unto Another (2023)


PROFANE ORDER - One Nightmare unto Another
CD 2023, Nuclear War Now! Productions

for english please scroll down

Zlo se objeví pokaždé ve chvíli, kdy jej nejméně čekáte. Vystoupí ze tmy, jako nějaká děsivá bestie. Prokousne vám hrdlo a vaše tělo pohodí u cesty jako nepotřebnou loutku. Nejhorší vždycky je, když potkáte někoho, kdo se hezky usmívá, ale uvnitř je zkažený a prokletý. Nenávist má, stejně jako black death metal, mnoho podob. Rád bych vám dnes představil nahrávku, která je po okraj narvaná vztekem, šílenstvím a černou krví.

Představte si starý, rezavý, ale přesto perfektně seřízený stroj na zabíjení. Stačí jenom nasednout a vydat se přímo do pekla. Nové album kanadských tmářů PROFANE ORDER smrdí sírou a hoří jasným plamenem!


PROFANE ORDER útočí napřímo, bez zbytečností, jdou až na dřeň, na samou podstatu extrémního metalu. A dělají to podobným způsobem, jako kapely typu BLASPHEMY, ARCHGOAT, ANTICHRIST SIEGE MACHINE, REVENGE, ABYSMAL LORD. Dostanete prvotřídní nálož nekompromisního materiálu, který musí dělat dobře všem, kdo rádi a často navštěvují staré katakomby. Na tomhle výletě potkáte protáhlé tváře nemrtvých, ale i prokleté, kteří se navěky vaří v kotlích. Kanaďané jdou na hranu, možná i kousek za ní. Vezmou vás a vymáchají vám obličej v kaluži plné krvi. Pokud máte, stejně jako já, rádi pradávné rituály pro vyvolávání temných sil, tak neváhejte ani chvilku. Jako bych spadl do obrovského mlýnu na maso. Jsem rozsekán ostrými riffy, brutálními bicími i chorobným vokálem. To vše podáváno na prašivém dřevěném víku od rakve a s chladným a masivním zvukem. Líbí se mi i obal, formální stránku věci není třeba snad ani zmiňovat, vše je v nejlepším pořádku. "One Nightmare unto Another" je jako prudký jed, který vám kapela vpíchne rovnou do krku. Budete se dusit vlastní krví a když zemřete, tak je vám doufám jasné, kam se dostanete - ano, přímo do pekla. Stejně jako tahle deska. Válka s nebem! Bestiální, krvavé black death metalové inferno! 


Asphyx says:

Evil always appears when you least expect it. It comes out of the darkness, like some terrifying beast. It will bite your throat and throw your body by the roadside like a useless puppet. The worst is always when you meet someone who smiles nicely but is corrupt and cursed inside. Hate, like black death metal, takes many forms. Today I'd like to introduce you to a record that is filled to the brim with rage, madness and black blood.

Imagine an old, rusty, yet perfectly tuned killing machine. All you have to do is hop in and go straight to hell. The new album from Canadian darkies PROFANE ORDER smells of sulphur and burns with a bright flame!


PROFANE ORDER attack directly, without any unnecessary things, they go to the core, to the very essence of extreme metal. And they do it in the same way as bands like BLASPHEMY, ARCHGOAT, ANTICHRIST SIEGE MACHINE, REVENGE, ABYSMAL LORD. You'll get a first class load of uncompromising material that must do well for anyone who likes and frequents the old catacombs. On this trip you'll meet the elongated faces of the undead, as well as the cursed who boil in cauldrons forever. Canadians go to the edge, maybe even a little beyond. They'll take you and wash your face in a pool of blood. If, like me, you like ancient rituals for summoning dark forces, don't hesitate a moment. It's like falling into a giant meat grinder. I'm being chopped up by sharp riffs, brutal drums and sick vocals. All served on a dingy wooden coffin lid and with a cold and massive sound. I also like the cover art, the formal side of things need perhaps not even be mentioned, everything is in top order. "One Nightmare unto Another" is like a violent poison that the band injects straight down your throat. You'll choke on your own blood and when you die, I hope it's clear where you're going - yes, straight to hell. Just like this record. War with heaven! A bestial, bloody black death metal inferno!


Recenze/review - PROFANE ORDER - Slave Morality (2019):


Tracklist:
01. In The Shadows Of The Past
02. No Light Here
03. A Somber Passage
04. Suppression
05. Pernicious Scum
06. Seething
07. Of Bile And Malice



Share this games :

TWITTER