DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 24. února 2017

Home » » Recenze/review - SINISTER - Syncretism (2017)

Recenze/review - SINISTER - Syncretism (2017)


SINISTER - Syncretism
CD 2017, Massacre Records

Znásilnění jeptišky zlem, zvaným víra. Navštěvoval ji každý večer, když zrovna dohořívala poslední svíce. Nejdříve se zjevil jako tichý stín na stěnách její cely, pak ukázal své krásné tělo a rozšklebenou tvář. Trpěla, úpěla bolestí i rozkoší. Poděkovala a zmizel jako krvavý otisk ve studených chodbách kláštera. Neposkvrněné početí, znásilněná mysl. Za několik měsíců porodila svého vlastního démona.

Novinka SINISTER - "Syncretism" je, jak už to bývá u téhle legendární death metalové skupiny z Holandska nepsaným pravidlem, plná rouhání, odmítání dobra, špinavosti, zla a nenávisti. První, co každého věrného fanouška zarazí, je větší příklon k melodičnosti a temnotě. Oproti předchozímu záseku "The Post-Apocalyptic Servant" se nejedná o tolik natlakovanou záležitost. Sází se spíš na atmosféru plnou tmy a beznaděje. Hojně jsou využívány klávesy, které nemusí každému vyhovovat, ale za moji maličkost - zvykl jsem si hodně rychle a přes počáteční odmítáni bych si bez nich novinku už nedovedl ani představit.



"Syncretism" je hodně bezbožným dílem. SINISTER velmi dobře kombinují staroškolské death metalové postupy s moderním soundem. Oceňuji snahu kapely se posunout, tvořit stále něco nového, hledat další černá zákoutí lidské mysli. Líbí se mi mocné atmosférické plochy i klasické vyhlazovací pasáže, které jsou schopné srovnat se zemí vše živé i neživé. Přiznám se, album se mi dostávalo do žil o něco delší dobu než předchozí počiny, ale o to déle tam zůstane. Drtí mě kruté kytarové nástupy, skvěle znějící bicí i neskutečně morbidní vokál. SINISTER letos vydali album, které vyvolává ty nejskrytější noční můry. Už jste potkali svého vlastního démona? Ne? Tak si poslechněte novou desku a zemřete opuštěni ve starých katakombách znesvěceného kostela. Inferno! Blasfemie! Smrt! "Syncretism"! Vynikající death metal, který vás přenese do horoucích pekel!



sumarizace:

Novinka SINISTER - "Syncretism" je, jak už to bývá u téhle legendární death metalové skupiny z Holandska nepsaným pravidlem, plná rouhání, odmítání dobra, špinavosti, zla a nenávisti. "Syncretism" je hodně bezbožným dílem. SINISTER velmi dobře kombinují staroškolské death metalové postupy s moderním soundem. Oceňuji snahu kapely se posunout, tvořit stále něco nového, hledat další černá zákoutí lidské mysli. Líbí se mi mocné atmosférické plochy i klasické vyhlazovací pasáže, které jsou schopné srovnat se zemí vše živé i neživé. Přiznám se, album se mi dostávalo do žil o něco delší dobu než předchozí počiny, ale o to déle tam zůstane. Drtí mě kruté kytarové nástupy, skvěle znějící bicí i neskutečně morbidní vokál. SINISTER letos vydali album, které vyvolává ty nejskrytější noční můry. Už jste potkali svého vlastního démona? Ne? Tak si poslechněte novou desku a zemřete opuštěni ve starých katakombách znesvěceného kostela. Inferno! Blasfemie! Smrt! "Syncretism"! Vynikající death metal, který vás přenese do horoucích pekel!



Asphyx says:

The new album by SINISTER called “Syncretism” is full of blasphemy, denial of good, dirt, evil and hate. It is like an unwritten rule for this legendary death metal band from Holland. “Syncretism” is very wicked. SINISTER are good in combining old-school death metal techniques with a modern sound. I appreciate the effort of this band to move on and form something new all the time. They are looking for the black corners of human mind. I really like the powerful atmospheric faces and the classic exterminatory passages that are able to kill everything alive and dead. I have to admit that it took me a while to get this album into my blood (a little longer than the previous albums by this band) but I am sure that it will stay there much longer. I am crushed by the cruel guitar entrances, great sound of drums and the vocal is incredibly morbid. This year´s album by SINISTER raises the deepest nightmares. Have you ever met your own daemon? No? Listen to this new album and you will die abandoned in old catacombs of a profane church. Inferno! Blasphemy! Death! “Syncretism”! Excellent death metal which will take you to the Hell!

Traсklist:
1. Neurophobic 5:44
2. Convulsion of Christ 5:38
3. Blood Soaked Domain 6:29
4. Dominance by Acquisition 5:18
5. Syncretism 5:24
6. Black Slithering Mass 3:42
7. Rite of the Blood Eagle 5:58
8. The Canonical Rights 3:57
9. Confession Before Slaughter 6:07

Line-Up:
Aad Kloosterwaard - Drums (1988-2003), Vocals (2005-present)
Toep Duin - Drums (2011-present)
Bas Brussaard - Guitars (2011-present)
Dennis Hartog - Guitars, Bass (2011-present)
Ghislain van der Stel - Bass (2016-present)
Ricardo Falcon - Guitars (2016-present)

Share this games :

TWITTER