DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. prosince 2014

Home » » Minirecenze/minireview - EXODUS - Blood In, Blood Out (2014)

Minirecenze/minireview - EXODUS - Blood In, Blood Out (2014)


EXODUS - Blood In, Blood Out
CD 2014, Nuclear Blast

Dlouho očekávané album amerických legend EXODUS je venku a já už nějakou dobu čtu všude jen samé pochvalné recenze. Je pravda, že kapela naskočila (vrátila se) na novou vlnu old school thrashe velmi nadšeně a s hlavou vztyčenou, ale nemůžu se nějak pořád zbavit dojmu, že téhle desce něco chybí. Přitom některé riffy doslova zabíjejí, navrátilec Zetro Souza také štěká jako o závod a basa se zdá být dokonalá. Jenže album je přes hodinu dlouhé, některé nápady jsou vyloženě slabé a i když musím EXODUS uznat veškeré zásluhy, které za ty roky nastřádaly, tak novinka mě příliš nevzala. Možná jsem lehce roztrpčen z toho, že byl vyhozen Rob Dukes, který, ať si každý říká, co chce, kapelu posouval zase o kousek dál a do jiných vod. "Blood In, Blood Out" bude samozřejmě vévodit v letošním žebříčku nejednoho thrashera, ale když si porovnám tento počin řekněme s novými OVERKILL, tak EXODUS lehce pokulhávají.

Trošku zaražený jsem ze závěru skladby "Honor Killing", která je jako vystřižená z alba SEPULTURY ("Arise" - "Dead Embryonic Cells" (1991))  a z hostujícího Kirka Hammetta (METALICA), který předvedl v songu "Salt the Wound" poměrně nudné sólo. Celkově je samozřejmě deska velmi dobře stravitelná, nepostrádá všechny "návratové atributy", jen mě moc neřeže. Abych pravdu řekl, tak největším problémem jsou pro mě vokály. Mám rád starou tvorbu EXODUS a fanoušci mě asi sežerou i s chlupama, ale nějak nechápu, jak je tento legendární thrasher schopen na poslední desce svých domovských HATRIOT hlasem vytrhávat dlaždice ze země a tady mě chvílemi vyloženě iritovat. Přijde mi, jakoby bylo vše složené narychlo, spíchnuté horkou jehlou. Gary Holt toho má asi plné kecky u SLAYER a tak zde některé nápady doslova splývají v jeden. Určitě se nejedná o špatnou desku, ale EXODUS už nahráli lepší. Možná začíná být trošku problém, že se thrash zase stává poměrně populárním a "moderním" a alb vychází v tomto stylu hrozně moc. Letošní EXODUS mezi nimi sice díky svému jménu nezapadnou, ale spousta mladších retro kapel mě přesvědčilo víc. Dobrá thrashová deska, která postrádá víc energie. 




Asphyx says:

Gary Holt throws one riff after another, bass rings beautifully and Souza barks as a mad dog againBut I can't still dispose the feeling, that there is something missing. I miss more pressure and energy. Some ideas merge together and CD kills its length. Thrash veterans do what they can at leastbut they can not receive energy, they had in his youth. It is not a bad album, but EXODUS has ever recorded better. Maybe some fans will curse me, but I miss Rob Dukes. "Blood In, Blood Out" should be a return to the roots, which was succesfull halfway. Good album, but not great!





Share this games :

TWITTER