DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 29. září 2016

Home » » Recenze/review - SWAMPCULT - The Festival (2016)

Recenze/review - SWAMPCULT - The Festival (2016)


SWAMPCULT - The Festival
CD 2016, Transcending Obscurity Records

V opuštěné vesnici na severu Holandska se začaly dít divné věci. Říkalo se, že prý se v ní objevují stíny, které pláčou. Byly spatřeny bíle zahalené postavy, procházející se za šera okolním lesem. Strach ovládl celou krajinu. Jakoby někdo nakreslil na domy nějaké hodně zlé znamení. Všichni čekají, až z nedalekých močálů vyleze mocná a krutá příšera z hlubin.

Svět páně H.P. Lovecrafta je úžasný ve své temnotě. SWAMPCULT letos vydali svojí druhou, doomem a blackem protkanou desku, která je poctou tomuto "šílenému" spisovateli. Budete se bát úplně stejně, jako při četbě jeho knih. Pod to se podepisuji vlastní krví. Holanďané jsou nálado tvůrci, našeptávači, kteří vás pomalu a jistě zamotají do svých šedivých sítí. Máte dvě možnosti. Buď utéct a nebo se nechat pohltit. Mě přemohla zvědavost po pár prvních riffech. Nakonec jsem podlehl. Slyšíte ten tichý šepot? To si pro vás jde plazivé zlo v podobě alba "The Festival"



Slyším zde ozvěny starých VENOM, CELTIC FROST, CATHEDRAL, ale i odkazy legendárních BLACK SABBATH. K tomu je ale nutné si připočíst značnou dávku okultnosti, naléhavosti, smutku, dlouhých  a ledových melodií. Myslím, že "The Festival" nelze moc poslouchat jako klasická alba. Více se mi osvědčil přístup nenásilným vnímáním. Otevřel jsem si knihu Necronomicon, ztlumil světlo své lampičky (to abych nevyplašil stíny) a potom se ze společného zážitku stala ta pravá noční můra. SWAMPCULT si hrají s temnými motivy jako šelma se svojí kořistí. Album připomíná spíše okultní seanci, než obyčejné CD. Je nutné k němu tak přistupovat, jinak se ztratíte a popadne vás nuda. Přístup, jakým holandští maniaci skládají, je zvláštní, zajímavý a neotřelý. Rád se podobným náladám občas oddávám. Pokud to máte nastaveno podobně (jako já), tak neváhejte, Mr. Howard Phillips Lovercraft čeká! Černý doomový rituál!


sumarizace:

"The Festival" je doom metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Holandští SWAMPCULT se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! CD je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? SWAMPCULT jsou na posledním albu tajemní a magičtí, jako opuštěný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická doom metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!


Asphyx says:

"The Festival" is a doom metal album that recalls chanting of old prayers. Dutch SWAMPCULT  pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is very urgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! CD is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel the hopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyondSWAMPCULT are on their last album mysterious and magicallike a lonely church. The news  can be calmly played at funerals of fallen monks. Magic doom metal thing. Excellent occult ceremony!


'The Festival' Track list:
1. Chapter I - The Village 06:01
2. Chapter II - The Old Man 02:55
3. Chapter III - Al-Azif Necronomicon 03:54
4. Chapter IV - Procession 05:28
5. Chapter V - The Rite 08:23
6. Chapter VI - The Flight 02:21
7. Chapter VII - The Dawning 06:09
8. Chapter VIII - The Madness 03:11
9. IX - Epilogue - Betwixt Dream and Insanity 02:49

Line up:
D - All strings and narration
A - Percussion, vocals and narration



Share this games :

TWITTER