DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. června 2016

Home » » Recenze/review - BLOOD RED THRONE - Union of Flesh and Machine (2016)

Recenze/review - BLOOD RED THRONE - Union of Flesh and Machine (2016)


BLOOD RED THRONE - Union of Flesh and Machine (2016)
CD 2016, Candlelight Records/ Spinefarm Records

Žádní svědci, pouze oběť a vrah. A pár stříkanců na zdi. Krvavé skvrny ve tvaru pentagramu, protknuté strachem, vznášejícím se celou místností ještě dlouho potom, co se stal tenhle hrozný čin. Jakoby se do všeho otiskly výkřiky podříznuté oběti. Analýza skvrn mluví jasně. Tahle bestie přesně věděla, co dělá. Krev je její potřebou, nutností. Pro ohledání mrtvoly je potřeba klidnou mysl a nějakou dobrou muziku, to aby se člověk z toho všeho zla nezbláznil. Volil jsem s kolegy v bílých pláštích novinku norských BLOOD RED THRONE. Rozezněl se pokojem první song a vsákl se té syrové atmosféry, jakoby tam patřil odnepaměti. Vyndávám pinzetou zbytky vražedného nástroje z mozku, vybírám úlomky kosti lebeční. Už se dávno nedávím hnusem. Snažím se spíše odhalit stopy, skládám si střípky všech nechutností dohromady, umírám spolu s obětí, sleduji vše pohledem lovce. Smrt si nevybírá, tohle cítím z novinky "Union of Flesh and Machine" asi nejčastěji. 

Vimeo

BLOOD RED THRONE vždy byli velmi originálním tělesem. Parta kolem kytaristy Daniela Olaisena se poměrně často mění, výsledek ale vždy zůstává. Je jím blackem načichlý dunivý death metal. Letos opět posunutý do dynamicky znějících scén plných krutosti, hudebního násilí a nekonečné černoty. Mám způsob, jakým nám kapela předkládá svoji představu o hnisu a špíně, velmi rád a letos jsem opět neskutečně spokojený. Novinka je náladou opravdu podobná ohledání místa činu. Vraždy jsou bohužel pořád a často na denním pořádku. Krev už dávno ztratila svoji hodnotu. Nové album krvežíznivých Norů toho budiž jasným důkazem. Mám u poslechu sto chutí vyběhnout nahoru nad město a zařvat z plných plic. Dostat ze sebe všechen ten tlak, syrovost, sílu, kterou jsem si během společných setkání s kapelou nahromadil. Už zase cáká krev z úst, opět se díváme do udivené tváře mrtvých nadějí. 


Z proříznuté tepny pomalu uniká život. Krev připomíná malý vodotrysk. Rozlévá se jako namočený piják pokojem. Oči hledí do stropu, jakoby vyděšeně hledaly Boha. Smrt nastala kolem páté ranní. Krvavé stopy vedou ke vchodovým dveřím. U CD přehrávače leží nové album "Union of Flesh and Machine" norských BLOOD RED THRONE. Je v něm otisknutý celý příběh plný smrti, morbidity a hudební špíny. Tohoto alba se jen tak nezbavím, přijde mi totiž absolutně dokonalé!


sumarizace:

"Union of Flesh and Machine" je vynikajícím death metalovým albem. Je načichlé smrtí, krutostí, špínou a tmou. Neznám žádnou jinou kapelu, která by smrtící kov uchopila podobným způsobem. BLOOD RED THRONE jsou originální až za hrob. Death metal doslova nasáklý černotou. Novinka mi evokuje cákance krve, které vytváří na zdi tvar pentagramu. Vynikající zvuk, skvělé riffy, hlas připomínající štěkot bájného Kerbera. BLOOD RED THRONE letos stvořili krvelačné monstrum. Téhle desky se jen tak nezbavím. Při poslechu se cítím, jako bych byl právě na místě činu, kde se stala nějaká hodně krvavá vražda. "Union of Flesh and Machine" je chladná, černá, syrová, ošklivá a morbidní záležitost. Pro mě osobně jedna z nejlepších, jaké jsem měl letos možnost slyšet. Album roste každým dnem, každou hodinou. Je mocné, krvavě pestré a obsahuje v sobě obrovské množství energie. "Union of Flesh and Machine" je nahrávkou, která vám prořízne tepnu. Death metal ostrý jako břitva! 

Asphyx says:

“Union of Flesh and Machine” is a great death metal album. It smells like death, cruelty, dirt and darkness. I don´t know any other band which holds death metal as dirty as this does. BLOOD RED THRONE are original as hell. This death metal is literally soaking dark. The new album seems like drops of blood which moves into a pentagram sign. Great sound, amazing riffs, voice which reminds barking of mythological Kerber. BLOOD RED THORNE made a blood hungry beast this year. This album is the one I don´t want to get rid of. When I listen to this album I feel like being in a crime scene where some very bloody murder had happened. “Union of Flesh and Machine” is cold, black, raw, ugly and morbid. For me it is one of the best records I have listened this year. It grows every day, every hour. It is powerful, bloody colourful and it contains a great amount of energy. “Union of Flesh and Machine” is a record which cuts your artery. Death metal which is sharp as knife!


Track:
1. Revocation Of Humankind
2. Proselyte Virus
3. Patriotic Hatred
4. Homicidal Ecstacy
5. Martyrized
6. Union Of Flesh And Machine
7. Legacy Of Greed
8. Exposed Mutation
9. Primal Recoil
10. Leather Rebel
11. Mary Whispers Of Death

Band:
Død - Guitar Bolt - Vocals Hellbent - Bass Meathook - Guitar Freddy - Drums

Share this games :

TWITTER