DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. února 2016

Home » » Recenze/review - INSISION – Terminal Reckoning (2016)

Recenze/review - INSISION – Terminal Reckoning (2016)


INSISION – Terminal Reckoning
CD 2016, Sevared Records

"Zavřeli mě do mrazáku. Nebránil jsem se. Nemohl jsem. Po několikahodinovém mučení, kdy se snažili zjistit něco, co jsem nevěděl, jsem to vzdal. Odmítal jsem dále žít. Svět pro mě neměl dále cenu. Když je někdo schopen mě přepadnout, unést a z neznámých důvodů mi činit nekonečné bolestivé utrpení, stane se ze mě jen kus rozsekaného masa. Strach už dávno nemám. Vyprchal ze mě postupně spolu se životem. Teď tu ležím, ochrnut chladem a plný zmatených pocitů, které provází každého při přechodu mezi tímto a oním světem. Je na čase se rozloučit a odebrat se do země nekonečných stínů."

Nová deska švédských brutálních death metalistů INSISION ve mě probudila vzpomínky na praktiky jedné organizované skupiny ve Švédsku. Unášeli tenkrát své oběti, z dodnes neznámého důvodu je mučili a polomrtvé je zavírali do mrazáku. Ne, opravdu bych to nechtěl zažít, ani vzdáleně, ale jako kriminálka, sepsaná pak v jednom románu, se mi sepnula spolu s hudbou v až "reálný" příběh. Inspirace IMMOLATION, SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, VILE, DEARANGED s určitým severským chladem, tvoří dohromady dílo, které se do mě ihned zakouslo jako rozzuřená bestie. Pomalé, zatěžkané riffy, plné hnisu a špíny, k tomu neméně chorobný vokál opravdu probouzí staré krvavé příběhy.  K tomu kousky tmy, rozemleté spolu se starými kostmi na padrť. Výsledkem je brutální death metalový příběh, připomínající dobrou napínavou detektivku.  Hrozně se mi líbí takové ty hřmotné gradace, po chvilkách plných klidné tmy. To pak mám sto chutí si stoupnout, zatnout pěsti až si otlačím nehty do dlaní a mávat hlavou do rytmu až do skonání světa.




INSISION se po celou dobu hracího času sice nijak nevymaňují z klasického, tradičního pojetí brutálního death metalu, ani nevybočují z předem daných hranic stylu, ale všechno je neskutečně dobře zahráno. Jednotlivé skladby mi tak pronikly do krve s neskutečnou silou. Dokonce jsem si říkal, jestli už tam nebyly někdy dříve, jen dosud dřímaly, aby při poslechu najednou povstaly s ještě větší energií. Nenašel jsem na novince zhola nic, co by mi nějak vadilo, rušilo mě nebo nedej Satan bylo protivné. Tohle je zkrátka přesně ten druh perfektně odvedeného řemesla, který můžu vždy a všude. Je to sice americká škola jak z nějaké staré učebnice, ale po všech stránkách dohnaná k dokonalosti. Zvuk (Anders Eriksson) je mocný, mohutný a plnotučný, obal od Andrease Marschalla jedním slovem úchvatný a celkové provedení syrové, jako zapomenuté kousky masa v márnici. Možná se budu trošku rouhat, ale mám sto chutí se nechat zavřít do mrazáku a vylézt ven, až celá deska dohraje. Natolik návyková pro mě „Terminal Reckoning“ je. Tohle je hodně poctivé řemeslo! Absolutní peklo.




"Termninal Reckoning" je albem, které vás rozseká na malé kousky. Bez jakéhokoliv slitování. Při poslechu tohoto brutálně death metalového skvostu si přijdu jako na setkání s pořádně naštvanými řezníky. Ostré riffy, které ctí to nejlepší z americké školy, jsou doplněny o severský chlad a tmu. Také cítíte, že každou chvíli potkáte samotného Satana? Skladby, které mají obrovskou sílu, v sobě obsahují velké množství hodně návykových motivů. INSISION ctí to nejlepší z tradičních death metalových hodnot a přidávají navíc kus svého odhodlání. Jejich novinka je pro mě jedem, který mi zcela pronikl do krve. Teď už bude následovat jenom nekonečné prokletí a smrt. Klasický brutální death metal, zahraný s morbidní elegancí! Totální masakr lidské mysli! Kult!


Asphyx says:

"Terminal Reckoning" is an album that cut you into small pieces. Without any mercy. When listening to this brutal death metal masterpiece I'm like on a meeting with  really angry butchers. Sharp riffs, which honour the best of American schools are completed by Nordic coldness and darkness. Do you feel that you can meet Satan himself at the moment? Songs ,that have enormous strength, contain a huge amount of very addictive themes. INSISION honour the best of traditional death metal values and add extra chunk of their dedication. Their novelty is poison for me that came into my blood. Now it will follow the endless curse and death only. Classical brutal death metal, played with morbid elegance! Total massacre of the human mind! Cult!


Seznam skladeb:

01. Among Us
02. Ominous Spiral
03. Infected
04. Shapeshifting
05. Old Ways
06. Cold Air
07. XXVI.II.MMXIV
08. Resist


Čas: 35:45

 

Sestava/band:


Vocals: Carl Guitar: Rogga Guitar: Adam Drums: Ibrahim Bass: Gustav


http://www.sevared.com/
Share this games :

TWITTER