DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 8. května 2016

Home » » Recenze/review - ALTARAGE – NIHIL (2016)

Recenze/review - ALTARAGE – NIHIL (2016)


ALTARAGE – NIHIL
CD 2016, Doomentia Records

Nejhorší, co může člověka potkat, je nějaká ošklivá, sžíravá nemoc. Když se vám kroutí vnitřnosti bolestí, marně hledáte kout, kde byste se ukryli před vší tou ošklivostí. Jste jako šelma, zalezlá v houští. Mokvají vám oči od slz a ptáte se neustále nebe, proč? Nikdo vám nikdy neodpoví. Asi jste si už dávno všimli, že z tohohle světa nejdřív odcházejí lidé, kteří si to vůbec nezaslouží. Ti špatní, zlí naopak zůstávají, aby mohli napáchat ještě víc hnusu. Španělští pohrobci morových ran ALTARAGE jsou takovou zákeřnou chorobou. Jejich hudba jitří mokvající rány hnisajících boláků. Je bažinou světa, kde umírají nevinní. Stáhne vás do hlubin, ohlodá vaše kosti až na morek a vyvrhne vás zpět jako tu nejzrůdnější zombie. Už zase ožívají nabobtnalé tváře utopenců, už je opět vyplazen jazyk oběšenců. Tahle hudební nemoc je plazivá, pomalá, kazí krev, pálí, postupně krystalizuje a ničí.

Stylově se jedná o podobnost nečistě náhodnou s IMPETIOUS RITUAL, PORTAL, TEITANBLOOD, ARCHGOAT, BLASPHEMY, WRATHPRAYER, DIOCLETIAN, WITCHRIST, IGNIVOMOUS. Hájemství hlukové temnoty, nečistých okultních sil, rituálů plných smrti – všechno tohle až hmatatelně při poslechu ožívá. Někdy není lehké prostoupit všechen ten zmar, někdy není vůbec snadné, vstřebat tolik zloby najednou. Podobná hudba se také nedá poslouchat jen tak, stává se spíše obřadem, vyvoláváním duchů, případně nekonečným utrpením někde v zhasnutém koutě vašeho pokoje. Přiznám se, někdy mě to bolí tolik, že raději odcházím a bojím se pustit CD, jako se čert bojí kříže. Jenže pak najednou dostanu na všechno to utrpení chuť, jsem jako zlomyslný kat, stojící nad svojí obětí a zároveň otrok ostrých riffů. Houstne mi krev, bobtná mozek, trhají se střeva. Stávám se básníkem temnoty.



„NIHIL“ musí ocenit každý příznivec dlouhých stínů. Některé motivy se sice stále opakují dokola, jsou nehezké, neprostupné, ale když vytrváte, potkáte velmi často samotnou smrt. A to za to stojí, nemyslíte? Na to, aby všechno bylo odhozeno se slovy pohrdání o chaosu, je album příliš přitažlivé. Dobrá hudba má aktivovat emoce, má s vámi něco udělat. ALTRAGE mě pokaždé ukřižují, obrátí nohama vzhůru a nalijí mi do úst trychtýřem stovky prokletých slov. Ta se rozmělní, rozežerou mi žaludek a v krvi pak postupně zhušťují její konsistenci. Hudba je zde jako černý plamen, jako rozžhavený pás kamenů, po kterých musíte projít. Povede se vám to, ale čekají vás ještě nekonečné tance na ostrých hrotech střepů. Ječíte, trháte si vlasy, modlíte se jako malomocní ke všem dostupným bohům. Nakonec stejně vyhraje všemocné zlo, s tímhle pocitem odcházíte od poslechu nejčastěji. Deska mě postupně rozkládá, drtí, přetvařuje k obrazu svému. Jděte a pomněte! Tady vám modlitby nepomohou. Smrt přichází.



Black/deathoví maniaci ALTRAGE jsou řádnými členy španělské záhrobní scény. Jejich prvotina je hnilobná, zákeřná, šílená a připomíná zápach čerstvě otevřených hrobů. Pro někoho se bude jednat jen o obyčejný hluk, ale pro nás, kteří trávíme dlouhé hodiny v podzemí, bude novinka těchto šílenců velmi chutným pokrmem. Co na tom, že nám jsou servírovány jen samé ohlodané kosti, práchnivé tkáně a absolutní zlo. Jsme napájeni překapanou tmou, smíchanou s pavučinami a znesvěcenou vodou. Španělé moc dobře vědí, jak zhudebnit absolutní temnotu. Nejedná se sice o nic převratného, ale deska se velmi dobře poslouchá a doporučil bych ji všem, kteří rádi pořádají okultní seance. Zapalte svíce, obětujte Satanovi a přivítejte všechny nemrtvé. Pandořina skříňka je otevřena, peklo může začít! Špinavý a ošklivý death metal, který spasí všechny vaše černé duše!

Asphyx says:

The black/death maniacs ALTRAGE are the proper members of the Spanish other world. Their first album is saprobic, cruel and crazy and it reminds smell from freshly open graves. This may be just an ordinary sound for someone, however for us who spend hours in underground is this new album from those crazy people very nice meal. Who cares that they serve us just some nibble bones, rotten tissues and an absolute evil. We are charged with filtered darkness which is mixed with spider webs and polluted water. These Spaniards guys knows exactly how to compose the darkness. This album is nothing epochal, however the album is very good to listen and I would suggest it for all of you who like to organize occult séances. Light up some candles, sacrifice all alive people to the Satan and welcome them. The Pandora´s box is open and the Hell can begin! Dark and disgusting death metal which will save your dark souls. 


Seznam skladeb:

1. Crown of Worms
2. Manifested Filth
3. Skeleton Carver
4. Buried Beneath Human Remains
5. Stench of the Decomposed
6. Boundless Suffering
7. Entity of Malevolence
8. Enshrined in Putrid Decay
9. Baptized in Embalming Fluid
10. Casket Maker


Čas: 33:48

 

Sestava/band:


Dave Wright – basa
Matthew Green – bicí
Jason Keating – kytara
Mark De Gruchy - zpěv


Share this games :

TWITTER