DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 23. srpna 2016

Home » » Recenze/review - DRAWN AND QUARTERED - Proliferation of Disease (2016)

Recenze/review - DRAWN AND QUARTERED - Proliferation of Disease (2016)


DRAWN AND QUARTERED - Proliferation of Disease
demo 2016/ digital, cassette, vlastní vydání


Pozoroval jsem to už delší dobu. Kolem mě se začaly dít divné věci. Potkával jsem cestou ráno do práce krvavé symboly na zdech, slýchával jsem skřeky odněkud ze sklepa. Z mraků padaly krvavé kapky vody. V předsíni najednou seděl krkavec a na můj vyděšený výkřik reagoval úšklebkem. Ve výtahu zářil do tmy pentagram a noční můry mě drásaly čím dál tím víc. Ztrácel jsem pomalu přehled o tom, co je ještě pravda a co už lež. Potom mě jednoho rána probudil můj vlastní a osobní démon, vzal mě za ruku a pokynul mi směrem dolů. Šli jsme spolu, jako bychom si byli od věku věků souzeni. Poznal jsem za rozbřesku pravé, nefalšované peklo. Bylo mi doručeno samotným rohatým přímo a doporučeně. V expres balíku leželo na dně nové demo amerických rouhačů  DRAWN AND QUARTERED. Smrt pro mě byla náhle vysvobozením. 




Přecházím na onen svět, poslouchám "Proliferation of Disease" a opět si potvrzuji, že tihle pánové jsou jedni z nejpovolanějších. Jejich death metal je žhnoucí jako kotel, pod kterým je neustále přitápěno. Temnota ve stylu INCANTATION, IMMOLATION, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, DEAD CONGREGATION, IMPRECATION, BLASPHERIAN, ANGELCORPSE, INFESTER je jasně hmatatelná, čitelná a musí dělat dobře každému, kdo se kdy jen otřel o tmu v death metalu. Novinka, která dosud vyšla jen digitálně a v podobě kazety (a měla by v brzké době vyjít na CD) je záhrobní mantrou k velebení zla. Hudba vás postupně nahlodá, rozloží a nakonec utopí v změti zběsilých riffů. Vše obestírá až doomový odér a mocný hlas páně Herba Burkeho. Celek pak připomíná postupné utonutí v hlubokých a nekonečných močálech. Na ostrůvcích stojí vaši vlastní démoni a čekají. Hltáte plnými doušky hustou krev, pálí vás oči a do uší se vám jako hřeby pomalu dostávají morbidní melodie. Bestie je tak blízko!


DRAWN AND QUARTERED  jsou jednou z kapel, která dovede na svých deskách přesně definovat zlo. Člověk má při poslechu pocit, jakoby mu někdo našeptával ošklivá slova o šílené budoucnosti v temnotách. Naději zde rozhodně nehledejte. Spíš se jedná o nepropustnou smršť hnisu, špíny, nějaké nakažlivé choroby, která vás postupně nahlodá a poddá si vás navždy. Osobně mám pro tuhle smečku černokněžníků velkou slabost. Jejich death metal je totiž nahraný ve starodávných kobkách, a i když je zvuk poplatný demo formátu, užívám si jednotlivé skladby, jako nekonečnou okultní mši. Vydejme se spolu na výlet do záhrobí, oprašme prašivé kosti a nakresleme spolu na zeď rituální symboly. Krutost se ukrývá v nás samých. Marně vzhlížím k nebi a hledám alespoň malý paprsek světla. Temná síla zvítězila. Dokud budu poslouchat novinku "Proliferation of Disease", tak vyhrála navždy. Maniakální bestiální death metal, který vám pomůže pochopit tmu! Kult.


sumarizace:

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Americký kult DRAWN AND QUARTERED ožil opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "Proliferation of Disease". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny old school death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Americké smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska! Těším se na novou nahrávku na CD! Kult!

Asphyx says:

We are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. American cult DRAWN AND QUARTERED is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "Proliferation of Disease". Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! American deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent and morbid! I look forward to the new record on CD! Cult!


information:
https://www.indiegogo.com/projects/drawn-and-quartered-proliferation-of-disease-cd-metal#/

Tracklist:
01. Proliferation of Disease
02. Six Devils (Trepanation)
03. Fundamental Annhilation
04. Divine Spledor Fallacy
05. Iron Wills and Iron Fists
06. Rotting Abomination (The Cleansing)
07. Goatstorm
08. Dispensatio (Ris of the Antichrist)
09. Age of Ignorance
10. Diabolic Voices (The Possession)

band:
Herb Burke-Bass and Vocals Kelly Shane Kuciemba-Guitars Simon Dorfman-Drums

https://www.facebook.com/drawnandquartered

https://myspace.com/drawnandquartered666
Share this games :

TWITTER