DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 14. října 2016

Home » » Recenze/review - ESCARNIUM - Interitus (2016)

Recenze/review - ESCARNIUM - Interitus (2016)


ESCARNIUM - Interitus
CD 2016, Testimony Records

Houstne mi pomalu krev, zpomaluje se tep mého srdce. Na prsou se mi usadila tíha a svět mi připadá ošklivý, zlý a temný. Marně hledám alespoň nějaké světlo, připadám si jako červ, kroutící se navěky v mrtvém těle. Pokaždé, když si pustím novou desku "Interitus" brazilských death metalistů ESCARNIUM, obejme mě stará temnota. Peklo má mnoho podob a tahle je jednou z nich. Je černá, jako prodloužené stíny sychravého podzimu, je zákeřná, připomínající věrného kamaráda, který vás zradil. Surově, nekompromisně, přesto s různě zlými náladami, tak zní nová deska. Slyšte šepot ze záhrobí!


Mám pro tyhle brazilské rouhače slabost. Líbí se mi plná oddanost stylu, jehož základy kdysi položili INCANTATION, VITAL REMAINS, IMMOLATION. ESCARNIUM jsou ortodoxní, mají takový ten těžko popsatelný jihoamerický feeling. Nehrají sice nic nového, ani převratného, ale "nepůvodnost" vynahrazuje schopnost složit dobrý a zapamatovatelný motiv i nadšení, které je ze skladeb cítit doslova sírou. Nalaďte se na záhrobí a pojďte se spolu se mnou a kapelou zúčastnit okultní seance. Budete obětí, pomazanou krví, s pohledem upřeným na obrácený kříž. Na novince jsou Brazilci více atmosféričtí, smrtonosnější, naléhavější. Nemůžu si pomoc a desku točím pořád dokola, jsem jí uhranut a stržen do nekonečné propasti, jejíž dno je někde hluboko v podzemí. Pokud budou existovat podobné smečky, tak pravý death metal ještě nezemřel! Kult!



sumarizace:

ESCARNIUM mezi nás letos vypustili desku plnou špíny, zla a death metalu. Nihilismus je cítit z každého tónu. Album jako by bylo pokryto plesnivou vrstvou devadesátých let. Slyšíte také ty ozvěny ze záhrobí? Nahrávka působí spirituálně, smutně, okultně. Prašivina, zima, opuštěné staré kobky. Chlad, špína, temnota podzemních chodeb. Tohle všechno na novince naleznete. Ostré riffy, chorobný vokál a naléhavost. Cítíte tu zatuchlinu? Vítejte na old school death metalové a okultní seanci. Brána do pekla je otevřena! Tohle album bylo snad nahráno v nějaké opuštěné kostnici. Zapalte svíce, otevřete své černé duše a nechte hořet staré rituální knihy. Takhle nějak znějí chorály ze samotného záhrobí! Okultní, nihilistický death metal, který zabíjí tmou!


Asphyx says:

ESCARNIUM release this year among us an album full of dirt, evil and death metal. Nihilism is felt from every tone. The album is like to be covered with moldy layer of nineties. Can you hear the echoes from beyond? Recording acts spiritually, sadly, occult. Mange, cold, lonely old tomb. Cold, dirt, darkness of underground tunnels. All of this can you find on the new album. Sharp riffs, vocals and morbid urgency. Do you feel musty here? Welcome to the old school death metal and occult session. Gateway to hell is opened! This album was probably recorded in an lonely ossuary. Light the candles, open your black souls and let burn the old ritual books. So sound chorales from beyond! Occult, nihilistic death metal, that kills with darkness!


TRACKLIST
1. The Horror  (0:25)
2. While The Furnace Burns  (3:43)
3. Starvation Death Process  (6:12)
4. Radioactive Doom  (3:01)
5. Omnis Mortuus Est - Interitus  (5:30)
6. Macabre Rites  (0:50)
7. Genocide Ritual  (3:20)
8. The Gray Kingdom  (6:12)
9. 100 Days Of Bloodbath  (4:27)

10. Human Waste  (4:21)

LINE-UP
Victor Elian - Vocals / Guitar
Mauricio Sousa - Guitar
Vitor Giovanni - Bass / Vocal
Nestor Carrera - Drums


https://www.facebook.com/escarnium
https://www.facebook.com/testimonyrecords
http://escarnium.bandcamp.com/
Share this games :

TWITTER