DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. března 2017

Home » » Recenze/review - HELLIAS - Eight Cardinal Sins (2017)

Recenze/review - HELLIAS - Eight Cardinal Sins (2017)


HELLIAS - Eight Cardinal Sins
CD 2017, Thrashing Madness Productions

Pálí mě dlaně, bolí za krkem. Nohy mi dávno ztěžkly a můj pohled je upřený do dáli. Jsem v transu. Někde mezi naším a oním světem. Chrám už zase hoří! Peklo se otvírá! Tohle je živel, tohle je můj svět. Můj thrash metal!


Poslouchám novinku polských veteránů HELLIAS a říkám si, jak je to skvělé, když za to umí kapela pořádně vzít. Rychlost, skvělý zvuk, spousta nápadů, ostré melodie, dravost, rebelie. Tohle všechno mám na thrash metalu rád a "Eight Cardinal Sins" je takovým příjemným zosobněním mých kovových snů. Album má totiž v sobě tu správnou černou jiskru. Jedná se sice o klasiku, ale zahranou takovým způsobem, že mi nadskakuje keramika v hubě.



HELLIAS čerpají ze starých dobrých SLAYER, EXODUS, přidávají špetku MEGADETH a výsledkem je smrtící koktejl, který vámi projede, jako ostrý skalpel. Představte si hořící kouli, která lítá městem a ničí vše živé. Šlehají z ní plameny, v podobě nekompromisních riffů, srší z ní energie a síla, která vás doslova porazí. Pokud máte rádi v thrash metalu poctivé melodie a sázku na skladbu jako takovou, tak neváhejte. Mě osobně baví "Eight Cardinal Sins" čím dál tím víc a oceňují hlavně kopající efekt, heavy jiskru i kompoziční schopnosti. Polský thrash metal té nejvyšší kvality! Hell!



sumarizace:

Přiznám se, že tolik energie, síly a skvělých melodií jsem nečekal. Legendární polští thrasheři HELLIAS na své novince "Eight Cardinal Sins" předvádějí v podstatě dokonalý thrash metal. Staří psi ukázali všem jak se to má pořádně dělat. Nedá se nic dělat, musím se této legendě poklonit až k zemi. "Eight Cardinal Sins" je albem, kde si dávají rande melodie s elektrickou energií. Nahrávka doslova srší, září, pálí a neskutečně řeže! Vynikající album, které vás knock - autuje už v prvním kole! Skvěle! Polský thrash metal té nejvyšší kvality! Hell!

Asphyx says:

I have to say that so much energy, strength and great tunes I didn't expect. Legendary Pollish thrashers HELLIAS on their new album "Eight Cardinal Sins" present in fact perfect thrash metal. Old dogs showed everyone how should it be really done. There's nothing to do, I have to bow down this legend to the ground. "Eight Cardinal Sins" is the album where tunes and electric power have a date. The recording sparkles, shines, burns and cuts unreal! Excellent album that will knock - out you in the first round! Great! Polish thrash metal of the highest quality! Hell!

Tracklist:
01. Intro
02. Devilish Circle
03. Eight Cardinals Sins
04. Ant Democracy
05. Mental Violence
06. Angels Make War
07. Deliverance
08. Pair of Sparks
09. Twelve Angry Man
10. Baader Meinhof
11. Sin City
12. Judas the King

Share this games :

TWITTER