DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 31. října 2016

Home » » Recenze/review - DEHUMANIZED - Beyond The Mind (2016)

Recenze/review - DEHUMANIZED - Beyond The Mind (2016)


DEHUMANIZED - Beyond The Mind
CD 2016, Comatose Music

Tam někde uvnitř, pod slupkou hezkého muže, se ukrývala bestie. Uměl mluvit, byl úspěšný, navenek působil jako dobrý společník. Jenže když přišel večer, tak se nad městem začal vznášet strach. Zabíjel pomalu, užíval si strach obětí, mučil je. Našli ho víceméně náhodou, když špatně zaparkoval. Měl v kufru od auta nasekané části ženských těl. Smál se tomu a u soudu předstíral, že je duševně nemocný. Po půlce trestu je znovu venku, na svobodě a někde ve stínu čeká třeba zrovna na vás.

Američtí brutální death metalisté DEHUMANIZED svoji hudbou vyjadřují hodně podobné pocity. Jejich smrt je krutá, ošklivá, surová a zastihne vás zcela nepřipravené. Útočí se tady na přímo, s ostrými riffy, hlubokým vokálem, s děsem v očích. Jedná se o klasický smrtící kov ve stylu SUFFOCATION, DYING FETUS, INTERNAL BLEEDING, PYREXIA, BROKEN HOPE, SKINLESS. Pokud máte podobné kapely rádi, tak neváhejte, zažijete při poslechu podobně krvavé příběhy, jako v úvodním odstavci. Američané nejsou nijak novátorští, v některých momentech bych si dovolil tvrdit, že působí spíše obyčejným dojmem, jenže když na mě tyhle dnes již tradiční postupy pořád zabírají.



Poslouchám album pořád dokola a říkám si, že slovo, které mě napadá nejčastěji, tak je asi - solidní. Ano, DEHUMANIZED mají dobrý zvuk, moc se s tím nepářou, dokáží zatlačit pořádně na pilu. Přesto mám občas lehký pocit, že trošku skladatelsky tápou. Chtělo by to sem tam nějakou zajímavější pasáž, nějaké ostřejší koření. Takhle si sice celou desku "Beyond The Mind" užívám, ale nepropadl jsem úplně hrdlem. Hostina je to hodně krvavá, jídlo už hodně zahnívá, jen chybí takové to pověstné něco navíc. Třetím albem pánové znovu potvrdili status slušné kapely, pro první brutální death metalovou ligu ale ještě kousek chybí. Každopádně, pokud holdujete krutým a ošklivým skladbám, uznáváte spíše starý špinavý způsob odchodu z tohoto světa, tak neváhejte. Hraje se tady hlavně pro vás. Dobré řemeslo!



sumarizace:

Albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si DEHUMANIZED vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní, tradiční pojetí death metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazené ale dělají z téhle desky hodně chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Velmi solidní album!



Asphyx says:

This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys DEHUMANIZED go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of death metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Very solid album!

Tracklist:
01. Worthless Prosperity
02. P.C.C.R.
03. Beyond The Mind
04. Black Market 2099
05. Abyss Ambassador
06. One North
07. The First Immortal
08. Last Words
09. Drawn By Blood
10. Telepathics


band:
Vocals - Michael Centrone Guitar - Rich Nagasawa Bass - Anthony Cossu Drums - George Torres 

Share this games :

TWITTER