DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 23. března 2017

Home » » Recenze/review - DEIVOS - Endemic Divine (2017)

Recenze/review - DEIVOS - Endemic Divine (2017)


DEIVOS - Endemic Divine
CD 2017, Selfmadegod Records

Vytáhli mě z postele, uprostřed noci. Odvezli do staré haly, kde se mě pokusili vyslýchat. Neřekl jsem ani slovo. Připadal jsem si jako skála, ze které odlupují kousky kamene. Nic ze mě nedostali. Zažil jsem už horší věci, poslouchal jsem totiž nové album "Endemic Divine" polských DEIVOS.

Ano, je to tak. při společných setkáních s těmito polskými technickými death metalisty mám opravdu pocit, jako bych se ocitl v nějaké hodně nerovné bitce. Ze všech stran na mě útočí komplikované riffy, černá a temná atmosféra a smrt. DEIVOS hrají podle mustru, který kdysi nastavili třeba takoví CRYPTOPSY, LOST SOUL, DECAPITATED, TRAUMA, DEEDS OF FLESH. Navíc přidávají kousek sebe a výsledkem je velmi slušné album pro všechny fanoušky techniky v death metalu.



"Endemic Divine" asi nebude útočit na přední příčky death metalových hitparád, ale je nutné také rovnou napsat, že se jedná o velmi solidní práci. DEIVOS rozumí svému řemeslu, jsou opravdu zdatní a zkušení muzikanti, kteří přesně vědí, co a jak chtějí hrát. Na obal i zvuk byl kladen velký důraz a vše sedí na svých místech. Přesto mám chvílemi pocit, že se zde hraje spíš pro hudebníky, než pro obyčejného strávníka. Pokud totiž chcete od nahrávek i nějakou tu uhrančivou atmosféru, případně strhující nápady, tak těch se na novince Poláků nedočkáte. Chybí mi trošku větší tlak, jiskra, kterou potřebuji pro to, abych album vynášel do samotného pekla. Takhle jen uznale pokývám hlavou, ocením prstoklad a půjdu dál. Solidní technické death metalové album, bez větší přidané hodnoty.



sumarizace:


DEIVOS letos stvořili pořádně technické a progresivní album. Jeden složitý riff střídá druhý, nálada je nelidská, nápady pestré. Poláci nahráli rozhodně zajímavou desku, u které nenechali nic náhodě. Na mě osobně je sice něco až příliš komplikované a někdy si dokonce říkám, že to hrají již stroje a ne lidé, ale nahrávku považuji rozhodně za hodnou pozornosti. Techničtěji zaměření fanoušci budou určitě velmi spokojeni. Dostanou přesně tu porci hudby, kterou se rádi proplétají. Kapela kombinuje to nejlepší z technického death metalu. Na vstřebání je potřeba určitě spousta času a i po dlouhé době je možno objevovat spoustu nového. Horší je to s touto deskou jako celkem. Album mi přijde poměrně roztříštěné. Složitá death metalová, technická a temná skládanka, která se rozhodně povedla. Jen mám občas problém ji pochopit.



Asphyx says:

The DEIVOS created very technical and progressive album. There is a lot of complicated riffs, the mood is nonhuman, and ideas are interesting. These Polish guys recorded very interesting album. For me it´s is maybe too complicated and sometimes it feels like the songs are played by machines, not by humans. However this album is interesting and you should take a look at it. Fans who like more technical music will be satisfied. They will received exact amount of music they like. This band mix the best of technical death metal. You have to take your time to absorb all of this and even after a long time you would find a lot of new things on this album. However, the problem is the album as a whole. It is dashed. Complicated death metal technical and dark puzzle which is very good. Sometimes I just have a problem to get it.

Tracklisting:
1. Daimonion
2. Apeiron
3. Sisters of Mercy
4. Dust of the Universe
5. Gods of Death
6. Through the Eyes of the Hangman
7. Courtesan
8. Endemic Divine
 
Share this games :

TWITTER