DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 9. dubna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - METAL CHURCH - XI (2016)

Minirecenze/minireview - METAL CHURCH - XI (2016)


METAL CHURCH - XI
CD 2016, Rat Pak Records


Pamatujete na staré heavy metalové klipy, kde se odpaloval dynamit, startovala raketa, jezdilo se starými fordkami, demolovalo se vybavení bytu a do toho ječel zpěvák z plných plic? Copak o to, klipy tenkrát na přelomu osmdesátých a devadesátých let byly mnohdy vtipné, ale pokaždé mě fascinovala ta energie, která z těch VHS kazet doslova čišela. Na novince METAL CHURCH můžete zažít krásný návrat v čase. Novinka s názvem "XI" jakoby nás přenesla do minulosti, znovu nás oblékla do džínových bund a rozevlátě nás donutila pařit dole pod pódiem. Staří pánové už mají odehráno, zažili svoje slavné i slabší chvilky, ale letos jakoby se znovuzrodili. Návrat ke kořenům je více než patrný. Nevadí mi to, od podobných legend neočekávám nic nového, mám raději když se drží svých osvědčených receptů.

Když se pak oprostím od všeho toho klasického a potřebného klišé, mám před sebou poctivou, na samou kost ohlodanou heavy metalovou desku, která v sobě obsahuje všechny potřebné ingredience k tomu, aby mě zaujala. Užívám si ji, bouchám pěstí do stolu, přidávám hlasitost a pořád přemýšlím, kde se to v METAL CHURCH bere. Čekal jsem další album v řadě, jen tak aby se neřeklo, místo toho mě novinka smetla jako uragán. Ano, je to staré, je to občas moc bombastické a předvídatelné. A co má jako být? Cítím zde obrovské zkušenosti, pohodu, skvělý zvuk a hitově zpracované songy. Spolu s posledními WASP asi největší heavy překvapení posledních let. Pohoda, klídek, skvělé energické skladby a samozřejmě pořádná porce nostalgie. Jsem navýsost spokojen a nabírám si všechen ten studeně žhavý kov holými dlaněmi. Vynikající záležitost, přátelé! Tedy alespoň pro mě. A hlas navrátilce Mika Howeho? Ten vás přišpendlí doslova na zeď! Zní jako zaseknutá rezavá motorová pila!


"XI" je albem, které je klasikou METAL CHURCH. Vynikající riffy, hlas ostrý jako břitva a energie tryskající z každého tónu. Mám pro tyhle Američany obrovskou slabost a letos mě rozhodně nezklamali. Přijdu si jako na setkání heavy metalových fajnšmekrů. Užívám si dosytosti jednotlivé skladby a kývám hlavou do rytmu. Pokud bych měl nějak definovat dobrý heavy metal, určitě bych novinku s klidem doporučil. Nemám sebemenších připomínek. CD neskutečně řeže a nepostrádá tolik potřebnou jiskru. Nahrát tak dobré album po tolika letech na scéně je obdivuhodné. Slyšte slova plná kovu! Heavy metalová šlechta v tom nejlepším světle. Chcete být heavy? Poslouchejte nové METAL CHURCH. Skvěle!



Asphyx says:

"XI" is a classical album of  METAL CHURCH. Excellent riffs, voicesharp as a razor and energy gushing from each tone. I have a weakness for these Americans  and this year I wasn't definitely disappointed. I'm feeling like on a meeting of heavy metal connoisseurs. I enjoy all their songs andnod my head in the beat. If I should define a good heavy metal, I would definitely recommend this news. I have no objections. The album cuts and doesn't miss necessary spark. to record a good album after so many years on the scene is admirable. Hear the words of metal! Heavy metalaristocracy in the best light. Do you want to be heavy? Listen to the new  METAL CHURCH. Great!

Share this games :

TWITTER