DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 9. prosince 2016

Home » » Recenze/review - DISCHORDIA - Thanatopsis (2016)

Recenze/review - DISCHORDIA - Thanatopsis (2016)


DISCHORDIA - Thanatopsis
CD 2016, vlastní vydání

DISCHORDIA jsou jednou z těch skupin, které lze zařadit mezi takzvané hledače. Perfektně sehraná kapela s muzikanty, o kterých se spoustě hudebních kritiků musí jen zdát. K tomu neodolatelná touha hrát. Inspirace, čerpaná u THE DILLINGER ESCAPE PLAN, DECAPITATED, SUFFOCATION, MESHUGGAH, FALLUJAH, ARCHSPIRE, JOB FOR A COWBOY, RIVERS OF NIHIL. Zkrátka, sen každého dnešního mladého fanouška extrémních stylů. DISCHORDIA navíc u své tvorby opravdu přemýšlejí a tak jsou obě jejich alba velmi chutnou krmí pro všechny milovníky progresivity a rychlosti v metalu.



Spíše než na techniku a schopnost zahrát co nejsložitejší či neotřelý riff, koukám na to, jak znějí skladby jako celek. DISCHORDIA si to u mě vyloženě oddřela. Od prvotního odmítání, nadávání na to, cože mi to zase přišlo na recenzi, přes bručení, nesouhlas a prskání, jsem se propracoval až k tomu, že se mi album "Thanatopsis" líbí. Je totiž brutální a temně melodické zároveň, je propracované, dobře zvukově ošetřené. Někdy i já, starý pes, dostanu na podobné záležitosti chuť. Poslouchejte pečlivě, s rozvahou a dejte těmto šílencům čas! Pak budete odměněni zážitkem, který si vychutná každý hudební labužník. Pánové si hrají po svém, neotřele, přesto zajímavě a chytlavě. Nalaďte tedy své radary na moderní progresivní a technický death metal! Pak budete spokojeni. 


sumarizace:

Na svém druhém albu pokračují DISCHORDIA přesně tam, kde minule přestali. Jejich death metal je velmi technický, progresivní a pánové se nebojí experimentovat. Občas mi sice chybí trošku víc živočišnosti a pocitu, že to hrají ještě lidé, ale jinak jsem spokojený. Desku bych doporučil všem, kdo jsou otevřeni novým vlivům v hudbě a rádi u ní přemýšlejí. Songy jsou komplikované, chladné a nepostrádají energii. Ne všechno je zahráno s lehkostí a občas to v některých skladbách trošku zaskřípe, ale jako celek je nahrávka velmi dobrá. Progresivní technický death metal, který má svoji duši!

Asphyx says:

On their second album DISCHORDIA continue exactly there, where they stopped last time. Their death metal is very technical, progressive and gentlemen aren't scared of experiments. Although I sometimes miss a little bit more animality and the feeling that people are playing still, but otherwise I'm satisfied. The album I would recommend to all who are opened to new influences in music and like thinking about it. The songs are complicated, cool and don't miss energy. Not everything is played with ease and it creaks sometimes a bit in some songs, but as a whole the record is very well. Progressive technical death metal, having its soul!

Tracklist:
1. Thanatopsis I: The River
2. Thanatopsis II: The Road
3. Thanatopsis III: The Ruin
4. The Curator
5. 22°
6. An Unlikely Story
7. Bone Hive
8. Madness
9. The Traveler

band:
Josh Turner -Bass/Vocals
Keeno - Guitar/Vocals
Josh Fallin - Drums

https://www.youtube.com/user/DischordiaOfficial
Share this games :

TWITTER