DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. listopadu 2014

Home » » Recenze/review - INTERNAL BLEEDING – Imperium (2014)

Recenze/review - INTERNAL BLEEDING – Imperium (2014)


INTERNAL BLEEDING – Imperium
CD 2014, Unique Leader Records

Slammové kladivo musí bít, dokud všichni nezemřou. Rozmlátí vaše obličeje, useká vám ruce, vyvrhne střeva a pustí pořádně žilou. O kom že to píšu? No přece o amerických brutálních death metalistech INTERNAL BLEEDING, kteří nás letos poctili dalším albem. A to považte, po dlouhých deseti letech. Přiznám se, že v dobách jejich největší slávy jsem příliš jejich fanoušek nebyl. Tenkrát tlouklo moje srdce spíš v rytmu trošku jiného smrtícího kovu. To nic ale nemění na tom, že jsem si tuhle smečku časem hodně oblíbil. Vždycky jsem obdivoval schopnost vytvořit s tolika málo výrazovými prostředky tak zajímavé desky. Vždy suroví a syroví jako ráno v postranní uličce, kde se minulou noc stala vražda. Takoví jsou, byli a budou INTERNAL BLEEDING.

Novinka „Imperium“ mi pak připomíná dlouhý rozhovor pomalu hnijící mrtvoly se svým vrahem. Nekompromisní, chladní a s úsměvem kanibala, nám Američané předkládají přes čtyřicet minut houpavých rytmů v klasickém stylu. Naléhavý vokál Keitha DeVita (jinak PYREXIA) sice nepatří k nejhlubším, ale zase podle něj poznáte tuhle smečku na sto honů. Říká se, že dobře uložené ostatky vydrží v nezměněném stavu mnoho let. INTERNAL BLEEDING jsou přesně takoví. Hrají sice způsobem, který bude připadat mnohému dnešnímu fanouškovi extrémní muziky mdlý, pomalý, ne-technický a příliš přístupný, ale uvědomme si, že zabíjet se nemusí jen silou. Mnohdy je horší to utrpení, prováděné pomalu, chladně a zde i s podobným valivým přístupem, který kdysi zvolili slavní OBITUARY.




Doslova nadšený jsem ze zvuku (Joe Cincotta - produkce, Derek Boyer – engineering), který je jednak chladivý jako námraza na těle podzimní oběti, ale hlavně dostatečně průrazný, dynamický a dodává celé nahrávce ještě větší grády. Nad obalem od Mircea Gabriela Eftemieho jsem rozjímal poměrně dlouhou dobu. Obsahuje pro mě přesně všechny ty důležité, zajímavé prvky (drobnosti), abych si ho zapamatoval a i po letech dovedl přiřadit k hrané hudbě a CD. INTERNAL BLEEDING jsou v dnešní době už možná až moc staří, svým způsobem opotřebovaní, ale když se na jejich novinku podíváte s určitým odstupem, musíte konstatovat jediné. Kope to opravdu řádně! Pro někoho to sice bude až příliš monotónní, stále se motající ve stejném kruhu, ale věřte tomu, že když dáte „Imperiu“ čas, budete po zásluze odměněni lahodným douškem pořádně vychlazené krve.



Svět postranních uliček v každém druhém městě je plný opuštěných budov s pochybnou historií i sklepů pod mnoha domy s krásnou fasádou, v sobě může obsahovat spoustu hrůzy. Někdy se jen tak procházím a na některých místech se cítím divně. Ze stínů jakoby na mě zíraly oči se zvláštním odleskem. Rozmlouvám s obrysy nakreslenými křídou v místech vraždy, kde k zemi včera padl další život. Cítíte to napětí? Je to na jednu stranu tolik odpudivé a zároveň přitažlivé. Samozřejmě jen v momentech, kdy tohle všechno zažíváme imaginárně, zprostředkovaně z nové desky INTERNAL BLEEDING. Jinak by se v nás krve nedořezali. Američtí řezníci nám předčítají z klasické brutálně slammové učebnice. Tohle CD si s sebou vezmu, až pojedu na nějakou opuštěnou chatu do hor. Popadnu sekyru a půjdu na dříví. A až se rozhodnu, že se ponořím do země snových stínů, pro jistotu všechno pořádně zamknu a pod polštář si dám nůž. Nikdy totiž nevíte, kdo na vás může za rohem čekat. Album, připomínající rozhovor oběti se svým vrahem.


Asphyx says:

Wow, INTERNAL BLEEDING is back! Strong, raw, cold, bloody, classical and maniacal. „Imperium“ reminds me interview between sacrifice and its murder. Swinging brutal slamming rhythm, pathological Keith DeVito’s vocal and rusty riffs. „Imperium“ is a very raw bloody steak! I recommend!



Seznam skladeb:

  1. Fabricating Bliss
  2. The Visitant
  3. The Pageantry of Savagery
  4. Patterns of Force:
  5. Part I. The Discovery
  6. Part II.Plague Agenda
  7. Part III. Aftermath
  8. Placate the Ancients
  9. (In the) Absence of Soul
  10. Castigo Corpus Meum


Čas: 40:46

 

Sestava:


Brian Hobbie – kytara
Keith DeVito – zpěv
Jason Liff – basa
Chris Pervelis – kytara
Bill Tolley - bicí

http://uniqueleader.com/
Share this games :

TWITTER