DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. července 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SERPENT OF OLD - Ensemble Under The Dark Sun (2023)

Recenze/review - SERPENT OF OLD - Ensemble Under The Dark Sun (2023)


SERPENT OF OLD - Ensemble Under The Dark Sun
CD 2023, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Říká se, že každý má svého strážného anděla, ale já moc dobře vím, že mě hlídají jenom démoni. Velmi často se mi objevují v temných snech, pronásledují mě ulicemi. Přepadnou mě a prokousnou hrdlo. Zjevují se z mlhy, z dlouhých stínů. Pokaždé se mi sevřou vnitřnosti děsem a přemýšlím, jak bych utekl. Ani smrt ale není vysvobozením. Z očí mi teče černá krev. Skáču do hlubiny a rozplynu se ve věčnosti.

Přecházím pomalu na druhou stranu a mým společníkem je tentokrát nové album tureckých SERPENT OF OLD. Ti přesně pochopili, o čem je ryzí syrový black death metal, o čem je opravdové zlo. Jako bych při poslechu hltal kusy zkažené krve. Tahle nahrávka má v sobě velkou sílu. 


Songy jsou napsány s jediným účelem, pohřbít vás zaživa. Myslím si, že se to kapela daří na výbornou. Hodně k tomu přispívá mocný, plesnivý zvuk, který je ale zároveň velmi čitelný a přehledný. Mám neodbytný pocit, že sedím v nějakém starém chrámu. Dlouhé stíny se začnou pomalu pohybovat. Postavy v kápích obestoupí moje tělo. Před očima mi ožívá starodávný rituál. Znovu vidím kapky krve, stékající pomalu dolů po oltáři. Vychutnávám si jednotlivé riffy, údery bicích, bestiální vokál. Kapela patří mezi smečky jako ULCERATE, DEAD CONGREGATION, DRAWN AND QUARTERED, PESTIFER, GAROTED, THE CHASM, GRAVE MIASMA, CRUCIAMENTUM a spoustu dalších, které umí znázornit svojí hudbou absolutní zlo a tmu. Procházím se mezi stíny, zdravím nemrtvé. Turci umí velmi dobře hrát a zároveň jsou i skvělými autory. SERPENT OF OLD jsou jako přízrak, který vystoupí ze stínu a prořízne vám hrdlo. Líbí se mi i obal, který namaloval mistr Santiago Caruso a perfektně doplňuje náladu celé nahrávky. "Ensemble Under The Dark Sun" je album, které mě spálilo na popel. Uštknulo mě svým jedem a způsobilo mi zástavu srdce. Mám rád, když mi u hudby praskají kosti, když se mi dostane dovnitř mé hlavy. Pánům se tohle všechno povedlo. Jsem znovu prokletý a novou desku si opravdu užívám. Říká se, že každý má svého strážného anděla, ale já moc dobře vím, že mě hlídají jenom démoni. Velmi často se mi objevují v temných snech, pronásledují mě ulicemi. Přepadnou mě a vyvrhnou zaživa. Vystupují z mlhy, z dlouhých stínů. Black death metalová mantra, u které se vám zjeví duše démonů! Zlé, magické inferno!


Asphyx says:

They say everyone has a "guardian angel", but I know very well that only demons guard me. They often appear in my dark dreams, chasing me through the streets. They ambush me and bite my throat. They appear out of the fog, out of the long shadows. Each time, my insides clench with terror and I wonder how I can escape. But even death is not deliverance. My eyes bleed black. I jump into the depths and dissolve into eternity.

Slowly I cross over to the other side and my companion this time is the new album of Turkish SERPENT OF OLD. They understand exactly what pure raw black death metal is about, what true evil is about. It's like I'm swallowing chunks of rotten blood while listening to it. This record has a lot of power in it.


The songs are written with one purpose, to bury you alive. I think the band does that very well. A lot of it comes down to the powerful, musty sound, but it's also very clear and transparent. I have the insistent feeling that I'm sitting in some old temple. The long shadows begin to move slowly. Hooded figures encircle my body. An ancient ritual comes alive before my eyes. Again I see drops of blood trickling slowly down the altar. I savor the riffs, the drum beats, the bestial vocals. The band is one of the bands such as ULCERATE, DEAD CONGREGATION, DRAWN AND QUARTERED, PESTIFER, GAROTED, THE CHASM, GRAVE MIASMA, CRUCIAMENTUM and many others who can depict absolute evil and darkness with their music. I walk among the shadows, greeting the undead. Turks can play very well and they are also great writers. SERPENT OF OLD are like a phantom that steps out of the shadows and cuts your throat. I also like the cover art, which was painted by master Santiago Caruso and perfectly complements the mood of the whole record. "Ensemble Under The Dark Sun" is an album that burned me to ashes. It bit me with its venom and made my heart stop. I love it when music cracks my bones, when it gets inside my head. The gentlemen have done all of this. I'm cursed again and I'm really enjoying the new record. They say everyone has a "guardian angel", but I know very well that I'm only guarded by demons. They often appear in my dark dreams, chasing me through the streets. They ambush me and eviscerate me alive. They come out of the fog, out of the long shadows. A black death metal mantra that makes the souls of demons appear! An evil, magical inferno!



Line up -
Ozan Gürbüz - Vocals
Atakan Güçlü - Guitars
Doğa Tarhan - Guitars
Yalaz Öner - Bass
Kerem Kaan - Drums

Artwork by Santiago Caruso

Track list -
1. The Sin Before The Great Sin
2. Unsaturated Hunger and Esoteric Lust
3. The Fall
4. Virtue of the Devil in His Loins
5. From the Impending Dusk
6. Idiosyncrasy

Share this games :

TWITTER