DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 22. dubna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - PUSTILENCE - Morbidní, shnilá, prašivá, rozkládající se death metalová mršina!

Rozhovor - PUSTILENCE - Morbidní, shnilá, prašivá, rozkládající se death metalová mršina!


Rozhovor s death metalovou skupinou z Austrálie - PUSTILENCE.

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx. 

Ave PUSTILENCE! 24. dubna 2023 vám vyjde u Memento Mori a Rotted Life Records vaše první dlouhohrající album „Beliefs of Dead Stargazers and Soothsayers“. Jak už sám název napovídá, jedná se o smršť poctivého death metalu. Když jste šli ze studia, jaké jste měli pocity? Představ prosím fanouškům trošku nové album.

Větší část roku 2021/22 jsme se snažili vymyslet nějakou šílenost, kterou bychom s radostí vypustili a nakonec, když se přehoupl říjen loňského roku, jsme byli připraveni usadit se v kobce Aphotic Mote (PORTAL) a položit základy tohoto alba. Jsme nadmíru nadšeni, jak se to všechno sešlo a nemůžeme se dočkat, až to všichni uslyší a stanou se součástí cesty, kterou je svět PUSTILENCE.

Jste kapela, složená ze samých zkušených muzikantů, kteří hrají převážně death metal. Jak vlastně vznikli PUSTILENCE? Tipuji si nějakou dobrou hospodu a spoustu piva. Kdo přišel jako první s nápadem hrát death metal?

Pustilence vznikli jako výsledek našeho odchodu z kapel, které jsme v té době respektoval a touhy začít něco víc v rámci naší lásky k death metalu (Golgoth) a Wormcvlt (basa). Jelikož jsme žili společně, bylo snadné vykouzlit šílenství, kterým bylo demo "The Birth of the Beginning Before the Inception the End", které nám následně zajistilo pozornost jak u Memento Mori, tak Rotted Life.


Přiznám se, že mě vaše novinka posadila na zadek. Mně se na vás hrozně líbí, že jste nejen ortodoxní a opravdoví, ale nezapomínáte ani na studené a temné melodie. Kdo je autorem hudby a jak skládají a tvoří nové skladby PUSTILENCE?

Většinou je to týmová práce, všichni přinášíme jednotlivé skladby a na jiných se domlouváme společně, prostě cokoliv, co se nám hodí. Každý máme jiný přístup, ale pořád v rámci toho, že posluchači těžko rozeznají, kdo co napsal.

Na novince mě zaujal opravdu hodně syrový a „prašivý“ zvuk. Kde jste desku nahrávali, mixovali, kdo je podepsán pod produkcí?

Tohle je rozhodně zvuk, o který jsme se snažili, nahrávali jsme u Aphotic Mote, o kterém jsem se už zmínil, je to jeden z kytaristů v PORTAL (Pro ty, kteří je neznají, jsou ztělesněním hororu) v jeho osobním studiu. Taky všechno smíchal a zmasteroval, frajer je prostě mašina a fakt se s ním skvěle spolupracuje.


Zaujal mě i obal desky. Jestli to dobře chápu, tak je na něm démon zabíjející svoji oběť. Cover je jednoduchý, trošku tajemný, ale perfektně se hodí k hudbě. Co má tento námět vyjadřovat? Kdo je autorem obrazu? Jak jste se dali dohromady a proč právě on?

Ve skutečnosti je to Judita s hlavou Holoferna od Francesca del Caira, oříznutá. Jsem velkým fanouškem barokního umění, takže když jsem na ni narazil, věděl jsem, že je dokonalá, tajemnost a absence odkazu nechává diváka napospas vlastní fantazii.

O čem jsou texty na nové nahrávce? Jaké je hlavní téma a myšlenka „Beliefs of Dead Stargazers and Soothsayers“? Kdo je autorem a kde čerpal inspiraci?

Album je rozděleno do tří kapitol:

CAPITULUM CUPIDITAS

I. Aspirants of intemperance
II. Profound Assiduity
III. Concupiscence

CAPITULUM COGNITIO

IV. Iliad to the Contorted Apprehension
V. Outwith the Plains of Ultimatum
VI. Procured Propensities
VII. Pishogue Thaumaturge

CAPITULUM VICTORUM
VIII. An Ode to the Eyes That Are Yellow
IX. Demiurge Divertissement
X. Extirpated Conquest
XI. Testament of Disarry

V každé kapitole se odehrává příběh o chtíči, moci a destrukci. Jsem autorem textů a vášnivým čtenářem fantasy a sci-fi, takže jsem na těchto základech vytvořil vesmír šíleností deformujících mysl.

