DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 8. května 2015

Home » » Recenze/review - BLOODSCRIBE – Prologue to the Apocalypse (2015)

Recenze/review - BLOODSCRIBE – Prologue to the Apocalypse (2015)


BLOODSCRIBE – Prologue to the Apocalypse
CD 2015, Gore House Productions

Občas se stane, že některá kapela projde mým pomyslným sítem kvality. Bývám z toho pak roztrpčený, nevím kolikrát co napsat a jediným důvodem, proč se k tomu odhodlám, bývají nakonec spíš negativní emoce. BLOODSCRIBE jsou přesnou ukázkou toho, jak by brutální death metal neměl vypadat. Pánové z Kalifornie sice přehrávají veškerá dostupná klišé, tváří se krutě a přísně, ale jejich prvotina vyznívá neskutečně ploše. Když si jejich desku položím vedle dalších, řekněme třiceti podobných, jediné, co je mě schopné alespoň trošku zaujmout, je obal. Nechápejte mě špatně, splněno je vlastně vše, co si styl žádá, ale ten přístup je doslova nudný. Nevýrazný zvuk, neustále se opakující motivy, vyloženě slabý zpěvák. Možná někam na lokální koncert dobré, ale jinak děs a hrůza. Přimhuřuji oči a uši co to jde a po čase zjišťuji, že to zkrátka nejde.

Setkává se tady brutální death, s troškou grindu a dočkáme se i slamu. Snaha by asi byla, jen jsem ji nikde moc nezaznamenal. Chybí mi nadšení, energie, která vás přišpendlí na zeď. Místo toho jako by se muzikanti jen tak nezávazně lechtali ve zkušebně. Chybí pan producent, chybí jakýkoliv výraz. Největším problémem téhle kapely je, že neumí napsat dobrý song, alespoň trošku zapamatovatelný motiv. BLOODSCRIBE se motají v kruhu, jen omílají dokola to samé a připomínají mi partičku postarších strejdů odněkud z vesnice, kteří se rozhodli, „že jako budou taky hrát ten drsnej smrtící kov“. Takovýchto smeček jsou tisíce a končí většinou jako místní hvězdy pro pár kámošů ze svého okolí. Za hranicemi okresu po nich neštěkne ani pes. Já spíš nechápu, že se v jejich okolí nenašel nikdo, kdo by jim to prozradil a dokonce se jim povedlo tuhle zhovadilost vypálit na hudební nosič. Jen mě to utvrzuje v tom, že dneska si desku může vydat vlastně kdokoliv.


Při poslechu často vzpomínám na knihu Utrpení mladého Werthera. Jen s tím rozdílem, že netrpím nedostatkem a opětováním lásky, ale absolutní absencí dobrých riffů, alespoň nějakého smrtícího příběhu. Jen tupě sedím, koukám do místnosti a modlím se, aby tahle deska už konečně skončila. Proč to všechno tedy vlastně píšu? A víte, že ani nevím? Možná je to nějaká forma masochismu, možná jenom poctivost, protože kapela velmi slušně požádala o recenzi. Mohl jsem se na to vybodnout, mohl dělat mrtvého brouka. Myslím, že nikdo by se nezlobil, nejsem profesionální, ani „stírací“ kritik, ale ruku na srdce, opravdu si BLOODSCRIBE myslí, že to má nějakou cenu? Mě ani tak nevadí jakákoliv absence talentu, ale vyloženě odfláknutý přístup. Kdyby si alespoň Kalifornští dali pozor na zvuk, ošetřili si produkci, tak by se to třeba dalo poslouchat a tolik by to nebolelo. Takhle je špatně vlastně úplně vše a je hrozně těžké vůbec něco o desce vypotit.


Tak jsem konečně u konce se svým popisem tohoto alba. Kapela by mi měla koupit několik lahví pořádně ostrého piva, abych si po tom jejich balastu alespoň trošku vyčistil hlavu. Při poslechu jsem si stačil vyřídit korespondenci, srovnal jsem si věci na stole (což dělám jednou za uherský rok), vyřídil několik telefonátů a i když jsem zesiloval na věži neustále hlasitost, pořád se mi nějak do „Prologue to the Apocalypse“ nepodařilo proniknout. Možná si za to mohu sám a jen jsem celé tohle umění nepochopil, ale vzhledem k rokům, co tuhle hudbu poslouchám, shovívavosti a útěku všech ostatních od hi-fi věže, bych se držel spíš toho, že BLOODSCRIBE zkrátka neumí hrát. Je to možná kruté, to takhle narovinu napsat, ale budiž to pro kapelu doporučením, aby se příště víc snažila. Jen nevím, jestli budu mít chuť se znovu zúčastnit. Tentokrát to opravdu hodně bolelo. A to jsem zvyklý na kdejaké zvěrstvo. Nekonečně nudná a nevýrazná deska!


Asphyx says:

When listening to this album I often remember the book "The Sorrows of Young Werther". With the only one difference that I do not suffer from a lack of or returning the love but I suffer from the absolute absence of good riffs and at least some kind of deadly story. I just sit blankly, looking around the room and I pray, that this album should end quickly. BLOODSCRIBE is an exact example of how brutal death metal should not be. To sum it up its an Infinitely boring and featureless album!


Seznam skladeb:

1. Prologue To The Apocalypse
2. Pantheon Of Lies
3. Enslaved By Deceptions
4. Burning Bridges
5. Demons
6. Annihilation
7. Kingdoms Fall
8. Shadows
9. Castrating Humanity
10. In Ruins


Sestava/band:


Jasan – Vocals
Joe – Guitar
Mike - Guitar
Jesse - Drums
Dennis - Bass

Share this games :

TWITTER