DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. května 2016

Home » » Recenze/review - NECROT – The Labyrinth (2016)

Recenze/review - NECROT – The Labyrinth (2016)


NECROT – The Labyrinth
CD 2016, Tankcrimes Records

Zase někdo přibil na vchodová vrata kostela kozlí hlavu. Kněží zvýšili kadenci svých modliteb, ale nebylo jim to nic platné. Nefungovalo dokonce ani nové vysvěcení. Dál se objevovala různá znamení, sem tam začaly krvácet zdi a na chodbách se začaly procházet dlouhé černé stíny. Svatostánek už nebyl svatostánkem, ale spíše prokletým místem, zlou oblastí, kam začalo chodit jen pár stoupenců death metalu. Dole, pod hlavní lodí kostela, hned vedle starých hrobek, měli zkušebnu američtí smrtící špinavci NECROT. Ti letos vydali svoji dlouhohrající prvotinu, na které vzdávají holt všem temným silám. Místní kněz tak každý den uléhá s těžkou hlavou, má noční můry a ve snech ho pronásleduje vlastní těžké svědomí. Zlo zase jednou zvítězilo. Nenávisti byla povolena uzda fantazie, tedy alespoň v hudbě.

Když novinku „The Labyrinth“ poslouchám, mám neodbytný pocit, že jsem opravdu někde dole pod kostelem, že se motám v temných chodbách, kajícně poklekám před každým znakem pekla. Není to jednoduché, žít v podzemí. Normálním smrtelníkům tohle nevysvětlíte. My, kteří jsme byli kdysi v devadesátých letech prokleti death metalem, víme své. NECROT hrají uvěřitelně, špinavě, s naléhavostí, která je vlastní všem oddaným stoupencům stylu. Oceňuji až punkový nádech, takové to neučesané sekání rezavou kosou. Ze zdánlivého chaosu a předvídatelných riffů vylézá každou chvíli zajímavý motiv. Spokojeně si podupávám nohou, občas dokonce bouchám do stolu. Ano, pocitově se jedná o velmi vydařené dílo. Co se týká stylového zařazení, tak mě napadají švédští GOD MACABRE, chvílemi dánští UNDERGANG, případně američtí death/crusteři ACEPHALIX. Těch vlivů je samozřejmě spousta, celkově se jedná ale o takový ten temný, neurvalý death metal, který vám utrhne hlavu v první minutě.



Přidávám hlasitost, ocitám se ve smrtícím rauši a už zase nevím o světě. Užívám si ten pocit neskutečné svobody, undergroundový zvuk i sílu jednotlivých skladeb. Najednou mi začíná z uší a nosu prýštit imaginární krev, Stéká mi po tváři, pomalu se proplétá tkaninou trička. NECROT hrají muziku, které je někde na pomezí smrti a temnoty. Nebál bych se přidat ani špetku okultismu, nějakou tu svrchní prsť ze starého hrobu i dávno potrhané pavučiny snů. Nevím, jak zapadne novinka těchto šílenců do dnešní doby, ale myslím, že je to vcelku jedno. Podobná alba si poslechne stejně jen pár oddaných, možná sem tam někdo pro zvědavost. V klubu, kam tahle hudba patří, si nás pár zamává hlavou, zahrozí paroháčem a bude alespoň o čem jednou vyprávět kamarádům v hospodě. NECROT nic neřeší, zbytečně nekomplikují, spíše nám nabízejí syrový kus masa, zahnívající, plesnivý a reálný, jako jejich death metal. Jsou krví mé krve, mou hostií, tělem páně Pekel.



NECROT s největší pravděpodobností nahráli letošní album na nějakém opuštěném americkém hřbitově. Tolik špíny, hnisu, rouhání a energie jsem už hodně dlouho na jednom místě neslyšel. Album je hodně kruté, připomíná exhumování starých hrobů a určitě udělá dobře každému fanouškovi old school death metalu. Svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Obloha se dotýká země, je černá a prší z ní krev. Zlo, které se ukrývá v každém z nás, je náhle všude kolem a v kostelech se otáčejí kříže do obrácené polohy. Američané čerpají sílu snad v samotném podsvětí. Album mě zcela pohltilo a přeneslo na onen svět. Věřte a budete po zásluze potrestáni! Hoďte kamenem vy, kdo jste bez viny! Okultní death metalová deska, která vyvolá všechny zlé duchy! Morbidní pozdrav ze záhrobí!

Asphyx says:

The band NECROT probably recorded this album at some old deserted American graveyard. I haven´t heard his much of dirt, purulence, cursing and energy at one album for a very long time. This album is very cruel and it feels like exhumation of old graves and every fans of old school death metal is going to be happy with this. The world is a very difficult place to live during listening this album. The sky is touching the ground, it´s black and it´s raining blood. The evil which is inside of every single one of us is suddenly outside and crosses are turning upside down in churches. These American guys take energy from the underworld. This album took me to the other side. Trust me, pearls before swine. Whoever is without sin, cast the first stone! The occult death metal album which calls all of the bad ghosts. The morbid greetings from the beyond.


Seznam skladeb:

01. Consume Control
02. Contagious Pain
03. Into the Labyrinth
04. The End
05. Cycles of Pain
06. Scattered
07. Rebirth in Chaos
08. The Abyss

Čas: 32:54

 

Sestava/band:


Chad Gailey – bicí
Luca Indrio – basa, kytara, zpěv
Sonny Reinhardt - kytara

http://www.tankcrimes.com/
Share this games :

TWITTER