DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. prosince 2023

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PLAGUEMACE - Reptilian Warlords (2023)

Recenze/review - PLAGUEMACE - Reptilian Warlords (2023)


PLAGUEMACE - Reptilian Warlords
CD 2023, Napalm Records

for english please scroll down

Sedím v temné místnosti a drásám si obličej do krve. Pálí mě celé moje tělo. Nikdo neví, co se mnou je. Podezření na různé choroby bylo vyvráceno. Prošel jsem mnoha vyšetřeními a nakonec se nic nezjistilo. Přesto chřadnu a ztrácím se před očima. Nemám rád světlo, nelíbí se mi falešné úsměvy na tvářích. Vyhledávám studený stín a hudbu, která je temná a prokletá jako moje duše. Raději trávím svůj čas v záhrobí, exhumuji staré hroby a stále rád objevuji nové kapely, které ví, o čem je reálná a krutá smrt.

PLAGUEMACE jsou z Dánska a letos přicházejí se svým prvním dlouhohrajícím albem. Na začátek je nutné rovnou zmínit, že se mi novinka moc líbí. Má v sobě totiž vše potřebné pro starodávné rituály. Riffy řežou jako čerstvě nabroušený skalpel, vokál je náležitě morbidní a bicí vám vystřelí mozek z hlavy. Tohle je hudba pro staré prašivé psy i pro všechny, kteří propadli temnotě. 


Pánové si dali velký pozor na zvuk, který je náležitě mocný, divoký i čitelný. Zaujme i "komixový" obal, který je sice pro hraný styl poměrně netypický, ale aspoň si jej zase každý všimne. Co se týká hudby, tak se kapela volně inspirovala u smeček jako jsou GRAVE, ENTOMBED, BOLT THROWER, OBITUARY, nověji třeba BODYFARM. Zkrátka a dobře, velmi slušně zahraný old school death metal s vlastní invencí a nápady. Pro mě je potom nejdůležitější, že mě baví album poslouchat. Nejedná se sice o nic nového v podzemí, ale to myslím v dnešní době nikomu nevadí. Každý je někomu podobný. PLAGUEMACE se navíc snaží mít přeci jen trošku jiný přístup, než jejich mnozí současní kolegové. Hraje se zde postaru, ale vše působí svěže a neotřele. Navíc se deska opravdu dobře poslouchá. Jako vždy vám doporučuji klidný a čerstvě vyvětraný pokoj. Zhasnutá světla a alespoň několik soustředěných poslechů. Po nějaké době vám "Reptilian Warlords" pronikne do krve, zadře se vám pod kůži. Osobně se mi potom nejvíc osvědčily dlouhé toulky nočním městem, které mě vždy zavedly na jeden starý, dávno opuštěný hřbitov. Tak by tomu u dobrého kovu smrti mělo být. Mlha všude kolem mě, podivné stíny, přízraky, démoni, ale hlavně muzika, která je ostrá, temná a obsahuje v sobě velké množství tlaku a energie. Jako starý pes dávám nahrávce vysokou známku kvality! Hniloba, špína a krutá, reálná smrt ze starých death metalových katakomb! Budete spáleni na popel!


Asphyx says:

I'm sitting in a dark room, scratching my face bloody. My whole body is burning. Nobody knows what's wrong with me. Various suspected diseases have been ruled out. I've been through many examinations and in the end nothing was found. Still, I'm wasting away and losing sight of myself. I don't like the light, I don't like the false smiles on my face. I seek cold shadows and music that is as dark and cursed as my soul. I prefer to spend my time in the grave, exhuming old graves and I still like to discover new bands that know what real and cruel death is all about.

PLAGUEMACE are from Denmark and this year they come with their first full-length album. I have to mention right off the bat that I really like the new stuff. It has everything you need for ancient rituals. The riffs cut like a freshly sharpened scalpel, the vocals are suitably morbid and the drums will blow your brains out. This is music for old mangy dogs and all those who have fallen into darkness.


The gentlemen took great care with the sound, which is appropriately powerful, fierce and clear. The "comics" cover is also interesting, which is rather untypical for the feature style, but at least everyone will notice it again. As far as the music is concerned, the band was inspired by such bands as GRAVE, ENTOMBED, BOLT THROWER, OBITUARY and more recently BODYFARM. In short, very well played old school death metal with its own inventiveness and ideas. For me the most important thing is that I enjoy listening to the album. It's not something new in the underground, but I don't think anyone minds that nowadays. Everybody is like somebody else. Moreover, PLAGUEMACE tries to have a slightly different approach than many of their contemporary colleagues. The playing is old-fashioned, but everything feels fresh and new. Moreover, the album is really good to listen to. As always, I recommend a quiet and freshly aired room. Lights off and at least a few concentrated listens. After a while, "Reptilian Warlords" will get into your blood, get under your skin. Personally, the best way for me afterwards were long wanderings through the city at night, which always took me to an old, long-abandoned cemetery. That's how it should be with good death metal. Fog all around me, strange shadows, ghosts, demons, but most of all music that is edgy, dark and contains a lot of pressure and energy. As an old dog I give the record a high mark for quality! Rot, filth and cruel, real death from the old death metal catacombs! You will be burnt to ashes!



Tracklist:
01. Cannibalicious 
02. Impenetrable Leather 
03. Cavedweller’s Solliloquy 
04. Rhythmic Demise 
05. Warcries From The Crypts 
06. Among The Filth 
07. Reptilian Warlords 
08. Misantropical Breed 
09. Ambrosia 
10. Carnivore

band:
Vocals: Andreas Truelsen
Guitar: Simon Truelsen
Guitar/ Vocals: Anton Holm Smidstrup
Bass: Ruben Brandt
Drums: Matias Zacho



Share this games :

TWITTER