DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 24. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - ARCHAIC THORN - In Desolate Magnificence (2015)

Minirecenze/minireview - ARCHAIC THORN - In Desolate Magnificence (2015)


ARCHAIC THORN - In Desolate Magnificence
MCD 2015, Unholy Prophecies


Je na čase zase poskládat v kostnici lebky do úhledných hromad. Z obrovských košů trčí do prostoru stehenní kosti. Všude se vznáší tíživá atmosféra smutku. Nihilismus je všudepřítomný. Mnohokrát se ptáme, zde je možné hudbou vyjádřit smrt. Němečtí ARCHAIC THORN ji umí vystihnout pomocí svého starosvětského death metalu náladu opuštěných kobek velmi dobře. Ochutnávka v podobě MCD je krásnou pozvánkou do temných zákoutí, nekonečných chodeb a smutečních obřadních síní. Klasický, tradičně pojatý death metal, zabalený v blackovém rouchu, s až doom metalovými pocity. Všechna tato poselství umí němečtí rouhači předat s vervou sobě vlastní. Vezmou vás na výlet v čase až někam do osmdesátých a devadesátých let. Útočí na samou podstatu temného metalu. Postupy jsou sice jednoduché, poplatné hranému stylu, ale skladby působí velmi chytlavě a nebál bych se ani použít i slovo magicky.

Okultní obřad, uspořádaný u příležitosti velebení opuštěných hřbitovů. Ta hranice mezi naším a oním světem je natolik tenká, že připomíná záclonu upletenou z pavučin pavouků křižáků. K jejímu překročení dochází během celé doby poslechu. Velebme tvorbu starých dobrých POSSESSED, VENOM, ale i NECROS CHRISTOS, GRAVE MIASMA, DEAD CONGREGATION. ARCHAIC THORN si vzali od každého vzoru něco, prohnali to sítem z černoty, zakalili na kovadlinách smrti a vyvrhli mezi nás, nehodné. Pro poslech doporučuji zhasnout všechny světla, zapálit ohně a pustit do domu mráz. Jinak vás tohle album spálí na popel, v nějž se stejně jednou obrátíte. Špína, hniloba, zetlelé kousky kdysi živých tvorů, dlouhé stíny upředené z nicoty. Ruce, sepnuté ke zvrácené modlitbě. Jsme v očekávání příchodu rohatého mistra. Konečně nám ukáže svoji tvář a lahodný úsměv smrti. Už usedá na svůj trůn. Skloňte hlavy a slyšte slova archandělova. Chorály chladu, death metalu a prašiviny budou znít po celou dobu okultní seance.

ARCHAIC THORN mezi nás letos vypustili desku plnou špíny, zla a death metalu. Nihilismus je cítit z každého tónu. Album jako by bylo pokryto plesnivou vrstvou devadesátých let. Slyšíte také ty ozvěny ze záhrobí? Nahrávka působí spirituálně, smutně, okultně. Prašivina, zima, opuštěné staré kobky. Chlad, špína, temnota podzemních chodeb. Tohle všechno na novince naleznete. Ostré riffy, chorobný vokál a naléhavost. Cítíte tu zatuchlinu? Vítejte na old school death metalové a okultní seanci. Brána do pekla je otevřena! Tohle album bylo snad nahráno v nějaké opuštěné kostnici. Zapalte svíce, otevřete své černé duše a nechte hořet staré rituální knihy. Takhle nějak znějí chorály ze samotného záhrobí! Okultní, nihilistický death metal, který zabíjí tmou!



Asphyx says:

ARCHAIC THORN release this year among us an album full of dirt, evil and death metal. Nihilism is felt from every tone. The album is like to be covered with moldy layer of nineties. Can you hear the echoes from beyond? Recording acts spiritually, sadly, occult. Mange, cold, lonely old tomb. Cold, dirt, darkness of underground tunnels. All of this can you find on the new album. Sharp riffs, vocals and morbid urgency. Do you feel musty here? Welcome to the old school death metal and occult session. Gateway to hell is opened! This album was probably recorded in an lonely ossuary. Light the candles, open your black souls and let burn the old ritual books. So sound chorales from beyond! Occult, nihilistic death metal, that kills with darkness!

http://www.archaicthorn.de/
http://unholyprophecies.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/archaic-thorn
http://unholyprophecies.com/
Share this games :

TWITTER