DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 18. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - VENOMOUS CONCEPT - Kick Me Silly - VC III (2016)

Minirecenze/minireview - VENOMOUS CONCEPT - Kick Me Silly - VC III (2016)



VENOMOUS CONCEPT - Kick Me Silly - VC III
CD 2015, Season of Mist

Zrovna často se do oblastí, kde se pohybují punkeři a hard coreoví fanatici nepouštím, ale tentokrát udělám výjimku. VENOMOUS CONCEPT jsou totiž, jak je vám zajisté známo, takovým malým úkazem. Kapelu provází jakási aura upletená z opravdu slavných jmen extrémní scény. Každý si jistě dohledá sám (pokud ne, zde je odkaz). Riffy jsou zde opravdu hodně podobné jako u NAPALM DEATH, jen s tím rozdílem, že nejsou podle mě tolik důrazné a průbojné. Masakr je to samozřejmě pěkný, ale také pořádný chaos. Album se tak sice stává velmi dobrým, ale ne vynikajícím. Mám trošku pocit, jakoby mezi sebou jednotlivé slavné persóny lehce soutěžili a výsledkem je sice solidní album, ale není to nic, co by mě rozsekalo, jak bych u takových jmen očekával. Některé pasáže vyznívají už lehce neprůbojně, nejsou tolik ostré a důrazné. Celku to nakonec nevadí, naživo si tuhle smečku stejně všichni užijí, ale z desky je to jednoduše slyšet, nemohu si pomoct.

Mám trošku problém i s texty, ne se vší tou politickou kritikou souhlasím do puntíku, ale to k podobné hudbě patří. Stejně bude většina fanoušků hodnotit, jestli je to pořádné maso. A to samozřejmě pořád je. Nemohu si ale pomoct, obě dosud vydaná alba mi přišla o nějaké to procento lepší. Možná mi chybí nějaký spojovací prvek, který by ten všechen chaos alespoň trošku zprůhlednil a utřídil. Jinak je ale vše v nejlepším pořádku. Užívám si tak nakonec úplně nejvíc punkové chvilky poezie, což se u mě rovná skoro zázraku. Co jsem měl možnost číst různě po světě, zrovna tuhle desku nikdo zase tak moc vysoko nehodnotil a spíše jsem se setkal s lehkým zklamáním. Tak tomu u mě vyloženě není, jen bych příště poprosil o trošku víc hudebního násilí navíc. 

VENOMOUS CONCEPT jsou na své novince opět naštvaní jako dřív. Zdá se mi, že jim ale trošku otupěly zuby. Nápady ve skladbách nejsou špatné, jen je na mě ten chaos někdy až moc velký. Přiznám se, že minulá alba se mi líbila víc. Kapela ztratila trošku ze své síly a energie. Není to zatím nic zásadního, ale napsat to musím. Tahle hudba asi nejvíc stejně vynikne při koncertech. Pokud bych měl hodnotit procenty, dal bych tak sedmdesát. Dobré album. Příště bych ale poprosil o trošku víc energie.




Asphyx says:

VENOMOUS CONCEPT are on their new album again angry as before. It seems to me that their teeth have blunted little bit.. The ideas in the songs aren't bad, but the chaos  is sometimes too big for me. I admit that I liked their last albums more. The band lost a bit of its strength and energy. It isn't nothing cardinal yet, but I have to write it. This music will probably most excel at concerts. If I had to evaluate by percent, it would get seventy. Good album. But next time I would ask for a little more energy.

Share this games :

TWITTER