DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. října 2016

Home » » Recenze/review - VENDETA - Failure of Humankind (2016)

Recenze/review - VENDETA - Failure of Humankind (2016)


VENDETA - Failure of Humankind
CD 2016,  Support Underground

Vendeta je krevní mstou, odplatou za vraždu, urážku a nebo křivku. VENDETA je také slovenská thrash metalová úderka, která se letos rozhodla nás zničit sedmi skladbami, narvanými stylovou oddaností, nadšením i totálním nasazením. Nečekejte nic nového, jedná se spíš o znovu přehrané staré postupy slavných kapel, ale energie je zde doslova návyková. Ostré riffy, vypjatý vokál, sóla, která koušou jako vzteklý pes. Slováci do toho řežou hlava nehlava a výsledkem je velmi dobře poslouchatelný materiál, který je určen pro všechny příznivce džínových bund, nášivek a třepajících hlav. Je to underground v tom nejlepším slova smyslu. "Failure of Humankind" je jako děs v očích řidiče, který se řítí do betonové stěny.



VENDETA to valí převážně v rychlých rytmech, je surová, nekompromisní a plně oddaná základním myšlenkám thrashe. Ne, album to není dokonalé, ale misku vah na kladnou stranu převáží sršící a elektrizující náboj, který je ze skladeb cítit. Možná zpěv, ten je v některých pasážích lehce nepříjemný nebo produkce, kterou bych si dovedl představit špinavější a víc neučesanou, ale jako celek mě novinka slovenských maniaků baví. Kapela ctí stejné tradice jako já a tak nemám s albem žádný větší problém. Na nějaké svatořečení to samozřejmě není, ale kope to slušně. Zdá se, že se máme i do budoucna na co těšit. Dobrá thrashová práce!


sumarizace:

VENDETA jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických thrash metalových desek a nebu přistoupíte na jejich hru. Jako příslušník old school thrash metalové legie se mi novinka "Failure of Humankind" líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu VENDETA. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school thrash metal, který vám nakope zadky!


Asphyx says:

VENDETA is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic trash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school trash metal league I like this new album "Failure of Humankind". I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is VENDETA on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school thrash metal which will kicks your asses. 

tracklist:
01. Contagion
02. Bloodthirsty Beasts
03. Suicide of Murderer
04. Madness of Sleep
05. Children´s Predators
06. Painful Desicion
07. The Failure of Humankind

band:
Jano Burda - Vocals/Rhytm guitar
Tomáš Kobida - Lead guitar
Martin Mariak - Bass
Juraj Čanády - drums


Share this games :

TWITTER