Nedá mi to a musím se zeptat. Hrajete metalový styl, který je extrémní. Žijete v Austrálii. Jak jsou death metalové metalové kapely vnímány běžnou veřejností? Nemáte s tím nějaké problémy? Dostanete prostor třeba v televizi, v novinách? Jak je vůbec život ve vaší zemi ovlivněn křesťanstvím, náboženstvími?

Myslím, že v dnešní době to lidé mnohem více akceptují. Death metal je docela ostřílený žánr, takže jsem si jistý, že většina lidí buď zná někoho, kdo ho poslouchá nebo hraje. Možná se pár lidí otočí za tričkem nebo tak, ale nic, co by stálo za zmínku. Televize a noviny nejsou něco, v čem bychom se osobně snažili angažovat, takže to nemůžu komentovat. Křesťanství a náboženství obecně je prostě jedna z těch věcí, která je skoro všude, ale nevím. Vlastně tomu nevěnujeme pozornost, nikdo nám to necpe do chřtánu nebo tak něco, lidi chtějí věřit, že jejich smrtelná duše je v bezpečí, tak ať si věří. Stejně z nich nakonec bude potrava pro červy.


PUSTILENCE jsou na scéně teprve chvíli. Kam až se chcete posunout? Na velké festivaly, na dlouhé turné? Jste jenom projektem nebo regulérní kapelou, která bude klasicky fungovat? Přeci jen, každý z vás má spoustu závazků i v jiných skupinách.

Všichni rozhodně pracujeme na tom, abychom tuhle kapelu dotáhli co nejdál, aniž bychom ztratili naši integritu, nejde nám o slávu a věhlas, ale rozhodně chceme být známou kapelou, která je respektována pro náš nekompromisní přístup, kdy si děláme věci po svém.

Jak jste na tom s koncerty? Hrajete rádi a často? A vyhovují vám více velké festivaly nebo malé kluby? A co propagace nového alba, nechystáte turné?

Od nového roku jsme si dali menší pauzu, ale nyní připravujeme sérii koncertů, na kterých album představíme masám. Co se týče toho, čemu dáváme přednost, chceme prostě hrát dobré koncerty pro dobré publikum.

Mám poslední dobou pocit, že co se týká extrémních stylů, tak to u vás v Austrálii opravdu žije. Obzvlášť death a black metalové kapely jsou skvělé! Chodí mi na recenzi nové desky, dělám rozhovory a mám pocit, že je vaše scéna velmi silná. To je ale můj pohled člověka, který žije mimo Austrálii. Jaký je váš názor? Co třeba koncerty, promotéři, kluby, obchody s extrémní metalovou hudbou?

Rozhodně tu máme docela intenzivní scénu, která sahá od raných kapel jako Sadistik Exekution & Damaged až po současné maniaky jako Vile Apparition & Gutless atd. Riskuji, že to bude znít zaujatě, ale mám pocit, že Austrálie má opravdu velký přínos pro svět extrémní hudby. Asi jsme všichni nasraní z té vyprahlosti, ha. Kvůli covidu, který na pár let zastavil svět, jsme přišli o spoustu našich klubů, ale v posledních měsících se jich pár vynořuje a zdá se, že chtějí scéně opravdu prospět, stejně jako promotéři, pár se jich ztratilo, pár jich přibylo. Anthony z „Your Mate Booking“ je v současnosti tím, kdo sem přiváží spoustu skvělých kapel, nedávno přivezl Skeletal Remains a ještě letos má v plánu Exhumed, kteří se chystají na turné.

Děkuji moc za rozhovor a přeji nejen novému albu skvělou prodejnost. Ať jsou vaše koncerty vyprodané. Budu se na některém z nich moc těšit. Přeji vám vše dobré i v osobních životech. Ať vás provází síla! PUSTILENCE FOREVER!

Díky za rozhovor, snad se k vám brzy dostaneme!

https://pustilenceaus.bandcamp.com/



------------------------------------------------------------------------------------------------------

Share this games :

TWITTER