DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 9. srpna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ALL CONSUMED - Hallowed Violence (2023)

Recenze/review - ALL CONSUMED - Hallowed Violence (2023)


ALL CONSUMED - Hallowed Violence
CD 2023, vlastní vydání

for english please scroll down

Nakonec nás zničila touha po moci. Každý  každému dokazoval, že je lepší, úspěšnější. Vždycky jsem si myslel, že zemřeme na nějakou chorobu nebo na nás zaútočí mimozemšťané, ale mýlil jsem se. Spojeni v jedné síti jsme se začali navzájem nenávidět. Chtěli jsme vidět krev, utrpení a násilí. Bojovali jsme mezi sebou a nakonec to dopadlo jako vždycky. Přežili ti silnější, šílenější. Svět je teď chladné, temné místo, po kterém se potulují šelmy místo lidí.

Myslím si, že když nastane apokalypsa, tak se poslouchači vrátí k tomu, co měli kdysi nejraději. Starý, prašivý death metal, u kterého se můžete kývat do rytmu, když si kopete vlastní hrob. Někteří z nás jsou již dávno zombie a proto si myslím, že nahrávky jako "Hallowed Violence" přesně vystihují to, co se v současné době kolem nás odehrává. Tahle deska se mi zadřela hluboko pod kůží a každý den ráno, když jsem vstával a poslouchal ji, tak jsem se pro jistotu podíval z okna, jestli už opravdu není konec světa. 


ALL CONSUMED jsou z Velké Británie a již jsem o nich u nás na stránkách jednou psal. Minulé album "Rise of the Godless" (recenze je odkazována dole pod článkem) se mi opravdu líbilo a letos pánové pokračují stejným způsobem. Dostanete spoustu zajímavých momentů, skladby, při kterých si budete podupávat nohou, mávat hlavou a těšit se na každý další poslech. Pokud jste fanoušci třeba takových JUNGLE ROT, případně CASKET, neváhejte ani chvilku. Hraje se zde pro vás, i pro všechny nemrtvé. Novinka má dobrý zvuk, obal, produkci, je velmi příjemné si ji dávat do hlavy ráno i v noci. Nejvíc se mi ale osvědčilo, když jsem přidal volume v autě. Základem je syrový smrtící kov z devadesátých let minulého století. Přidávány jsou potom vlastní nápady a invence. "Hallowed Violence" bych si hrozně rád užil v nějakém malém klubu, kde k sobě mají všichni blízko. Pozvali bychom Smrt i Satana. Nabídli bychom jim pivo a určitě by byli spokojeni. Ulicemi se toulají postavy, které nedělají nic jiného, než že koukají do obrazovek. Nevidí, neslyší, nevnímají. Říkám to pořád, apokalypsa už dávno začala. Tahle deska k ní může být soundtrackem. Až jednou nastane úplná tma, určitě mi má slova potvrdíte. Nebude lepší, když si vezmu do rukou lopatu a začnu rovnou kopat? Mám své místo, daleko od lidí, hluboko v lesích. Album si beru určitě s sebou, abych měl v záhrobí co poslouchat. Absolutně zničující death metalový buldozer, který vás rozdrtí na prach!


Asphyx says:

In the end, the lust for power destroyed us. Everyone was proving to everyone that they were better, more successful. I always thought we'd die of some disease or be attacked by aliens, but I was wrong. United in one network, we began to hate each other. We wanted to see blood, suffering and violence. We fought amongst ourselves, and in the end, it ended up like it always does. The stronger, crazier ones survived. The world is now a cold, dark place where beasts roam instead of men.

I think when the apocalypse comes, listeners will go back to what they once loved most. Old, dusty death metal that you can sway to the beat while digging your own grave. Some of us have been zombies for a long time now, and that's why I think records like "Hallowed Violence" accurately describe what's currently going on around us. This record dug deep under my skin and every morning when I got up and listened to it, I would look out the window just in case the world really was ending.


ALL CONSUMED are from Great Britain and I have already written about them once on our website. I really liked the last album "Rise of the Godless" (review linked below the article) and this year the gentlemen continue in the same way. You'll get plenty of interesting moments, songs that will have you tapping your foot, bobbing your head and looking forward to each new listen. If you are a fan of JUNGLE ROT or CASKET, don't hesitate a moment. It is played here for you, and for all the undead. The novelty has a good sound, cover, production, it is very pleasant to put it in your head in the morning and at night. But it worked best for me when I turned up the volume in the car. The base is raw death metal from the 90s. Then my own ideas and inventiveness are added. I would love to enjoy "Hallowed Violence" in a small club where everyone is close to each other. We'd invite Death and Satan. We'd offer them a beer and I'm sure they'd be happy. Characters wandering the streets doing nothing but staring at screens. They don't see, they don't hear, they don't perceive. I keep saying it, the apocalypse has already begun. This record could be the soundtrack. When the darkness comes, I'm sure you'll confirm my words. Wouldn't it be better if I picked up a shovel and started digging? I have my place, away from people, deep in the woods. I'll be sure to take the album with me so I'll have something to listen to in the grave. Absolutely devastating death metal bulldozer that will crush you to dust!


Recenze/review - ALL CONSUMED - Rise of the Godless (2021):
https://www.deadlystormzine.com/2021/07/recenzereview-all-consumed-rise-of.html

Tracklist:
01. Penitence 
02. Upon The Altar 
03. Hallowed Violence 
04. Sacrifice 
05. Slaughtered By Greed 
06. Sins Of The Father 
07. Unjustified Warfare 
08. Desecration 
09. Tormented 
10. Embrace Your Demise

band:
Dave Kenyon - Drums
Darren Mcgillivray - Rhythm Guitar & Backing Vocals
Peck - Lead Guitar
Michael Skeech - Vocals & Bass


Share this games :

TWITTER