DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. února 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SACROFUCK - Świ​ę​ta krew (2024)

Recenze/review - SACROFUCK - Świ​ę​ta krew (2024)


SACROFUCK - Świ​ę​ta krew
CD 2024, Godz ov War Productions

for english please scroll down

Dům daleko v lesích. Malé městečko, kde se stalo příliš mnoho vražd. Lidé mluví o přízraku, číhajícím ve tmě. O démonech, kteří se zjevují, když je hustá mlha. Za ty roky vznikla velká spousta legend a děsivých příběhů. Cítil jsem v kostech, že se blížím pravdě. Vlastně to bylo jednoduché. Tichý muž, který se skoro nikdy neusmíval. Pokaždé se objevil na místech, kde se stalo něco zlého. Čerpal energii z bolesti. Pro všechny to byl vlastně šok. Jeho sklep plný plesnivých kostí, hroby kolem domu. Mraky padly zase jednou na zem a smrt byla velmi blízko. 

S polskými SACROFUCK se setkávám poprvé. A je to šílené, protože tohle je přesně death metal v podobě, v jaké jej mám nejraději. Špinavý, krvavý, se spoustu odkazů na gore. Zkrátka a dobře, poctivý masakr, který musí dělat dobře každému, kdo s hudbou vyrůstal v devadesátých letech. Ale nejen pro ně. Tohle je nahrubo nasekaná tma, špína a absolutní zlo.


Jedná se o členy třeba takových DEVILPRIEST, EMPHERIS, CHANID. Máte tak jistotu dobrého zvuku, produkce. Líbí se mi i obal. Mám pro podobné černobílé motivy velkou slabost. Pojďme ale k tomu nejdůležitějšímu, k hudbě samotné. Ta je krutá a brutální, nekompromisní, plná temných a chladných momentů. Je špinavá, jako tělo čerstvě vyhrabané mrtvoly. Je prostým faktem, že se s tím pánové moc nepářou. Rovnou vás roztrhají na kusy, ani se nestačíte nadechnout. Budete lovenou obětí během celé doby poslechu. Smrt je stále velmi blízko, užívám si veškerý tlak, energii, které ze skladeb doslova stříkají na všechny strany, jako krev z proříznuté tepny. Myslím si, že fanoušci třeba takových TERRORIZER, ATROCITY, REPULSION, CARCASS, NAUSEA, EXHUMED. To ale není zase tolik důležité. Hlavní je, že mě nové album baví, probouzí ve mě spoustu děsivých představ. Je to nářez, který vám vyřízne kusy masa z těla. Poláme kosti a vytrhne vnitřnosti. Není divu, tahle deska musela vznikat někde hluboko v podzemí, v místech, kde jsou pochovány ostatky všech prokletých. Těla bez hlavy, probodnuté kůlem. Také cítíte tu morbidní atmosféru? Chlad a bolest, které se vznášejí nad hřbitovem? Tak přesně takové nálady potkáte i při poslechu "Świ​ę​ta krew". Texty jsou v polštině, doporučuji nějaký dobrý překladač. Dejte si s tím tu práci, stojí opravdu za to. Dům daleko v lesích. Malé městečko, kde se stalo příliš mnoho vražd. Lidé mluví o přízraku, číhajícím ve tmě. O démonech, které se zjevují, když je hustá mlha. Za ty roky vznikla velká spousta legend a děsivých příběhů. Cítil jsem v kostech, že se blížím pravdě. Vlastně to bylo jednoduché. Tichý muž, který se skoro nikdy neusmíval. Pokaždé se objevil na místech, kde se stalo něco zlého. Čerpal energii z bolesti. Absolutně zničující, nekompromisní death metal, který vám vyrve všechny vnitřnosti z těla! Gore!


Asphyx says:

A house far away in the woods. A small town where too many murders have happened. People talk about a ghost lurking in the dark. Demons that appear when the fog is thick. Over the years, a great many legends and frightening stories have been created. I felt in my bones that I was getting closer to the truth. Actually, it was simple. A quiet man who almost never smiled. He always showed up at places where something bad had happened. He drew energy from pain. It was actually a shock to everyone. His basement full of moldy bones, the graves around the house. The clouds had fallen to earth once more, and death was very close. 

It's the first time I've met Polish SACROFUCK. And it's crazy, because this is exactly death metal in the form I like it best. Dirty, bloody, with lots of gore references. In short, an honest to goodness massacre that has to make anyone who grew up with the music in the 90s feel good. But not just for them. This is coarsely chopped darkness, filth and absolute evil.


These are members of such bands as DEVILPRIEST, EMPHERIS, CHANID. You can be sure of a good sound and production. I like the cover too. I have a great weakness for similar black and white motifs. But let's go to the most important thing, the music itself. It's cruel and brutal, uncompromising, full of dark and cold moments. It's dirty, like the body of a freshly dug corpse. It's a simple fact that the gentlemen don't mess with it. They'll rip you to shreds in no time. You'll be the hunted victim for the entire listening period. Death is still very close, I'm enjoying all the pressure, the energy that literally spurts out of the songs in all directions, like blood from a cut artery. I think fans of the likes of TERRORIZER, ATROCITY, REPULSION, CARCASS, NAUSEA, EXHUMED. But that's not so important. The main thing is that I enjoy the new album, it awakens a lot of scary ideas in me. It's a blast that will cut pieces of flesh out of your body. It's gonna break your bones and rip your insides out. No wonder, this plaque must have originated somewhere deep underground, in the place where the remains of all the damned are buried. Headless bodies, impaled by stakes. Do you also feel the morbid atmosphere? The cold and pain that hovers over the cemetery? That's exactly the mood you'll find when you listen to "Święta krew". The lyrics are in Polish, I recommend a good translator. Take the trouble, it's really worth it. A house far away in the woods. A small town where too many murders have happened. People talk about a ghost lurking in the dark. The demons that appear when the fog is thick. Over the years, a great many legends and frightening stories have been created. I felt in my bones that I was getting closer to the truth. Actually, it was simple. A quiet man who almost never smiled. He always showed up at places where something bad had happened. He drew energy from pain. Absolutely devastating, uncompromising death metal that will rip your guts out! Gore!


Tracklist:
01. Wbijam Gwoździe W Twoje Dłonie 
02. Wieczna Wojna 
03. Trumna 
04. Niech Płynie Krew 
05. Czarnego Kozła Śmierć 
06. Brama Snów 
07. Zabij Wszystkich, Których Kochasz 
08. Ból 
09. El Raval 
10. Maska

Line-up:
Critical Madness • Vocals
M.K. Bush • Guitars
The Inexorable • Guitars, Backing Vocals
T • Bass
Casketkrusher • Drums



Share this games :

TWITTER