DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 11. září 2017

Home » » Recenze/review - SCHAFOTT - The Black Flame (2017)

Recenze/review - SCHAFOTT - The Black Flame (2017)


SCHAFOTT - The Black Flame
CD 2017, High Roller Records

Připadá mi, že jsem v podzemí odnepaměti. Kdysi chycený, mučený a pak zavřený v smradlavé cele. Pár uvězněných se mnou, všichni s krvavýma očima a bledou tváří. Pracujeme v dolech, někde na hranici mezi peklem a zemí. Rubeme každý den, mnohdy i v noci. Zničení, opuštění, bičovaní. Světlo jsem neviděl již dlouhá léta. Propadl jsem nicotě.

Občas bývá zvláštní, jakým způsobem se ke mě některá alba dostanou. Kupřikladu dnes recenzované black/thrashery SCHAFOTT z Drážďan jsem potkal na sociální síti. Jen tak, z ničeho nic si mě našli, oslovili a tak tu mám před sebou rychlou změť zastaralých riffů, nekonečného bědování a temnoty. Na to, že se jedná o prvotinu, mě album opravdu baví.




SCHAFOTT čerpají z WATAIN, ale i SODOM, AURA NOIR, DESASTER. Sázejí na ortodoxní přístup, rezavý zvuk, šílenství. Mám to takhle rád a nutno rovnou říci, že jsem si už při první skladbě začal podupávat nohou. Nic nového v pekle, ale určitě se jedná o poctivou práci. Zákon o zachování černé energie pořád funguje a Němcům se povedlo přenést ducha polozapomenutých časů do dnešních dní. Novinka hezky odsýpá, je natlakovaná jako padlý kněz při černé mši. Je doslova plná chladu, špíny, jednoduchých, ale o to účinnějších riffů. Vzhledem k tomu, že jsem na podobné hudbě vyrostl, je doufám jasné, že jsem ve svém živlu. SCHAFOTT mají navíc v sobě takovou tu těžko popsatelnou plesnivou přitažlivost. Black thrash metal, který bourá staré modly!


sumarizace:

Vítejte v pekle! SCHAFOTT letos vydali album, které obrátí kříže vzhůru nohama u vás v kostele. Nahrávka je plná nihilismu, války s nebem, ale hlavně perfektních černých thrashových melodií. Nenašel jsem jediné slabé místo, jediný kousek hudby, která by mě nebavila. Naopak, jsem totálně smeten z povrchu zemského neskutečnou energií, sírou a temnou náladou. Na novince nalezneme atmosféru, známou snad jen z vařícího kotle. Syrové, ostré, maniakální, magické! Takové je nové album těchto pekelníků. Svět je dávno odsouzen k zániku, ale než k tomu dojde, tak si to tady ještě pořádně užijeme, co říkáte?! SCHAFOTT zhudebnili tmu a zapálili onen svět! Vynikající black thrashová nahrávka, která vás spálí na popel!

Asphyx says:

Welcome to the Hell! SCHAFOTT released this year an album that will turn the crosses upside down in your church. The recording is full of nihilismwar with heavenbut mostly of perfect black thrash tunes. I couldn't find any weak pointthe only piece of music that I'm not interested in. The other way aroundI was totally wiped off the face of the earth with the incredible energysulfur and dark moodOn the new album we can find the atmosphereknown perhaps only from  the boiling boiler. Raw, sharpmanic, magicThis is the new album of these devilsThe world has been doomed for a long time, but before it will happen, we can enjoy it, what do you think?! SCHAFOTT set to music the darkness and lit the other sideExcellent black thrash record that will burn to ashes!


TRACKLIST
1. Conflagration  (1:54)
2. Ostara  (3:51)
3. The Black Flame  (6:11)
4. Azazael's Dream  (7:30)
5. Eucharistic Birth  (4:45)
6. Total Cleansing  (3:37)
7. By The Lust Of The Witch  (5:35)
8. Sow The Salt  (7:33)
9. Satan's Throne  (5:35)

LINE-UP
Assassor - Drums, Vocals
Wraith - Guitars
Molester - Guitars
Nemesis - Bass


Share this games :

TWITTER