DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 9. října 2016

Home » » Recenze/review - FETID ZOMBIE - Epicedia (2016)

Recenze/review - FETID ZOMBIE - Epicedia (2016)


FETID ZOMBIE - Epicedia
CD 2016, Transcending Obscurity Records

Ztratil jsem se znovu v temnotě. Zahalen do nekonečných stínů, chladu a strachu jsem se proplétal mezi náhrobky. Už z dálky jsem tu jámu viděl. Zářila do podzimního večera jako otevřená řezná rána. Šel jsem pomalu, to abych nenarušil všechnu tu smutnou náladu. Nahlédl jsem dovnitř a tam jsem spatřil sám sebe, se sepnutýma rukama na prsou, s děsem ve tváři. Byl jsem na svém vlastním pohřbu. 

Pusťte si novinku talentovaného malíře Marka Riddicka, který pod názvem FETID ZOMBIE vyvrhl do záhrobí další svoji desku a garantuji vám, že váš vlastní pohřeb také zažijete. Je to klasika, vycházející ze samých plesnivých počátků death metalu. Odkazy na MASTER, DECEASED, GRAVE, THE CHASM, NOCTURNUS a ostatní staré bardy je sice cítit na sto honů, ale Mark k tomu všemu zlu přidává svůj nezaměnitelný feeling. "Epicedia" je mokvající povinností pro všechny příznivce smrtící prašiviny devadesátých let. Jděte a vykopejte si vlastní hrob!



Skladby mají neskutečný tah na branku. Jsou jednoduché ze své podstaty, na nic si nehrají, ale obsahují v sobě překapané zlo. Člověk si při poslechu opravdu přijde jako za sychravého odpoledne, kdy ho rodina přemluví, aby šel navštívit své předky na starý hřbitov. Chodíte uličkami, přemýšlíte kde jednou budete ležet vy a čtete si jména na náhrobcích. Tam někde u zdi, pod snad stoletým stromem, je kousek pískovcového kamene. Přistoupíte blíž a chvíli se vám zdá, že do tichého šera září vaše jméno. Ne, ještě ne, ještě jsem na to příliš mladý, oddychnete si a těšíte se, až si v teple domova znovu poslechnete novou desku FETID ZOMBIE. Prožitý den, smuteční nálada se vám pak večer znovu zhmotní u přehrávače. "Epicedia" je albem, které z hlavy jen tak nevyženu. Doporučuje deset z deseti hrobníků! 


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás FETID ZOMBIE jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Epicedia" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!


Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The FETID ZOMBIE are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Epicedia". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!


'Epicedia' Track list:
1. Lowered Beneath 08:32
2. Devour the Virtuous 08:00
3. Devour the Innocent 08:33
4. If the Dead Could Speak 10:22

Line up:
Mark Riddick - Voice, Guitar, Bass, Drum Programming, Synth

Guest contributions -
Ralf Hauber (Revel In Flesh) - Vocals (III, IV)
Yusef Wallace (Rude) - Vocals (I)
Jamie Whyte (Beyond Mortal Dreams) - Guitar Solos (III, IV)
Josh Fleischer (Svierg) - Acoustic + Rhythm Guitar (I, III, IV)
Nunsslutgoat (Goat Holocaust) - Vocals (III)
Toby Knapp (Where Evil Follows) - Guitar Solos (I, II, III, IV)
Nick Walker (Bane of Bedlam) - Bass Solo (III)
Dawn Desiree (Rain Fell Within) - Vocals (I, II, III, IV)


Share this games :

TWITTER