DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 16. února 2024

Home » , , , , , , , » Recenze/review - PETRIFICATION - Sever Sacred Light (2024)

Recenze/review - PETRIFICATION - Sever Sacred Light (2024)


PETRIFICATION - Sever Sacred Light
CD 2024, Svart Records

for english please scroll down

Když se dívám na hromadu kostí přede mnou, není mi příliš dobře. Čeká mě dlouhá noc. Beru do rukou kladivo a dávám se do práce. Kolem se vznáší hnilobný pach smrti. Potřebuji nějakou hudbu, která by se dostala do mých žil a dodala mi potřebnou dávku temné energie. Chvíli hledám ve svém přehrávači a nakonec zvolím nové album amerických PETRIFICATION. Jedná se o hnisavý smrtící kov, který mě nakopne tak, že drtím lebky s nebývalou silou. 

Letošní novinka je druhou dlouhohrající deskou kapely. Ještě má na svém kontě jedno EP. Nutno rovnou napsat, že veškerý materiál je nebývale povedený. Pokud váš hudební vkus vychází ze starých hrobů, neměl by chybět ve vaší sbírce. Kývám se spokojeně do rytmu a užívám si morbidní atmosféru. Dnešní noc bude opravdu dlouhá. 


Kapela se volně ve své hrobnické práci inspirovala kapelami jako AUTOPSY, INCANTATION, BOLT THROWER, DEMIGOD. Samozřejmě, vše je nadále rozvíjeno a opatřeno velkou spoustou vlastních nápadů. Nenudil jsem se ani chvilku, naopak. Veškeré skladby mají drive, sílu, nakumulovanou energii. Tohle je nahrubo nasekaná tma, velká porce zla, které vám doopravdy pronikne do žil. Pokud jste jako já staří psi nebo rádi a často navštěvujete opuštěné katakomby, potom jste zde správně. Prašivý zvuk, děsivý obal, tohle všechno krásně doplňuje morbidní nápady, kterých je na desce velké množství. Z márnice se začaly ozývat podivné zvuky. Strávil jsem s nemrtvými již spoustu nocí a tak moc dobře vím, co potřebují. Pořádný kus syrového masa a poctivou porci smrtícího kovu. Nové album mě doslova přikovalo na zeď, pohřbilo mě několikrát zaživa. Drtím dál staré kosti a atmosféra postupně graduje. Smrt je zase jednou velmi blízko a zombie se usmívají. Musím neustále přidávat hlasitost, až na samou hranu snesitelnosti. Bolí mě celé tělo a odpadává mi maso od kostí. Stávám se pomalu nemrtvým a hniju zaživa. PETRIFICATION jsou jako smečka hladových psů, kteří hlídají vstup do podzemí. Novou desku mohu doporučit všem démonům. Nelze jinak, než hodnotit velmi kladně. Kapele se povedlo exhumovat staré, dávno opuštěné hroby. Otevřené rakve jen potvrzují, že je všechno v absolutním pořádku. Zvuk, obal, produkce, ale hlavně smradlavé nápady, kterých je opravdu velké množství. Doporučuje deset z deseti zombie. Když se dívám na hromadu kostí přede mnou, není mi příliš dobře. Čeká mě dlouhá noc. Beru do rukou kladivo a dávám se do práce. Prašivý, mokvající, hnisavý death metal ze starých katakomb, který vás pohřbí zaživa! Smrt je velmi blízko!


Asphyx says:

Looking at the pile of bones in front of me, I don't feel too good. It's going to be a long night. I pick up the hammer and get to work. The putrid smell of death hovers around me. I need some music to get into my veins and give me a much needed dose of dark energy. I search in my player for a while and finally choose the new album by American PETRIFICATION. It is a festering death metal that kicks me so hard I crush skulls with unprecedented force. 

This year's release is the band's second full-length album. They have one more EP to their credit. It must be written straight away that all the material is unprecedentedly hilarious. If your musical taste comes from the old graves, it should not be missing in your collection. I sway contentedly to the beat and enjoy the morbid atmosphere. Tonight's gonna be a long night.


The band was loosely inspired by bands such as AUTOPSY, INCANTATION, BOLT THROWER, DEMIGOD in their grave work. Of course, everything is still developed and provided with a lot of their own ideas. I was not bored for a moment, on the contrary. All the songs have drive, power, accumulated energy. This is coarsely chopped darkness, a big portion of evil that really gets into your veins. If like me you are an old dog or like and frequent abandoned catacombs, then you have come to the right place. The dusty sound, the creepy cover art, all of this beautifully complements the morbid ideas that abound on the record. Strange noises started coming from the morgue. I've spent many nights with the undead, so I know exactly what they need. A good chunk of raw meat and a fair portion of deadly metal. The new album has literally pinned me to the wall, buried me alive several times. I keep on crushing old bones and the atmosphere gradually builds up. Death is once again very close and the zombies are smiling. I have to keep turning up the volume to the very edge of bearable. My whole body aches and the flesh is falling off my bones. I'm slowly becoming undead and rotting alive. PETRIFICATION are like a pack of hungry dogs guarding the entrance to the underground. I can recommend the new album to all demons. I can't help but give it a very positive review. The band has managed to exhume old, long abandoned graves. The open coffins only confirm that everything is in absolute order. The sound, the cover, the production, but most of all the stinking ideas, of which there are a lot. Recommended by ten out of ten zombies. Looking at the pile of bones in front of me doesn't make me feel too good. I'm in for a long night. I pick up the hammer and get to work. Dusty, swampy, festering death metal from the old catacombs that will bury you alive! Death is very near!


Recenze/review - PETRIFICATION - Hollow of the Void (2018):


Tracklist:
01. Twisted Visions Of Creation 
02. Oneiric Obscurum 
03. Temporal Entrapment 
04. Cadaverous Delirium 
05. Sepulchral Lesions 
06. Seething Cosmological Dread 
07. Transmissions Of The Unseen 
08. The Hourglass Dissolves



Share this games :

TWITTER