DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 23. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - CONCRETE - Chambers of Afterlife (2015)

Minirecenze/minireview - CONCRETE - Chambers of Afterlife (2015)


CONCRETE - Chambers of Afterlife
CD 2015, Rebirth the Metal Productions

Dnes bych vám rád představil vyslance samotného pekla. Pocházejí z Bulharska a mlátí do toho ve stylu starého plesnivého death metalu. Ostrost jejich riffů je sice lehce otupena zastaralostí materiálu, ale to myslím nikomu vadit nebude. Nápady jsou na jejich novince velmi dobré, album se opravdu dobře poslouchá a myslím si, že každý poctivý fanoušek si najde svůj otevřený hrob. Druhé album v řadě je šílené ve své plesnivině, je obestřeno určitou aurou poctivosti a naléhavosti. Je to absolutní underground v podobě, jak ho mám rád. Člověk při něm vypne mozek, zhoupne se v kolenou a může si nepříčetností umlátit hlavu. Rád podobné kapely vyhledávám, seznamuji se s jejich tvorbou a ukládám je do svého archívu podobných artefaktů. CONCRETE hrají přesně podle šablon z devadesátých let a jejich práce je podobná té, jakou odváděli na svých albech OBITUARY, MASTER, MALEVOLENT CREATION, staří PESTILENCE.

Občas u mě ale dochází k lehkým výpadkům pozornosti. Pánové mají přeci jen tendenci k častému opakování riffů, ale troufnu si tvrdit, že u podobných kapel to není na závadu. Posluchači (včetně mě) se stejně víc soustředí na tlak, energii a záhrobí, než na počty akordů za minutu. Možná by neškodil trošku důraznější a agresivnější zvuk, doplnil bych asi i pestřejší vokály, ale to jsou jen drobnosti. Pokud tedy rádi trávíte dlouhé hodiny v hudebních archívech, milujete tmu a obstarožní zvuk, tak si troufnu tvrdit, že budete spokojeni jako moje drobnost. Nezbývá, než vzít do ruky krumpáč, lopatu a jít na to. Země je sice hodně zmrzlá, ale poctivým death metalistům by to nemělo rozhodit. "Chambers of Afterlife" u mě časem dozrálo v pořádně mokvající vřed. A zavládla u mě spokojenost.

Bulharští death metalisté CONCRETE na své novince vytáhli z hrobů staré kostlivce. Jejich hudba je inspirována starými kapelami, které hráli v devadesátých letech a navíc je přidána pořádná porce hniloby. "Chambers of Afterlife" je albem, které dokáže zaujmout. Jednotlivé songy jsou ostré jako pořádně nabroušený skalpel. Proti tvorbě těchto maniaků nemám žádných námitek. Myslím si, že tohle CD by mělo patřit do sbírky každého pravého death metalisty. Hroby jsou otevřeny, lebky rozdupány a kosti praskají. Co si přát víc? Tohle album ctí pravé, krvavé kořeny death metalu! Old school masakr! Dobrá práce!



Asphyx says:

Bulgarian death metallers CONCRETE pulled out old skeletons from the tombs on their new album. Their music is inspired by old bands that played in the nineties and there's added great amount of rot. "Chambers of Afterlife" is an album that can attract. Individual songs are pretty sharp like a scalpel. I have no objections against output of these maniacs. I think that this CD should be in the collection of all true death metalheads. Graves are opened, the skulls crushed and bones cracked. What do you want more? This album honours the right, bloody roots of death metal! Old school massacre! Good job!

Share this games :

TWITTER