DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. července 2017

Home » » Recenze/review - NEXUL - Paradigm of Chaos (2017)

Recenze/review - NEXUL - Paradigm of Chaos (2017)


NEXUL - Paradigm of Chaos
CD, LP, TAPE 2017, Hells Headbangers

Seděl jsem uprostřed všech těch krásných, usměvavých lidí a věděl, že se přetvařují. Jako bych uměl nahlédnout pod jejich příjemnou slupku a vytáhnout napovrch všechno zlé a ošklivé, co ukrývají uvnitř. Jejich obličeje se začaly postupně měnit a po chvíli jsem měl kolem sebe jen samé ošklivé a zlé bestie.

Black/death metalová prvotina texaských rouhačů NEXUL jakoby v člověku probouzela zlé síly. Šílenství má mnoho podob, ale ty které lze zaslechnout na této desce, nejsou již z tohoto světa. Bývám při společných setkáních opatrný a našlapuji tiše. Nerad bych se ztratil navěky v temnotě.





Při poslechu "Paradigm of Chaos" občas vzpomenu na kolegy PSEUDOGOD, HELLVETRON, REVENGE, NUCLEARHAMMER, BLASPHEMY. Jedná se přesně o ten druh překapaného zla, ze kterého budete nejdříve vyděšeni. Sám jsme si musel na všechen ten nihilismus chvíli zvykat. Pak mi pronikl do krve a přetvořil si mě k obrazu svému. Deska budiž rouhavým poselstvím od samotného Lucifera. Pokud jste doteď ještě nevěřili v peklo a brali jste je jen jako ošklivou pohádku, tak teď pochopíte bolest. Mám strach otevřít oči, spatřil bych totiž samotnou Smrt. Temný black death metalový debut, který musel vzniknout v šílených bolestech a tmě! Skvěle!


sumarizace:

"Paradigm of Chaos" je death/black metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Američtí NEXUL se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! CD je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? NEXUL jsou na prvním albu tajemní a magičtí, jako opuštěný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická death/black metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!

Asphyx says:

"Paradigm of Chaos" is a death/black metal album that recalls chanting of old prayers. American NEXUL pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is very urgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! CD is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel the hopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyondNEXUL are on their debut album mysterious and magicallike a lonely church. The news  can be calmly played at funerals of fallen monks. Magic death/black metal thing. Excellent occult ceremony!

NEXUL lineup 2017
A.Xhaasztur - drums
N.Brairava - lead vocals/guitar
L.Vexzilifer - lead guitar
Xaosforos - bass/backing vocals
Share this games :

TWITTER