DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 29. prosince 2023

Recenze/review - SAVAGE - Demo 1 (2023)


SAVAGE - Demo 1
demo 2023, Dawnbreed Records

for english please scroll down

Nejdříve jsem musel odkrýt vrstvu špíny a prachu. Někde tu musí být, mezi pavučinami, hluboko pod zemí. Jsem archeologem temnoty, který hledá staré death metalové hroby. Přehrabuji se v plesnivých archívech, exhumuji kapely, které byly již dávno považovány za mrtvé a také píšu o těch, které vznikly mezi dlouhými stíny. Mám moc rád smečku ENTRAPMENT a vlastně vše, pod čím je podepsán mistr Michel Jonker (Makiladoras, Suffering Quota, Massive Assault). Ten letos přichází s novou smečkou SAVAGE

Je to prašivina, špína a smrt, totální inferno, masakr v márnici. Tři skladby, připomínající rezavé hřeby, které vám jednou budou zatlučeny do rakve. Nejlépe za zvuků "Demo 1". Pokud tedy máte rádi starý, smradlavý pach smrti, jste tu správně. Smrt je zase jednou velmi blízko!


Pokud jste byli v devadesátých letech neustále zavřeni v temných katakombách a sedávali jste dlouhé hodiny u přehrávače a vyměňovali jste si kazety s kamarády, budete určitě spokojeni. Tahle nahrávka je velmi podařeným výletem do starých časů. Představte si, že se po mnoha letech vrátíte na místa, která jste kdysi navštěvovali. Také cítíte sílu vzpomínek? Vstoupíte do dávno opuštěných kobek, abyste stejně jako SAVAGE exhumovali ducha pravého, ryzího death metalu. Na demonahrávku velmi slušný zvuk, jednoduchý obal, tohle všechno je velkým příslibem do budoucna. Beru tuhle demonahrávku jako takovou morbidní ochutnávku, kus zahnívajícího masa, které je podáváno na víku od rakve. Michel Jonker má svůj, jasně rozpoznatelný rukopis a výraz. Přiznám se bez mučení, je pro mě velmi příjemné se zavřít ve svém pokoji a neustále přidávat hlasitost. Jasně, je v tom kus nostalgie, kus i mé historie a samozřejmě vzpomínek. Ale i tak je "Demo 1" pravým a nepřehlédnutelným zásekem přímo do živého. Jedná se přesně o druh hudby, kterou raději poslouchám, doporučuji po hospodách svým kámošům, než abych o ní jen psal. Žiju mezi hroby již dlouhá léta a pokaždé, když se ke mě dostanou podobné záležitosti, jako jsou SAVAGE, tak se probudím jako nějaká šílená zombie. Tuhle hudbu musíte mít v sobě, musí být vaší součástí. Zhasínám všechna světla. Už je čas jít. Přehrávač i stará kobka jsou připraveny. Tohle bude dlouhá noc plná přízraků. Nejdříve odkryji vrstvu špíny a prachu. Potom zapnu play. Staré, popraskané death metalové kosti, exhumované z prokletých hrobů! Hniloba, špína a prokletí!


Asphyx says:

First I had to uncover a layer of dirt and dust. It must be here somewhere, among the cobwebs, deep underground. I'm an archaeologist of darkness, looking for old death metal graves. I rummage through the moldy archives, exhuming bands long thought dead and also writing about those that emerged among the long shadows. I'm very fond of the ENTRAPMENT pack, and in fact anything signed by the master Michel Jonker (Makiladoras, Suffering Quota, Massive Assault). This year he comes with a new pack SAVAGE

It's filth, filth and death, total inferno, a massacre in the morgue. Three tracks reminiscent of rusty nails that will one day be hammered into your coffin. Preferably to the sounds of "Demo 1". So if you like the old, smelly smell of death, you've come to the right place. Death is once again very close!

If you were constantly locked in dark catacombs in the 90s and sat in front of a record player for hours, swapping tapes with your friends, you will be satisfied. This recording is a very successful trip to the old days. Imagine going back to the places you used to visit after many years. Do you also feel the power of memories? You enter long abandoned dungeons to exhume the spirit of true, pure death metal, just like SAVAGE. A very decent sound for a demo, a simple cover, all this shows great promise for the future. I take this demo as a kind of morbid taster, a piece of rotting meat served on a coffin lid. Michel Jonker has his own, clearly recognizable signature and expression. I admit without torture, I find it very pleasant to shut myself in my room and constantly turn up the volume. Sure, there's a piece of nostalgia, a piece of my history and of course memories. But even so, "Demo 1" is a true and unmissable hit straight to the live. This is exactly the kind of music I prefer to listen to, to recommend around the pubs to my mates, rather than just write about. I've been living amongst the graves for many years now and every time stuff like SAVAGE comes my way I wake up like some kind of crazed zombie. You have to have this music in you, it has to be a part of you. I'm turning off all the lights. It's time to go. The player and the old dungeon are ready. This is gonna be a long night of ghosts. First, I'll uncover a layer of dirt and dust. Then I turn on the play. Old, cracked death metal bones, exhumed from cursed graves! Rot, dirt and curses!



Tracklist:
1. Mortal Decay
2. Revulsion
3. Malformation

SAVAGE

Dawnbreed Records
Share this games :

TWITTER