DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 9. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - TANK - Valley Of Tears (2015)

Minirecenze/minireview - TANK - Valley Of Tears (2015)


TANK - Valley Of Tears 
CD 2015, Metal Mind Productions


Britský TANK vyjel do boje opět po třech letech. Tahle kapela je zajímavá rozhodně tím, že funguje (fungovala) rovnou ve třech provedeních. Rozhádaní muzikanti si jedou každý po svém. Nevím, co všechno za tímhle krokem bylo, ale pro mě je rozhodující, že tentokrát píšu o TANKu, tak jak ho chápou pánové Tucker/Evans. Mám britský klasický heavík ve velké oblibě, ale rovnou na začátek musím podotknout, že letos gentlemani nahráli takové úplně obyčejné album. Jsou splněny všechny náležitosti stylu. Melodie jsou kovové, refrény halekající, ale pořád se nemůžu do nahrávky dostat. Všechno se zdá být v absolutním pořádku, jen mi chybí takové to těžko popsatelné fluidum, které vás posadí rovnou na zadek. Pro spoustu z vás a svým způsobem i pro mě, je styl zvaný heavy metal odnoží, která vám většinou způsobí pouze vyrážku na zádech. Jenže je to stejné, jako u jakéhokoliv jiného stylu. Jsou kapely, které jej tvoří, pak jsou jejich kopie a pak zástupy šedého průměru. TANK má svůj vrchol dávno za sebou. Teď jde jen o to, nahrát desku, za kterou se nebudou muset stydět.

Letos si myslím, že je novinka někde na pomezí dobrého a průměrného alba. Problémem je, že těch pro mě slušných skladeb jsem našel jenom pár. Zbytek je jen výplň, vata, která má za úkol zacpat prázdné místo. Pár dobrých nápadů jsem si našel, celkově ale nemám příliš chuť se k desce vracet. Když už se naladím na heavy metal, tak sáhnu raději po jiných smečkách. TANK sice hrdě vyjel do boje, ale dnes už působí jen jako proprieta z vojenského muzea. Já vím, měl bych zachovávat úctu k předkům, ale to nic nemění na tom, že z tohoto monstra se už asi nikdy pořádně nevystřelí. A pokud ano, tak jen slepými náboji.

TANK nahráli desku, která postrádá nějaké výraznější melodie. Jedná se určitě o dobré řemeslo a slušné skladby, ale to je málo. Pár dobrých songů je doplněno velkým množství obyčejných a nudných songů. Kdysi slavná kapela je dnes již jen svým vlastním stínem. Chybí mi víc energie, kovu i jiskry. Album je jako celek velmi nevýrazné a dlouhé. V heavy metalu se toho sice už asi příliš nového nevymyslí, ale očekával bych alespoň pořádnou dávku pekla. Bohužel ji zde nenalézám. Nacházím jen klasický heavy metal, který ničím příliš nezaujme.




Asphyx says:

TANK recorded an album missing some strong melody. It is certainly  good job and there are good songs, but it isn't enough.  Few good songs are completed with number of ordinary and boring songs. This once famous band is now only its own shadow. I miss more energy, metal and sparks. The album is very dull and long as a whole. There is nothing new to coming up in heavy metal, but I would expect  a big dose of hell. Unfortunately, I don't find it here. I find a classic heavy metal that doesn't engage my attention.

https://www.facebook.com/Tank-90444813508/timeline/
http://www.tankofficial.com/
http://www.metalmind.pl/
Share this games :

TWITTER