DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. dubna 2017

Home » » Report, photos, video - VIOLENTOR, SLAUGHTER MESSIAH, SPREADING DREAD - Hospoda Brouk, Prague - 31. 3. 2017

Report, photos, video - VIOLENTOR, SLAUGHTER MESSIAH, SPREADING DREAD - Hospoda Brouk, Prague - 31. 3. 2017

Violentor
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Bylo na čase zase jednou vylézt z mé death metalové hrobky a pořádně si pročistit čakry. Koncert italských VIOLENTOR se sám nabízel. Otevřel jsem tedy svoji oblíbenou rakev, vylezl na světlo bezbožné a plně se oddal undergroundovému metalu. Oprášil jsem ze svého těla pavučiny, rozhýbal staré zkroucené kosti a vydal se na výlet poznamenaný temnotou, thrashem, blackem a death metalem. 

Už cestou do Prahy (jedu vlakem a ladím náladu novým albem BLOOD FEAST - The Future State of Wicked (2017), zpět mě bere Michal) jsem blahořečil pořadatele, protože mi přivezli do pražské hospody Brouk skvadru, která mohla ten páteční večer obrátit všechny kříže do správné polohy v širokém okolí. Byla to blasfemická mise, plná rouhání, veselých vtípků, relaxu našich myslí i urputné oddanosti starým metalovým postupům. 


Slaughter Messiah
Bohužel, České dráhy (fuck off!) tomu nechtěly a kousek před Smíchovem je mi oznámeno, že se v této zastávce nestaví a následovala okružní jízda po pražských nádražích. Drtím vztekem plomby v hubě, zvedá se mi adrenalin i u automatů na lístky do metra na hlaváku, které jsou mimo provoz. Když mi pak v trafice paní ležérně oznámí, že jeden tiket na metro si koupit nemůžu, protože nemá drobné nazpátek, zařvu na ní, ať mi dá dva a jde do prdele.


Konečně je tu Smíchov, pražská čtvrť na levém břehu Vltavy a zastávka metra Anděl. Je tu i moje maličkost, oděna v křiváku XXXL, tričku Turbocharged a s hlavou plnou očekávání. V hospodě Brouk se mi líbilo. Pro underground místo jako stvořené, pro mě také. Na čepu Radegast a Plzeň, pro mě v současnosti asi nejlepší kombinace. Oddával jsem se pivu pojmenovanému dle boha pohostinnosti, plodnosti a úrody a oceňoval jeho chuť i hořkost (vivat Morava!). Zdravíme se s pár známými, zajímavostí budiž, že se spoustou se potkáváme různě po republice, na podobných akcích. Jsme stejně prokleti - smrtí, sírou a hnilobou v metalu. První kapela už má za sebou dvě skladby.

Slaughter Messiah

Užívám si konverzaci s ostatními nemrtvými fanoušky, jsme rádi, že se vidíme a moje mysl je najednou postupně očišťována temným plamenem podzemního inferna.

SPREADING DREAD - pražská technicko thrashová úderka odstartovala hezky od podlahy a já si začal rvát vlasy proviněním. Proč o téhle partě nevím? Bylo to totiž velmi dobré, zajímavé, lehce progresivní, zároveň ostré a s jasnými myšlenkami. Nevím proč, ale pár styčných bodů jsem si v hlavě spojil a slyšel jsem zde vlivy českých ASMODEUS, což ode mě prosím berte jako poklonu. Velmi pěkný thrashový zážitek!








SLAUGHTER MESSIAH - belgický infernální a nihilistický black/death thrash, který v Praze během několika pár prvních tónů exhumoval moje vnitřnosti, narval mi je do chřtánu a stažený z kůže jsem roztouženě a pokorně čekal na další ostrý zásek do mého těla. Peklo podchlazené švédským zápachem, starobou a pokryté patinou opuštěných hrobů! Vynikající! Maniacal, old school, killer, dark, cruel, moldy, excellent!








Italští black/thrasheři VIOLENTOR jakoby nám přivezli na pódium imaginární rakev až po okraj narvanou starými postupy z devadesátých a osmdesátých let. Přiznám se, že když před námi díky prvnímu songu prasklo ztrouchnivělé prašivé víko, šel jsem do kolen. Jakoby mě porazila temná energie, po roky usazená na dně pod nebožtíkem. Old school black/ thrash metal, which blowed off my head even with the spine! Absolut massacre show!








Organizace jako vždy v pořádku, zvuk zpočátku až příliš hlasitý, ale postupně solidní. Návštěvnost hrubým odhadem 40 černoty chtivých fans. Všechny kapely neskutečně příjemné, jsou na tom stejně jako my, přijely si to užít, popít pivko a udělat trošku toho undergroundového hluku. Atmosféra vynikající, přesně takhle to mám rád a je také jedním z hlavních důvodů, proč do Prahy na tyto akce jezdíme. Rád jsem vás viděl, přátelé. 

I love you:)) - support Turbocharged

Končí se brzy, jsem tomu rád, čeká nás ještě cesta přes celou republiku zpět do Plzně, znovu ulehnout do rakve. Ale ještě předtím, než mi odpadnou další kousky masa z těla, musím pochválit a poděkovat za tuhle bohu protivnou akci. Užil jsem si ji náramně, alespoň na pár hodin se zavřel spolu s kapelami a fanoušky do podzemí a doslova se ve vší té prašivině rochnil. Old school metal nesmí zemřít! Dokud budou podobné koncerty, tak o to strach nemám. Tohle byl večer, na který se jen tak nezapomíná. A teď mě prosím omluvte, musím jít spát, začíná svítat. Temnota! Metal! Smrt! Navždy! Bylo to zabijácké! Děkuji!



OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
Share this games :

TWITTER