DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 23. července 2017

Home » » Recenze/review - CRAVEN IDOL - The Shackles Of Mammon (2017)

Recenze/review - CRAVEN IDOL - The Shackles Of Mammon (2017)


CRAVEN IDOL - The Shackles Of Mammon
CD 2017, Dark Descent Records

Tvrdili mi, že milosrdenství ze mě udělá lepšího člověka. Jenže já chodil zmatený světem a potkával jen samou temnotu. Byl jsem znechucen z našeho lidského druhu a raději se naplno věnoval záhrobním rituálům. Jsou pro mě přívětivější, přehlednější, mrazivější. Stejně jako hudba CRAVEN IDOL.

Londýnská pekelná úderka na to jde hezky od mrtvolného lesa. Inspirace VENOM, DESTROYER 666, AURA NOIR, DESASTER, ale i třeba BATHORY a KREATOR, musí dělat dobře snad každému, kdo se kdy jen otřel o starý metal. Kapela si umí pohrávat s melodiemi stejným způsobem, jako jeptiška po večerech ve své cele s růžencem. Hudba je od základu chladná, jakoby zastřená patinou staroby a poslouchá se velmi dobře. Ne, do kruté reality mě ještě netahejte, chci být zde a naslouchat šepotu mrazivé věčnosti.


Určitě znáte ten pocit, když si připadáte s kapelou napojeni na společný vesmír. To se mi právě stalo s albem "The Shackles Of Mammon". Kolem mě sedí skupinky jízlivých bazilišků, mlha je hustá, nepropustná a tma je jediným vysvobozením. Black, thrash, ale i ozvěny heavy metalu, tohle všechno na novince naleznete. Neposlouchám už dávno ušima, ale spíš srdcem, všemi póry svého těla. Rozkládám se, postupně hniji za zvuků šílenství. Hýčkám si vlastní démony, těším se, až zase přepnu tlačítko na své hi-fi věži a propadnu se do podzemí. Ještě chvilku prosím, ještě několik skladeb. Křižuji se v obráceném gardu a kráčím zahalen v kápi ulicí. Okultní black thrash metal, který vám podá kostnatou ruku a pozve vás do záhrobí. Velmi dobře!


sumarizace:

Vítejte v pekle! CRAVEN IDOL letos vydali album, které obrátí kříže vzhůru nohama u vás v kostele. Nahrávka je plná nihilismu, války s nebem, ale hlavně perfektních černých thrashových melodií. Nenašel jsem jediné slabé místo, jediný kousek hudby, která by mě nebavila. Naopak, jsem totálně smeten z povrchu zemského neskutečnou energií, sírou a temnou náladou. Na novince nalezneme atmosféru, známou snad jen z vařícího kotle. Syrové, ostré, maniakální, magické! Takové je nové album těchto pekelníků. Svět je dávno odsouzen k zániku, ale než k tomu dojde, tak si to tady ještě pořádně užijeme, co říkáte?! CRAVEN IDOL zhudebnili tmu a zapálili onen svět! Vynikající black thrashová nahrávka, která vás spálí na popel

Asphyx says:

Welcome to the Hell! CRAVEN IDOL released this year an album that will turn the crosses upside down in your church. The recording is full of nihilismwar with heavenbut mostly of perfect black thrash tunes. I couldn't find any weak pointthe only piece of music that I'm not interested in. The other way aroundI was totally wiped off the face of the earth with the incredible energysulfur and dark moodOn the new album we can find the atmosphereknown perhaps only from  the boiling boiler. Raw, sharpmanic, magicThis is the new album of these devilsThe world has been doomed for a long time, but before it will happen, we can enjoy it, what do you think?! CRAVEN IDOL set to music the darkness and lit the other sideExcellent black thrash record that will burn to ashes!

tracklist:
01. Pyromancer
02. A Ripping Strike
03. Black Flame Divination
04. The Trudge
05. Dashed to Death
06. Mammon Est
07. Hunger
08. Tottering Cities of Men

band:
Vrath - Vocals, Guitars
Obscenitor - Guitar
Suspiral - Bass
Heretic Blades - Drums

Share this games :

TWITTER