DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. srpna 2016

Home » » Recenze/review - COLDBLOODED FISH - With the Fishes (2016)

Recenze/review - COLDBLOODED FISH - With the Fishes (2016)


COLDBLOODED FISH - With the Fishes
EP 2016, Support Underground

Čichám, čichám thrashovinu! Cítím tady někde studenokrevnou rybinu. Jsem zrovna na pražské periferii, čekám na to, až se uvolní dopravní zácpa a přehrabuji se v hromadě CD na recenze. Do očí mě udeří zelený, punkově laděný obal a vkládám novinkové EP "With the Fishes" místních thrasherů COLDBLOODED FISH do přehrávače. Klimatizace nestíhá, venku se blyští kovově smogový vzduch a po pár tónech mám jasno. Tihle mladíci se snaží svézt na právě probíhající retro vlně. K tomu nějaký ten punk a samozřejmě pivo. Z přehrávače se na mě valí klasicky zahraný osmdesátkový thrash, který působí na první poslech vcelku solidně. 



Konečně se zácpa hýbe a já přidávám na rychlosti i na volume. Je to první album kapely, takže by bylo záhodno trošku přivřít oči i uši. Dělám tak, nechávám se předjet testosteronovým řidičem v audi se značkou, která řidiče opravňuje zabíjet a jak se mi vlévá adrenalin do žil, stávají se i COLDBLOODED FISH lepší a lepší. Skladbám by slušel určitě ostřejší zvuk, drtivější nápady a zpěvák by se do toho měl také víc opřít, ale jinak uznávám, že své jsem si zde našel. Je to sice ochutnávka určená snad jen pro pravověrné thrashery, ale to asi nikomu nevadí. Mimo tenhle styl a ortodoxní fanoušky zatím nemají kluci šanci proniknout. Na to jsou ještě příliš obyčejní a bez výraznějších motivů. 

Jak ale známo, každý nějak začínal a z některých skladeb nebo spíše určitých momentů je cítit, že když na sobě kapela pořádně zapracuje, otrká se a získá potřebnou jistotu, máme se do budoucna na co těšit. Určitý potenciál zde cítím, i když na rovinu, cesty hudebníkovy jsou náročné, plné trnů odříkání a ústrků. Ukáže jen čas. COLDBLOODED FISH mají před sebou ještě hodně práce, ale řekněte mi, co je lepšího, než pivo, thrash, zaplivané kluby, otrhané džísky a retro nálada? Budu nadále kapelu bedlivě sledovat a těšit se, co nám nahraje příště. 

Už jsem konečně na dálnici, předjíždím, užívám si volnost a někde kolem Berouna si říkám, že pokud budou existovat kapely jako je COLDBLOODED FISH, bude dálnice docela příjemným místem. Thrash!



sumarizace:

COLDBLOODED FISH jsou mladá, začínající thrashová kapela, která do toho mlátí ve stylu osmdesátých let. Letos nám předkládá pět retro songů. Jedná se o klasický, vcelku solidně zahraný materiál, který není ničím výjimečný. Kapela má před sebou ještě velký kus práce a doporučil bych jí zapracovat na zvuku, na struktuře skladeb i na vokálech. Zatím je to jen dobrá práce, která neurazí, ale ani nenadchne. Jsem zvědavý do budoucna, s čím COLDBLOODED FISH přijdou. Začátečnický thrash, ze kterého je cítit určitý potenciál.

Asphyx says:

COLDBLOODED FISH are a young starting thrash band that beats in the style of eighties. This band gives us 5 retro songs this year. The materiál is classic and solidly played but not that special. The band has a lot of work to do and I would suggest to work on sound, structure of the songs and even on vocals. Right now, it´s just a good job. But I am looking forward to see what COLDBLOODED FISH can do in the future. A rudimentary thrash from which I feel some sort of potential. 

Track:
01. Underground is rising (5:00)
02. Fishing Machine (4:57)
03. Thrash & Beer (3:12)
04. Time to go to sleep with the Fishes (3:47)
05. St. Valentine's Day Massacre (4:22)

COLDBLOODED FISH:
James Sawyer - kytara
Honza Šole - bicí
Kryštof Eicher - kytara, doprovodný zpěv
Fischröder - zpěv
Mrdoch - baskytara


Share this games :

TWITTER