DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 10. dubna 2017

Home » » Recenze/review - NOVEMBERS DOOM - Hamartia (2017)

Recenze/review - NOVEMBERS DOOM - Hamartia (2017)


NOVEMBERS DOOM - Hamartia
CD 2017, The End Records

Přichází doba temna. Stromy bez listí, ženy bez dětí, řeky bez vody. Vše je zkažené, zničené, vyčerpané. Chodím mrtvou krajinou a přemýšlím, kde se stala chyba. Proč jsme byli tak chamtiví? Proč jsme si mysleli, že jsme ten nejchytřejší druh na Zemi? Trest přišel vlastně po zásluze.

Z nové desky amerických doomařů NOVEMBERS DOOM je slyšet rozvláčný smutek nad osudem lidstva. Je to klasické dílo, vycházejícím ze stejných kořenů jako MY DYING BRIDE, SWALLOW THE SUN, OPETH, PARADISE LOST. Samozřejmě se svým vlastním, v devadesátých letech vniklým, rukopisem. Střídání drsného a čistého vokálu, smutek, opuštěnost, opatrné pohledy do zrcadla. Ještě dnes, dnes to ještě zkusím, přežít v tom chaosu kolem.





"Hamartia" je dílem, které nijak nevybočuje z počinů minulých let. Je solidním doom metalem v jeho klasické podobě. S jasným výrazem a poselstvím o černotě vašich vlastních duší. Osobně si album užívám, i když je pravda, že někdy mi přijde i na doom metal až příliš roztahané. S tím se ale zase na druhou stranu musí počítat a fanoušci skupiny mi dají jistě za pravdu, že letošní nahrávka se opravdu povedla. Má v sobě určité chvění, náboj, spoustu emocí a i když ji ocení asi jen příznivci doomových seancí, nemůžu jinak, než vám "Hamartia" doporučit. Je hrozně dobře, že ještě existují kapely jako NOVEMBERS DOOM, které hrají tradičním způsobem a nemíchají to tohoto krásně smutného stylu jiné vlivy. Doom metal par excellence!



sumarizace:

"Hamartia" je albem, na kterém se povedlo NOVEMBERS DOOM zhudebnit tmu. Je jako pomalu se plížící smrt. Do krve mi proniklo postupně, pomalu. Trávili jsme spolu dlouhé chvíle na cestách a nejvíce vyniklo při poslechu v noční krajině. NOVEMBERS DOOM sice nepřinášejí vůbec nic nového, ale jsou sví, originální a umí navodit v doom metalu to nejpodstatnější. Smutek. Já vlastně ani moc nevím, co bych dodal dalšího. Na novince je vše v nejlepším pořádku a doporučuji ji všem, kdo se rádi zajímají o tmu. Doomová nahrávka, která je tmavá jako pohřební hostina! Velmi dobré album.




Asphyx says:

"Hamartia" is an album where NOVEMBERS DOOM set to music the darkness. It is slowly creeping death. It got into my bloodstream gradually, slowly. We spent long time together on the road and it was the most excellent in the nocturnal landscape. Although NOVEMBERS DOOM don't bring anything new, they are original and can evoke the most essential in doom. Sadness. I don't even really know what I'd say more. There is everything fine on the news and I recommend it to all who is interested  in the darkness. Doom record, as dark as a funeral feast! Very good album.


Tracklist:
01. Devils Light
02. Plague Bird
03. Ghost
04. Ever After
05. Hamartia
06. Apostasy
07. Miasma
08. Zephyr
09. Waves in the Red Cloth
10. Borderline

band:
Paul Kuhr - Vocals
Larry Roberts - Guitars
Vito Marchese - Guitars
Mike Feldman - Bass
Garry Naples - Drums

Share this games :

TWITTER