DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 4. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - SEPULCHRAL CURSE - At the Onset of Extinction (2016)

Recenze/review - SEPULCHRAL CURSE - At the Onset of Extinction (2016)


SEPULCHRAL CURSE - At the Onset of Extinction
EP 2016, Transcending Obscurity Records

Nejhorší, co se vám může stát, je, když vás dostihne váš vlastní stín. Dnes ráno se mi to stalo. Šel jsem ranní ulicí a koutkem oka zahlédl postavu, ploužící se kolem zdi. Byl jsem to já sám nebo spíše můj duch, který se osamostatnil. Chvíli jsem mu zkoušel uniknout, ale dostihl mě, pokořil a stáhl dolů do temnoty. Mezi své, nemrtvé. Celou dobu jsem poslouchal finské death blackové členy podzemí SEPULCHRAL CURSE. Byli to oni, kteří vyvolali mého vlastního ducha, můj stín, moje svědomí.

Do uší mi jako ostré hroty pronikaly skladby podobné těm, které kdysi nahrávali CONVULSE, TRIBULATION, BOLZER, DISSECTION, NAGLFAR, PUTREVORE, DEMIGOD a ostatní vyvolávači temných sil. Jsem mezi svými, říkám si při poslechu a umírám touhou po další porci krvavých červů. EP "At the Onset of Extinction" se zdá být pro mě velmi chutnou krmí. Špinavou, ochucenou plísní a hlavně návykovou jako ta nejšílenější droga.




Druhé EP je poctou starým death metalovým postupům. Je odkazem, který kapela nese hrdě, jako vlajku se samými pentagramy. Na podobnou hudbu je nutné se dívat okem devadesátých let, dnes už asi zase tolik fanoušků nepřesvědčí. Nevadí to, zde se hraje stejně jen pro vyvolené, pro všechny ty, kteří se odpoutali od svých vlastních stínů. Je to staroba, prašivina, vytažená odněkud z nejskrytějších zákoutí opuštěných kobek. SEPULCHRAL CURSE jsou jako vaše svědomí, jako zlý zážitek, na který chcete už dlouho zapomenout. "At the Onset of Extinction" otevírá staré, dlouho neléčené rány. Budou znovu mokvat, smrdět hnisem a až vám jednou prasknou, tak neucítíte úlevu, ale jen pach smrti. Záhrobí opět promluvilo! Temně a hlasitě!



sumarizace:

SEPULCHRAL CURSE nám opět předčítají z nesmrtelné knihy mrtvých. Jejich death metal je starý, prašivý, zákeřný, ošklivý, nechutný a zlý. Jako lidstvo samo. Jakoby na povrch vylézaly všechny špatné vlastnosti. Všemu dodává tu správnou starou patinu skvělý zvuk, plesnivé nápady a nekonečná atmosféra záhrobí. Než začnete album poslouchat, obraťte všechny kříže směrem dolů, obětujte kozla a nakreslete na zem pentagram. Nahrávka má neskutečnou sílu, energii a temnou auru. Při poslechu budete několikrát ukřižováni a obětováni samotnému zlu. "At the Onset of Extinction" je jako zrcadlo, ve kterém uvidíte jen samé černé tváře. Jde až někam na samou podstatu death metalu. Zapalte ohně! Pandořina skříňka byla opět otevřena a na světlo Boží byly vypuštěny ty nejhorší choroby. SEPULCHRAL CURSE nejsou snad ani z tohoto světa. Přinášejí nám hudbu nahranou v samotném záhrobí. Smrtící kov, který připomíná rozkládající se mršinu! Vynikající old school death metalová deska!

Asphyx says:


SEPULCHRAL CURSE reads us the book of deaths again. Their death metal is old, scabrous, cruel, ugly, disgusting and evil. The same as mankind is. It feels like every wrong quality of people worm up from underground. This album has a great sound, mouldy ideas and infinite atmosphere of the beyond which gives the old good patina to it. Before listening to this album turn all crosses upside down, sacrifice a goat and draw a pentagram on the floor. This record has an incredible power, energy and dark aura. During these songs you will be crucified many times and you will be sacrificed to the Hell itself. The "At the Onset of Extinction" is like a mirror which reflects all the black faces. This goes to the essence of death metal. Light up fire! The Pandora´s box has been opened again and the worst illnesses have been spread in the world. SEPULCHRAL CURSE could not be from this world, it´s just not possible. They bring us music which is played in the death kingdom. Death metal which reminds decaying carcase! An amazing old school death metal album!

Track list:
1. Envisioned in Scars
2. In Purifying Essence
3. Gospel of Bones
4. Disrupting Lights of Extinction

Line up:
Kari Kankaanpää - Vocals
Jaakko Riihimäki - Guitar
Tommi Ilmanen - Drums & Backing Vocals
Niilas Nissilä - Bass
Aleksi Luukka - Guitar

Share this games :

TWITTER