DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 16. ledna 2016

Home » » Recenze/review - MARASMUS – Conjuring Enormity (2015)

Recenze/review - MARASMUS – Conjuring Enormity (2015)


MARASMUS – Conjuring Enormity
CD 2015, vlastní vydání

Vždycky, když se dívám na nějaký horor, tak se lekám dvou věcí. Není mi zrovna příjemné, pokud někdo někomu trhá nehty a potom musím odvracet zrak při vypichování očí. Nejsem citlivka, mám už ledacos za sebou, ale tohle mi není vyloženě příjemné. Samozřejmě, jsou to právě tyto dvě nechutnosti, podle kterých si zhlédnuté filmy kolikrát pamatuji. Stejné to je s muzikou. U některé mi něco vadí a pokaždé, když ji zaslechnu, vytane mi v hlavě nějaká ne příliš příjemná pasáž. Američtí death metalisté MARASMUS přesně zapadají do škatulky smeček, které jsou mi na první poslech vcelku nesympatické. Jenže jak známo, první setkání většinou klame. U hudby zvlášť. Po pečlivějším ohledání, častých společných setkáních a vzájemném uťukávání, jsem zjistil, že máme vzájemně spoustu společného. Kupříkladu naše záliba v tématech týkajících se smrti, antikřesťanství a temnoty.

MARASMUS jsou klasickými představiteli americké death metalové školy v podobě, v jaké ji známe u IMMOLATION, DEICIDE, MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, NILE. Samá dobrá společnost, co říkáte? Tak přesně stejného názoru jsou i právě recenzovaní maniaci. Pánové se zmítají mezi jasně danými mantinely, ničím vlastně ani moc nevynikají, ale mají velmi dobrý a zajímavý zvuk, perfektní provedení a spoustu odhodlání v srdci. Je to znát, i když si nemyslím, že by se svým druhým albem způsobili rozruch v undergroundových kruzích. Možná pár fanoušků, po lokty ponořených do krve, pozvedne varovně prst a bude šířit jako já jejich slávu. Pro to, aby pronikli do širšího povědomí, by ale musela kapela dát o sobě vědět ještě víc hlasitě. Případně se předvést na pódiích po celém světě. Takhle mi přijde, že jsou uzavřeni jen ve své sice perfektní, ale ničím „šokující“ slupce. Osobně se mi deska velmi líbí, dávám si ji po ostřejších filmech s chutí a doplňuje tak vždy perfektně společné večery.


Na obrazovce už zase řádí nějaký šílenec. Má v ruce kleště a jeho blonďatá a prsatá oběť řve, že to snad ani není lidské. Jisté je, že nakonec všichni zemřou v horečnatých křečích a nezachrání se nikdo, ale já dobře vím, že dalším dílem pro mě budou dnes opět MARASMUS. Jakmile proběhnou nekonečné titulky, s početným týmem maskérům a tunami červené barvy, odkládám jeden ovladač a beru do ruky druhý, od hi-fi věže. Zapínám „Conjuring Enormity“ a pořád čekám, kdy se otevřou dveře do mého pokoje a vstoupí další pán s kleštěmi. Stíny se náhle prodlužují, venku houká sanitka a na stěnách se promítají kužele okolo projíždějících aut. Syrová atmosféra usínajícího města, občasné nadávání opilců dole pod oknem, bezdomovec po několikáté vybírající popelnice. Tohle všechno tvoří spolu s MARASMUS ucelený obrázek o temnotě a šílenství lidské duše. Bojíte se rádi? Milujete napětí? Tak potom si tuhle desku pořiďte. Je poctivá, šílená, mokvající a krvavá, stejně jako dobrý hororový film.



MARASMUS na svém druhém dlouhohrajícím albu předkládají smršť ostrých a morbidních songů. Přiznám se rovnou. Jakmile jsem si desku poprvé pustil, byl jsem ihned ztracen. Pánové hrají přesně ten druh death metalu, který mi dělá velmi dobře na mé zkažené duši. Tlačící riffy, kruté vyhrávky, hutný hlas ze záhrobí. Hudba je sice inspirována klasiky žánru, ale provedení a nápady hodnotím na výbornou. Jeden masakr střídá druhý a všechno je zahaleno do pláště temnoty. Otevřete bránu do pekla! Za chvíli jsem u vás! Poslech mi připomíná sledování dobrého hororového filmu. Američané na mě útočí bez varování, tvrdě a nekompromisně. MARASMUS jsou krásnou ukázkou toho, že hudba může opravdu zabíjet. Zavřete dveře na několik zámků, venku zase řádí šílený vrah. Cítíte tu sílu? Tady se hraje první death metalová liga. Bez debat! Album připomíná rozjetý vlak, odjištěný granát, případně valící se lavinu. Doporučuji všem milovníkům temnoty. Smrtící nahrávka, která připomíná trhání nehtů kleštěmi! Skvěle!

Asphyx says:


MARASMUS bring us the cyclone of morbid songs on their second long play album. I have to admit. The first time I listened this album I was lost immediately. These gentlemen play the exact music I like for me bad soul. Pushing riffs, cruel songs, and heavy voice from the beyond. Their music is inspired by the classic bands of this genre, however the finish product and ideas are great. One massacre is changed by other one and everything is cover by the coat of the darkness. Open the gates to Hell! I´m there in a second! The listening reminds me the watching of good horror movie. Americans attack me without any warning, hard and grimly. MARASMUS is the great example that music can kill. Close the door with a lot of locks because there is a crazy murderer again outside. Do you feel the power? In here is played the first death metal line. Undebated! This album reminds a train which goes, primed bomb or rolling avalanche. I suggest this to all of you who loves the darkness. Deadly record which reminds ripping of nails with tongs! Amazing! 


Seznam skladeb:

01. Deadspeak
02. Conjuring Enormity
03. Direct Demonic Influence
04. Infinite Torture
05. Post Mortal Possession
06. Mutilated Apparition
07. Gutting The Orb
08. Beyond Death


Čas: 32:16

Sestava/band:


Devon Ferrera – zpěv
Andy Nagorski – kytara
Brandon Culligan – kytara
Trynt Kelly - bicí


http://myspace.com/marasmus
Share this games :

TWITTER